به گزارش قدس آنلاین، غلامحسین شافعی امروز در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی مازندران با بیان اینکه بخش خصوصی و دولتی باید مکمل یکدیگر باشند و در کنار هم مشکلات را از پیش روی اقتصاد، تولید و فضای کسب و کار بردارند، اظهار داشت: تاکنون تفاهم نامههای بسیاری بین ما و کشورهای هدف منعقد شده اما یک قرارداد تجارت آزاد تاکنون امضا نشده است.
وی با طرح اینکه در حوزه اورآسیا یک موافقت نامه تجارت آزاد امضا کردیم که تحولی در این راستا خواهد بود، گفت: برآنیم تا روی پنج منطقه دنیا بهعنوان بازارهای صادراتی هدف مطالعه کنیم.
شافعی گفت: اولویتبندی، مکانیابی و ظرفیتسنجی در حوزه تولید مورد غفلت قرار گرفته و هیچ مطالعه اصولی در این موارد انجام نشده و با چشم بسته رقابت کرده ایم.
وی با اشاره به اینکه آن چه که موجب شکنندگی اقتصاد کشور در دوره تحریمها شد اتکا به اقتصاد نفتی بود، یاد آور شد: به تعبیر مقام معظم رهبری، اقتصاد کشور باید آن قدر توانمند شود تا قدرت تاب آوری در برابر تکانه های اقتصادی را داشته باشد.
شافعی با اشاره به اینکه صادرات ما با ظرفیتهای ما قابل مقایسه نیست، خاطرنشان کرد: در اقتصاد مقاومتی، مهم ترین راهبرد، جایگزین کردن صادرات به جای اقتصاد نفت محور است.
وی با بیان اینکه ۱.۵ درصد صادرات کشور منحصر به کالاهای با تکنولوژی بالا و مابقی به کالاهای تکنولوژی پایین و سنتی است، تصریح کرد: متاسفانه در سالهای گذشته مصرف ما از مصرف جهانی پیروی کرده اما تولید ما از تولید جهانی تبعیت نکرده است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به اینکه نه صادرات به روشهای گذشته و نه تولید با تکنولوژی پایین قابل تداوم نیست، گفت: برای برون رفت از این مشکلات، بخش خصوصی باید بجای طرح مشکلات، بیشتر به ارائه راهکارها اقدام نماید.
وی با بیان اینکه در کشور با مازاد تولید بسیار بالا مواجه هستیم که در وضعیت رونق بازار موفق به عرضه آن نیستیم، خاطرنشان کرد: بدون برنامه نمیتوانیم تولید توام با بهره داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه در تدوین برنامه تولید و فعالیتهای اقتصادی باید طرحی نو دراندازیم، گفت: باید هلدینگهای صادراتی را فعال کنیم و فعالان حرفه ای فعالیت اقتصادی چنان فعالانه عمل کنند که غیر حرفه ایها خودشان صحنه اقتصاد کشور را ترک کنند.
شافعی با اعلام اینکه اتاق بازرگانی تصمیم گرفته از کسب و کارهای نوین در استانها حمایت کند، افزود: در طرح توسعه منطقه ای نگاه خوبی به همکاریها وجود دارد.
وی بر لزوم برندسازی و رفع حلقههای مفقوده بهعنوان مهم ترین راهکارهای این بخش تاکید کرد و یاد آور شد: قرار است تا یک بلوک اقتصادی از مجموعه کشورهای حاشیه خزر تشکیل شود که مازندران با توجه سهمی که در تولیدات محصولات مختلف دارد نقش خود را بعنوان یکی از نقاط صادراتی می تواند صحیح ایفا نماید.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، با بیان این که شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در برنامه ششم توسعه یک قدرت اجرایی پیدا کرده است، تصریح کرد: ما نیازمند نگاههای تحولی و بنیادین هستیم و شورای گفتوگو اکنون یک ظرفیت مطلوبتری برای برداشتن گامهای موثر است.
استاندار مازندران نیز با بیان اینکه محصولات متنوع و با ارزشی در استان تولید میشود که با استانداردهای جهانی و ذائقه بازار تطابق دارد، گفت: ساز و کار و روشها باید به گونه ای باشد که عیوب این بخش برطرف شود.
محمد اسلامی با اشاره به اینکه در اوج تولید برنج مرغوب و باکیفیت استان با بازرگانان سودجویی روبرو هستیم که انبارها را مملو از برنج وارداتی میکنند، افزود: کسانی که بدون اهلیت کارت بازرگانی دریافت و فعالیت میکنند بازار را لکه دار می کنند و مردم را تحت فشار قرار می دهند.
وی با اشاره به اینکه فقدان سیستم بازرگانی فعال و پویا ما را در روند تبادلات محصولات تولیدی متوقف کرده است، تصریح کرد: از اتاق بازرگانی مازندران خواستم تا ظرفیت سازی بازار را انجام دهد و حلقههای مفقوده بازرگانی را شناسایی و برطرف کند.
استاندار، با اشاره به این که در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی باید نظام اقتصاد مردم محور را توسعه دهیم و منابع خفته را به میدان فعالیت های اقتصادی بیاوریم، گفت: باید از فرصت دریا و دو منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد بهشهر و نوشهر به نحو بایسته و مطلوب بهره گیری کنیم و از سرمایه گذاران اهل دعوت کنیم با اولویت صادرات در این مناطق سرمایه گذاری کنند.
وی بر استفاده از ظرفیت های مختلف حمل و نقل مازندران در جهت توسعه صادرات تاکید کرد و عنوان کرد: باید برای خروج از منابع تک پایه، دولت را توانمند نماییم چرا که دولت توانمند با ایجاد زیرساخت و اعطای تسهیلات از بخش خصوصی حمایت و زمینه توانمند سازی بخش خصوصی را فراهم می آورد.
نظر شما