تحولات منطقه

دو رئیس‌جمهور سابق آمریکا از سیاست‌های دولت فعلی این کشور و حاکم شدن فضای تفرقه و هراس بر سیاست آمریکا انتقاد کرده‌اند.

اوباما به ترامپ: در قرن ۲۱ هستیم نه قرن ۱۹/ بوش: تفرقه در آمریکا شدت گرفته است
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، «باراک اوباما»  و «جورج دبلیو بوش»، روسای جمهوری سابق آمریکا با بیان اظهاراتی که به دیدگاه‌ها و سیاست‌های «دونالد ترامپ» اشاره دارد از جو سیاسی حاکم بر کشورشان انتقاد کرده‌اند.  

به گزارش بی‌بی‌سی، اوباما از مردم آمریکا خواست سیاست «تفرقه» و «هراس» را نفی کنند.   «بوش» هم از سایه افکندن  «زورگویی» و «جزمیت» بر سپهر سیاسی آمریکا انتقاد کرد.  دو رئیس‌جمهور سابق آمریکا این اظهارات را به صورت جداگانه و بدون اشاره به نام «ترامپ» مطرح کرده‌اند.  

روسای جمهور آمریکا معمولاً و بر حسب عرف از اظهارنظر علنی درباره رئیس‌جمهور بعدی خودشان خودداری می‌کنند. اوباما بعد از پایان سمت خود گفت که این رسم را همان‌طور که جورج دبلیو بوش برای او به جا آورده، به جا خواهد آورد.

علی‌رغم این، اوباما با صدور بیانیه‌هایی از تلاش‌های ترامپ برای لغو طرح اوباماکر، صدور فرمان منع مهاجرت برای اتباع کشورهای مسلمان و خروج از توافق جوی پاریس انتقاد کرده است.  

او روز پنجشنبه در یک سخنرانی در نیوجرسی،   علی‌رغم عدم اشاره به نام ترامپ، انتقادش از او را علنی‌تر کرد و گفت: «آمریکایی‌ها بایستی این پیام را به دنیا بفرستند که ما با سیاست تفرقه‌انگیزی مخالفیم،  با سیاست‌های هراس‌افکنی مخالفیم.»

وی اضافه کرد: «چیزی که نمی‌توانیم آن را بپذیریم همان سیاست قدیمی تفرقه است که مربوط به قرن‌ها قبل است و ما بارها شاهد آن بوده‌ایم. الان شاهد سیاست‌هایی هستیم که تصور می‌کردیم آنها را به خاک سپرده‌ایم. الان قرن ۲۱ است نه قرن نوزدهم. به خودتان بیایید.»

ساعاتی قبل از سخنرانی اوباما، جورج بوش در یک سخنرانی در نیویورک، به تلویح از سیاست‌های دونالد ترامپ که هم‌حزبی او است انتقاد کرده بود.

وی گفت: «به نظر می‌رسد جزم‌اندیشی شدت گرفته است. سیاست ما به نظر در برابر تئوری‌های توطئه و جعلیات، آسیب‌پذیرتر شده است. نشانه‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه حمایت از دموکراسی به ویژه در میان جوانان تضعیف شده است.»

بوش اضافه کرد: «برخی مواقع به نظر می‌رسد نیروهایی که ما را از هم جدا می‌کنند نیرومندتر از نیروهایی هستند که ما را به هم پیوند می‌دهند. شاهد آن بوده‌ایم که ملی‌گرایی جایش را به قوم‌گرایی داده است و ما آن پویایی‌ که ارمغان همیشگی مهاجرت برای آمریکا بوده را به دست فراموشی سپرده‌ایم.»

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.