تحولات لبنان و فلسطین

با گسترش فعالیت VODها و سایت‌های اشتراک ویدئو در ایران، میدان عمل تلویزیون محدودتر شده است، VODها در حال سهم‌خواهی از فضای رسانه‌اند و دیگر باید آنها را جزئی از سبد سرگرمی خانواده‌ها دانست.

«وی‌.او.دی.» انقلابی در آینده تلویزیون

به گزارش قدس آنلاین، سال‌ها پیش تلویزیون مجموعه‌ای به‌نام «آنچه  شما خواسته‌اید» پخش می‌کرد. این برنامه مجموعه‌ای از ویدئوهای جالب با موضوعات متفاوت بود که بر اساس علاقمندی بینندگان تلویزیون جمع‌آوری و تولید می‌شد. ایده ویدئوهای درخواستی چند سال بعد با فراگیر شدن اینترنت و امکان دانلود ویدئو از طریق شبکه جهانی، به ایجاد سایت‌های VOD منجر شد.

VOD مخفف  Video On Demand است که به‌فارسی همان ویدئوی درخواستی می‌شود. عملکرد VODها تشابه زیادی به آن برنامه دوست‌داشتنی «آنچه شما خواسته‌اید» دارد با این تفاوت که آنچه مخاطب به‌دنبال آن است در یک فضای تعاملی با اختیارات بسیار بالا در دسترس قرار گرفته است، به همین دلیل VODها یکی از محبوب‌ترین سایت‌های اینترنتی به‌شمار می‌روند. سایت‌هایی که چند سالی است با توسعه زیرساخت‌های اینترنت در ایران و  بالارفتن سرعت دسترسی به اینترنت، جای خود را میان سایت‌های محبوب ایرانی نیز باز کرده‌اند.

بازار رو به گسترش VODهای ایرانی باعث شده رقابت تنگاتنگی برای جذب مخاطب بیشتر میان این سامانه‌های ویدئویی درخواستی رخ دهد که مزایا و معایبی دارد. از طریق VOD کاربران امکان آن را می‌یابند تا فیلم‌های سینمایی، مجموعه‌های تلویزیونی، مستندها و… را تماشا کنند. ایده کم نشدن حجم مصرفی اینترنت برای مشترکان برخی از سایت‌های ویدئویی درخواستی باعث شده تا مبارزه با قاچاق فیلم و سریال و جلوگیری از دانلود و تکثیر غیرقانونی راحت‌تر شود و مشترکان ترجیح دهند به‌جای دانلود یک فیلم آن را بدون  کاسته شدن از حجم اینترنت تماشا کنند.

اما تخلف‌هایی نیز در این بین انجام می‌شود مانند قرار گرفتن فیلم‌های قاچاق و غیرقانونی در خروجی VODها، در این میان سایت‌های اینترنتی‌ای که خدمات واقعی و بهره‌وری امن و سالم را ارائه می‌دهند هم وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به سایت اینترنتی «تماشا» اشاره کرد.

تماشا با اشتراک‌گذاری ویدئو، ایجاد هویت مجازی محرزشده، در اختیار قراردادن کانال‌های رسمی به‌همراه مکانیزم احراز هویت اشخاص، مجموعه‌ها و نهادها، درگاه ارایه خدمات وب‌سرویس به دیگر وب‌سایت‌ها و سامانه‌ها، امکان پخش ویدئو به‌صورت تطبیقی برمبنای کیفیت ارتباط اینترنت کاربرامکان، اختصاص کانالهای ویژه به اشخاص، امکان ایجاد پروفایل کاربری و تهیه لیست از ویدئوهای موردعلاقه، امکان ویرایش و نظارت کاربردی بر محتوای عرضه‌شده به‌روی سامانه، سازمانها و مراجع… و ارائه اپلیکیشن کاربردی تلفن، خدمات جامعی را به مخاطب خود ارائه می‌دهد، مواردی که یک سایت اینترنتی را به رسانه‌ای تعاملی تبدیل می‌کند و کاربر به‌واقع می‌تواند در حاشیه امن ایجادشده از تماشای آثار دلخواه، لذت ببرد و نگران میانبرهای غیرقانونی نباشد.

البته اگر فاکتور تولید و برنامه‌سازی نیز به سایت‌های اینترنتی به‌عنوان رکنی ثابت اضافه شود، غنی‌سازی فرآیند VOD مطلوب‌تر می‌شود، موردی که "تماشا" با تولید برنامه "پدر و مادر خوبی باشیم" در راستای تحقق آن گام برداشته و به‌نظر می‌رسد این برنامه که شامل اپیزودهای مختلف با محوریت کودکان است مخاطبان را جذب کرده است.

ویژگی‌های مذکور، هر کدام به‌نوبه خود مهم و تأثیرگذارند اما مجموع این موارد است که رسانه‌ای آن‌لاین و قابل اعتماد را می‌سازد تا مخاطبان بی‌دغدغه از تکنولوژی روز لذت ببرند و از طرفی فیلم و سریال‌های سرزمینمان به‌عنوان کالای فرهنگی بدون محدودیت‌های اکران‌های جهانی و تحریم‌ها و البته صرف هزینه‌های زیاد به دنیا صادر شود و این مهم گرچه با حمایت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز شده، اما باید با نظارت هرچه دقیق‌تر در ارائه خدمات سایت‌های اینترنتی ادامه یابد تا شاهد تحولی عظیم، امن، کم‌هزینه و پرسود در رسیدن آثار سینمایی و تلویزیون به دست مخاطب نه‌تنها در ایران بلکه در جهان باشیم.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.