تحولات منطقه

ماموستا دکتر عابد نقیبی؛ عضو مجمع علمای جهان اسلام، مدرس دانشگاه، پژوهشگر و محقق در امور مذاهب و از روحانیون شافعی مذهب خطه کردستان در گفت وگو با قدس از رازهای ارادت همگانی امت اسلام به دخت نبی اکرم(ص) می‌گوید.

پیروزی جبهه مقاومت از برکت فرزندان فاطمه(س) است
زمان مطالعه: ۶ دقیقه

قدس آنلاین- ماموستا دکتر عابد نقیبی؛ عضو مجمع علمای جهان اسلام، مدرس دانشگاه، پژوهشگر و محقق در امور مذاهب و از روحانیون شافعی مذهب خطه کردستان در گفت وگو با قدس از رازهای ارادت همگانی امت اسلام به دخت نبی اکرم(ص) می‌گوید.

وقتی قرار است یک دختر برکت خانه پدر و رونق دین و دنیای امت پدر شود، می‌شود «کوثر» ی که نامش را خدای متعال بر سر زبان‌ها می‌اندازد و مِهرش جواز ورود به فردوس برین می‌شود.

فاطمه(س) که دلیل خلقت است و «لولاک یا محمد ما خلقت الأفلاک ولولا علی ما خلقتک ولولا فاطمة ما خلقتکما» دلیل بهجت دل‌های شیعیان ومحبان اوست، اینک پس از گذشت قرن‌ها از شهادتش می‌توان روایت برکت وجودش را در گوشه گوشه جغرافیای اسلام جست. نام زهرا، اینک با مقاومت و عزت امت رسول الله گره خورده است.

ماموستا دکتر عابد نقیبی؛ عضو مجمع علمای جهان اسلام، مدرس دانشگاه، پژوهشگر و محقق در امور مذاهب و از روحانیون شافعی مذهب خطه کردستان در گفت وگو با قدس از رازهای ارادت همگانی امت اسلام به دخت نبی اکرم(ص) می‌گوید.

فاطمه(س) محبوب اهل سنت است

حضرت زهرا(س) از جایگاه ویژه‌ای نزد اهل سنت برخوردار هستند. ما معتقدیم همان گونه که حضرت مریم(س) سیده زنان زمان خودش بوده است، حضرت فاطمه(س) نیز بزرگ و سیده زنان مسلمان هستند. اهل سنت معتقدند، دخت رسول الله «خیرالنساء العالمین» هستند، زیرا فاطمه زهرا(س) نزد پیامبر(ص) از جایگاه ویژه‌ای برخوردار بودند و کسی نمی‌تواند این واقعیت تاریخی را انکار کند. در منابع اهل سنت آمده است، در یکی از دیدارهای صحابه با پیامبر(ص) که حضرت زهرا(س) نیز نزد پدر بودند، پیامبر عبای خود را برسر فاطمه(س) انداختند تا ایشان از دید نامحرم پوشیده باشند. روایت دیگری هم آمده است؛ زمانی که پیامبر در بستر مرگ بودند، فاطمه(س) را نزد خود خواندند و مطلبی را به دختر خود فرمودند که موجب گریه زهرای مرضیه(س) شد، در ادامه روایت آمده است که پیامبر(ص) مطلب دیگری را به صدیقه کبری(س) فرمودند که موجب تبسم حضرت زهرا شد. پس از ارتحال رسول الله از ریحانه النبی پرسیدند چه مکالمه‌ای بین شما و پیامبر(ص) رد و بدل شد که اول با گریه و سپس با خنده همراه بود؟ فاطمه(س) فرمود: پدرم ابتدا فرمودند من بزودی از دنیا می‌روم و سپس ادامه دادند که از خانواده‌ام اولین شخصی که به من می‌پیوندند، شما هستی. به همین دلیل ابتدا غمگین و سپس به شوق دیدار دوباره خوشحال شدم.

مورد دیگری که در مورد جایگاه حضرت زهرا(س) نزد رسول الله(ص) در منابع اهل سنت آمده است، ماجرای مباهله است. پیامبر به همراه آل عبا به مباهله رفتند و حضرت زهرا(س) یکی از همراهان ایشان بودند. یکی دیگر از وجوه ارزنده شخصیتی و حیات‌ام ابیها(س) این است که ایشان همسرحضرت علی(ع) است. حضرت زهرا(س) نه تنها در همان دوره حیات پیامبر(ص) که در دوره ما نیز مایه خیر و برکت هستند. ساداتی که از نسل حضرت زهرا منسوب به رسول الله هستند، نزد اهل سنت از جایگاه ویژه‌ای برخوردارند. یکی دیگر از مظاهر ارادت اهل سنت به حضرت زهرای مرضیه(س) استفاده از نام و القاب فاطمه(س) برای دختران است؛ در بین خانواده‌های اهل سنت نام‌های فاطمه، زهرا، بتول، صدیقه، طاهره و... وجود دارد.

به مولای متقیان تأسی کنیم

 سید قطب در کتاب «عدالت اجتماعی در اسلام» به نقش آفرینی وحدت آفرین حضرت علی(ع) اشاره می‌کند و معتقد است: امروز با توجه به زمانی که در آن قرار داریم، باید مانند حضرت علی(ع) که به خاطر وحدت مسلمانان و اینکه جامعه اسلامی دچار بحران نشود، در کنار یکدیگر و دست در دست هم باشیم. همان گونه که علی(ع) از خیلی مسائل گذشت و سکوت پیشه کرد، امروز هم ما باید با تبعیت از مولای متقیان(ع) با این روش زندگی کنیم. بارها گفته‌ام، ما یکسری اختلافات داریم که باید در حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها به صورت بحث علمی مطرح شود و علمای مسلمان مانع این شوند که مسائل اختلافی به کف جامعه کشیده شود و دشمنان از اختلاف میان امت اسلام سوء استفاده نکنند. به جرئت می‌توانم بگویم ترسی که دشمن از ایران اسلامی دارد، به خاطر وحدتی است که آحاد ملت ایران اعم از شیعه و سنی در حفظ تمامیت ارضی کشور و برقراری امنیت با یکدیگر دارند.

