به گزارش قدس آنلاین، محمدسعید شریفی در تشریح آخرین جزئیات جستوجوی پیکر جان باختگان و قطعات هواپیمای سانحه دیده ATR اظهار داشت: کارشناسان سازمان هواپیمایی کشوری که در منطقه وقوع سانحه مستقر هستند اعلام کردند که هنوز قطعات هواپیما که در کنار پیکر جانباختگان یافته شده پایین نیامده است، بنابراین مشخص نیست آیا جعبهسیاه در بین این قطعات وجود دارد یا خیر.
وی افزود: من نمیدانم رئیس کمیسیون اصل ۹۰ و یا معاون استاندار کهکیلویه و بویراحمد آیا در بالای کوه و سایت سانحه قرار دارند و میتوانند جعبه سیاه را بین قطعاتی که یافته شده است تشخیص دهند یا خیر؟ و اینکه چرا در مصاحبههای خود اعلام میکنند این جعبهسیاه یافت شده است. اینگونه اظهارات جای تأمل دارد زیرا موضوع در حیطه اختیارات سازمان هواپیمایی کشوری است.
مدیرکل دفتر نظارت بر عملیات هوانوردی سازمان هواپیمایی گفت: بارها تأکید کردهایم اظهارنظر در حوزه مسائل تخصصی صنعت هواپیمایی و این سانحه در حوزه کار سازمان هواپیمایی کشوری است و ما تا مطمئن نشویم جعبه سیاه پیدا شده است نمیتوانیم رسماً اعلام کنیم.
شریفی افزود: روزهای ابتدایی وقوع سانحه نیز همین مقامات محلی اعلام کردند که پیکر جانباختگان سالم است در حالی که بعداز ۱۰-۱۲ روز اذعان میکنند هیچ پیکر سالمی وجود ندارد.
وی ادامه داد: ضرورت دارد اگر خبری برای مردم عنوان میشود با اطمینان و دقت کامل باشد.
مدیرکل دفتر نظارت بر عملیات هوانوردی سازمان هواپیمایی اظهار داشت: کمیسیون بررسی سانحه سازمان هواپیمایی کشوری صلاحیت رسیدگی به مستندات حادثه و تعیین علت سانحه را دارد، اما برخی آقایان مدعی هستند در بازخوانی جعبه سیاه حضور دارند و ما نمیدانیم این گفته بر چه مبنا و مقرراتی عنوان میشود.
وی اضافه کرد: اگر این طور است همه بیایند و در بازخوانی جعبه سیاه نظارت کنند؛ کمیسیون اصل ۹۰، دادستانی، سازمان بازرسی کل کشور و همه در خواندن جعبه سیاه نظارت کنند.
شریفی بیان داشت: متأسفانه ما به چارچوبی که قانون تعیین کرده است تمکین نمیکنیم.
وی اظهار داشت: فعلاً هنوز هیچ تأییدیه رسمی از سوی کارشناسان سازمان هواپیمایی مستقر در محل مبنی براینکه جعبه سیاه هواپیما پیدا شده است نداریم؛ فقط به ما اعلام کردند که در کنار پیکر جانباختگان تعدادی قطعات و تجهیزات هواپیما یافته شده است و باید پس از پایین آمدن بررسی شود که آیا جعبه سیاه در آن وجود دارد یا خیر، اما دوستان علاقهمند هستند اظهارنظرهای تخصصی را خیلی زود خودشان عنوان کنند.
شرفی با بیان اینکه انتقال قطعات پیکرهای جانباختگان از روز گذشته با جمعآوری توسط هیمالیانوردان و انتقال با هلیکوپتر انجام شد، گفت: از روز گذشته تیم تخصصی هیمالیانورد توانست با استفاده از کمک هلیکوپترها بخشی از بقایای پیکرها را به پایین منتقل کنند، اما اینکه این قطعات پیکرها متعلق به چند مسافر است در حیطه اختیارات سازمان پزشکی قانونی است.
وی ادامه داد: سازمان پزشکی قانونی یکی دو روز پس از وقوع سانحه ATR از بازماندگان جانباختگان این سانحه آزمایشهای DNA را انجام داد که با بقایای پیکرها مطابقت داده میشود.
مدیرکل دفتر نظارت بر عملیات هوانوردی سازمان هواپیمایی افزود: ما نمیدانیم که این بقایای پیکرهایی که به پایین آورده شده است مربوط به چند مسافر است، بلکه باید با آزمایشهای DNA سازمان پزشکی قانونی مشخص شود.
شرفی گفت: در این مدت که در منطقه حضور داریم پیکر کاملی از جانباختگان مشاهده نشده است و معمولاً هر محمولهای از پیکرها که توسط هلیکوپتر به پایین منتقل میشود بقایای پیکرها است که تحویل پزشکی قانونی میشود.
به گزارش فارس هواپیمای ATR۷۲ شرکت هواپیمایی آسمان با ۶۴ مسافر و کرو پرواز، ساعت ۰۸:۰۵ صبح روز ۲۹ بهمنماه مهرآباد را به مقصد یاسوج ترک کرد اما در ساعت ۰۹:۳۰ از رادار خارج و ارتباط خلبان با رادار قطع شد و در ساعت ۰۹:۳۴ در ۱۵ مایلی فرودگاه یاسوج پس از آنکه درخواست طرح تقرب و کاهش ارتفاع داده بود، دچار سانحه شد.
این حادثه در حوالی روستای بیده بخش دناکوه حاشیه ارتفاعات دنا در ۱۴ مایلی یاسوج رخ داد.
نظر شما