تحولات منطقه

زنجان- عامل توسعه فرش استان زنجان گفت: آذر ماه امسال نیز نخستین پاویون خوشه‌های فرش در چین راه‌اندازی می‌شود تا فرش ایران در معرض نمایش و فروش قرار گیرد.

نخستین پاویون فرش ایران در چین راه‌اندازی می‌شود
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، فیروزه حاج‌علی‌اکبری امروز در همایش تجلیل از فعالان فرش دستباف زنجان اظهار داشت: بحث توسعه خوشه یک موضوع جهانی است که با استراتژی‌های سازمان یونیدو در بسیاری از کشورها آغاز شد که ایتالیا جزو موفق‌ترین کشورها در این حوزه است.

وی توسعه خوشه‌ای را یک فرآیند رو به جلو خواند و گفت: هر استانی که یک مزیت رقابتی در بحث صنعتی داشته باشد قابلیت خوشه‌ای شدن دارد و در استان زنجان با توجه به ظرفیت‌های مختلف و طبق مطالعات شناختی روی ایجاد خوشه در بخش‌های روی، فرش، ملیله، چاقو، زیتون و لبنیات اولویت‌بندی انجام شد.

عامل توسعه خوشه فرش استان زنجان اعتمادسازی بین فعالان فرش را از مهمترین مزایای توسعه این خوشه عنوان کرد و افزود: همه فعالان حوزه فرش از جمله تولیدکنندگان، طراحان، بافندگان، فروشندگان ابزار، رنگرزان و سایر موارد عضو این خوشه هستند و در سه سال گذشته حمایت‌هایی از شهرک‌های صنعتی به این بخش شده است.

وی تهیه بانک اطلاعاتی و بررسی وضعیت سلامت فرش‌بافان را از جمله اقدامات مهم خوشه فرش برشمرد و گفت: ۳۰ دوره آموزشی با حمایت شرکت شهرک‌های صنعتی، سازمان صنعت و معدن و مرکز ملی فرش ایران برگزار شده است.

حاج‌علی‌اکبری خاطرنشان کرد: این دوره‌های آموزشی در راستای ارتقای مهارت فرش‌بافی، تربیت ناظران فرش، تربیت بازاریابان تخصصی و کارشناسان فرش دستباف در زمینه قیمت‌گذاری بوده است.

وی با اشاره به اینکه استان زنجان برای نخستین بار سال گذشته در نمایشگاه آلمان شرکت کرد گفت: آذر ماه امسال نیز نخستین پاویون خوشه‌های فرش در چین راه‌اندازی می‌شود تا فرش ایران در معرض نمایش و فروش قرار گیرد.

عامل توسعه خوشه فرش استان زنجان به توافق‌نامه بین خوشه‌های فرش و اتاق بازرگانی اشاره کرد و گفت: در این راستا اعزام اعضا و متقاضیان برای شرکت در نمایشگاه‌های خارجی تسهیل می‌شود.

این مسئول با اشاره به شکل‌گیری اعضای کنسرسیوم فرش بیان کرد: شکل‌گیری این مجموعه آغاز شده و در مرحله ثبت نام است.

وی به ثبت ملی فرش‌های استان زنجان از جمله طرح‌های "قلتوق" و "بیدگینه" اشاره کرد و افزود: مستندی از فرش زنجان تهیه شده و قسمت‌هایی از آن به زبان‌های مختلف از جمله عربی، انگلیسی و آلمانی ترجمه شده تا در نمایش‌گاه‌های خارجی به نمایش گذاشته شود.

منبع: تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.