فاطمه(س)؛ محور وحدت امت اسلام

حضرت فاطمه(س) به عنوان یکی از محورهای مهم وحدت اسلامی باید مورد توجه امت رسول الله قرار بگیرند. پیش از هرچیز باید اخلاق، رفتار و سبک زندگی فاطمی مورد واکاوی قرار بگیرد و توسط علمای مسلمان به عنوان الگوی مسلمین معرفی شود. یکی از محورهای حیاتی سیره فاطمی وحدت آفرین بودن ایشان است که باید علمای اسلام آن را ابتدا به مراکز علمی و سپس به اجتماع مسلمانان تسری دهند. توجه واحترامی که پیامبر(ص) به فاطمه زهرا(س) و حسنین(ع) به عنوان سید جوانان اهل بهشت داشته‌اند، در منابر نماز جمعه اهل سنت بیان می‌شود و خود این احترام از زمینه‌های وحدت امت اسلام است. اهل سنت، احترام و محبت عملی و قلبی به خاندان نبوت دارند. این محبت انکارناپذیر است و اگر بخواهیم از این وجه مشترک شیعه و سنی استفاده کنیم، می‌توانیم به ظرفیت‌های مهمی از وحدت دست یابیم.

امام رضا(ع) مصداق «کوثر» است

در زمان رسول الله(ص) هر شخصی که فرزند پسری نداشت، ابتر نامیده می‌شد، ولی خداوند برای ساکت کردن کفار و پاسخ به توهین آن ها، سوره کوثر را نازل کرد و از فاطمه زهرا(س) به عنوان کوثر یاد کرد، همه متفق‌القول هستند که مقصود این آیات حضرت زهراست و مقصود از کثیر بودن که در سوره کوثر آمده، نوادگان حضرت زهرا است. با توجه به این سوره و آیات شریفه برما واجب عینی است که خاندان پیامبر و چهارده معصوم را دوست داشته باشیم و راه و منش آن‌ها را در زندگی پیاده کنیم و عمل به دستورهای اهل بیت پیامبر(ص) نمادی برای وحدت مسلمانان باشد، زیرا خداوند در قرآن بر بزرگی آن‌ها مهر تأیید زده است. امروز هم شاهدیم، خاندان وحی در جایی که قدم گذاشته‌اند، زمینه ساز وحدت شده‌اند. مثال قطعی این ادعای من حضرت رضا(ع) هستند که بارگاه مطهر ایشان، مشهد را به پایتخت و کانون وحدت امت اسلام تبدیل کرده است. وجود امام رضا(ع) از همان «کوثر» سرچشمه گرفته و این واقعیتی است که همه مسلمانان بدون تعصب باید به آن اعتراف کنند.

سیره فاطمی و راه سرخ شهادت

در اینکه حضرت زهرا(س) یکی از چهره‌های تأثیرگذار جهان اسلام است شکی نیست. ایشان هم از نظر عبادی، سیاسی و اجتماعی سرآمد همه زنان مسلمان است. برای همه مسلمانان یک امر مسلّم است که فاطمه(س) فهم متعالی نسبت به قرآن و سیره نبوی داشتند و با توجه به این شناخت مرتکب گناهی نشده و معصوم بودند و به باور همه مسلمانان سیده زنان هر دو جهان هستند. امروز از برکت فرزندان فاطمه(س) پیروزی جبهه مقاومت را شاهدیم. جوانان مسلمانان با تأسی به سیره فاطمی راه غلبه بر جبهه نفاق و کفر را در پیش گرفته‌اند. عشق به خط سرخ شهادت حسین بن علی(ع) راه نجات امت اسلام از سلطه است و این از آثار وجودی حضرت زهرا(س) است. امروز ایران اسلامی با رهبری یکی از اولاد فاطمه زهرا(س) که سرآمد سیاست و کیاست در جهان اسلام هستند، نمونه عینی تأثیرگذاری «ام ابیها» بر جهان اسلام است.

در برابر توطئه‌های آمریکایی هوشیار باشید

بر علمای مسلمان واجب است، برای جلوگیری از اختلاف امت اسلام درباره مسائل اختلافی سکوت کنند. با تغییر جغرافیای سیاسی در جهان و منطقه و اینکه آمریکا و لابی­های اسرائیلی و انگلیسی برنامه دارند که در ۳۰ سال آینده بین مسلمانان جنگ مذهبی راه بیندازند، باید منازعات را کنار گذاشته و کتاب خدا و سیره نبوی و اهل بیت پیامبر را ملاک زیست مسلمانی قرار دهیم. عالمی مانند مقام معظم رهبری که مصداق عینی مجتهد آگاه به زمانه است، در فتواهای روشنگرانه خود همواره شرایط امت اسلام و آینده را مدنظر قرار می­دهند و توطئه­های غرب را برای ایجاد جنگ مذهبی مورد هدف قرار می‌دهند. فتوای حرمت توهین به همسران رسول الله و صحابه یا حرام اعلام کردن قمه زنی از همین نمونه هاست که افزون بر خنثی کردن توطئه‌های خارجی، به اختلافات داخلی نیز پایان می‌دهد.

منبع: روزنامه قدس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.