تحولات منطقه

زاهدان- مدیرعامل شرکت غله و خدمات منطقه ۱۱ گفت: مبارزه به موقع باآفات گندم ارتقاء کیفیت گندم، آرد ونان را درپی خواهد داشت.

میزان کاهش آفات گندم درکیفیت آن تأثیرگذاراست
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

غلامعلی گنجعلی در گفتگو با قدس آنلاین اظهار داشت : مبارزه به موقع باآفات گندم ارتقاء کیفیت گندم، آرد ونان را درپی خواهد داشت.

وی افزود: کاهش سطح مبارزه شیمیایی مزارع گندم استان درسال جاری نشان می دهدکه مشکلات کشاورزان در مبارزه با آفات و بیماریهای این محصول مهم استان بسیار کمتراز سالهای گذشته است.

وی خاطرنشان کرد : بیماری فوزاریوم سنبله گندم به دلیل تولید توکسین( سم قارچ عامل) در دانه های گندم ،خوشه گندم را آلوده وبزرها راچروکیده می کند ودرنهایت کیفیت گندم ازبین می رود، و آرد استحصالی ونان تولیدی دچارمشکل می شود که بروز مشکلات گوارشی انسان ودام وسرطان به آن نسبت می دهد.

وی تصریح کرد : هرنهاد وسازمانی که بخشی از اقدامات کاشت داشت وبرداشت فرآیندگندم رامتولی است،چنانچه به موقع وظایف مربوطه راانجام دهنددر ارتقاء کیفیت محصول که به عنوان مواد اولیه نان می باشد مفید،ریزش وضایعات این مائده الهی به حداقل خواهد رساند.

گنجعلی بیان کرد : خسارت سن معمولی گندم درکشوربه دوصورت کمی وکیفی است ودر خسارت کمی تعداد بوته در واحدسطح کاهش می یابد اما در خسارت آرد حاصله از گندمهای سن زده به علت تخریب گلوتن( پروتین گندم) فاقدخواص نانوایی می شود.

وی درباره اقدامات انجام شده برای کنترل شیوع این آفت گفت و افزود:  آموزش وترویج علوم مربوطه به کشاورزان منع سم پاشی بی رویه اراضی که خسارت آفت درآنها متحمل نیست، توسعه کشت زودهنگام وبرداشت به موقع ودرنهایت کنترل آفت بایکی از سموم مؤثر وسالم ازجمله این اقدامات می باشد .

وی افزود: اگرآموزش وارتقاء مهارت کارگران، واحدهای نانوایی وآردسازی، بهبود واصلاح فرآیند تولید محصول گندم،بهسازی وبازسازی تجهیزات ودستگاههای کارخانجات آردسازی واحدهای نانوایی همچنین اختلاط مناسب گندمها درمراکز ذخیره سازی، سیلوها وانبارها مکانیزه، اصلاح سیستمهای حمل ونقل وغنی سازی واستراحت آرد وتمامیت درصدهای سبوس گیری انواع آردهای تولیدی به ویژه آرد خبازی ،افزایش بهبود دهنده هادرفرآیند تبدیل آرد وتهیه نان،چگونگی به عمل آوری خمیرواستراحت نان وسایرموارد مرتبط به تولید آرد وتهیه نان ازجمیع جهات که به شکلهای علمی بررسی وکارشناسی شده موردتوجه ومد نظرقرارگرفته شود درکیفیت آرد ونان تولیدی هیچگونه مشکلی وجود نخواهد داشت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.