تحولات منطقه

عرصه سیاسی عراق شاهد رایزنی‌های فشرده و گسترده بین جریان‌ها و تشکل‌های پیروز در انتخابات اخیر پارلمانی به منظور تشکیل بزرگترین فراکسیون پارلمانی به منظور مامور کردن آن جهت تشکیل دولت آینده است.

ادامه کش و قوس درباره نتایج انتخابات عراق/ موضع مقتدی صدر درباره وحدت شیعیان
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

قدس آنلاین

عمار حکیم رئیس ائتلاف ملی و رئیس جریان الحکمه عراق در جریان دیدارش با علاء موسی سفیر مصر در بغداد تاکید کرد که "عراق در مسیر تشکیل یک دولت اکثریت ملی در مقابل یک اپوزیسیون ملی حرکت میکند" .

در بیانیه دفتر حکیم آمده است: دوطرف روابط دوجانبه و راههای توسعه آن در راستای خدمت به دولت و تحولات وضعیت سیاسی در عرصه داخلی و بینالمللی را بررسی کردند.

این بیانیه به نقل از حکیم گفت: "عراق انسجام نظام سیاسی خود و چرخه مسالمت آمیز قدرت از طریق موفقیت خود در انتخابات اخیر را ثابت کرد و در مسیر تشکیل یک دولت اکثریت ملی در مقابل یک اپوزیسیون ملی گام بر می دارد".

وی افزود: مهمترین اولویتهای این دولت، خدمات رسانی و مبارزه با فساد است. این دولت، یک دولت ملی است که نماینده همه عراقیها است.

* موضع مقتدی صدر درباره وحدت شیعیان

مقتدی صدر رهبر جریان صدر در پاسخ به سوالی درباره وحدت جامعه شیعیان عراق گفت: از خداوند مسالت دارم که جامعه شیعیان مملو از انسانهای صالح پیرو معصومین و احسان باشد ودرهای آن به روی همگان بدون هرگونه تبعیضی باز باشد.

به گزارش شبکه تلویزیونی الفرات، مقتدی صدر افزود: من دوستدار همگان هستم.

مقتدی صدر رئیس جریان صدر و رئیس لیست سائرون این مطلب را درحالی بیان داشت که سامی العسکری از مسئولان ارشد ائتلاف دولت قانون پیشتر از وی خواست تا به خاطر در صدر قرار گرفتن این لیست فریفته و مغرور نشود.

العسکری به شبکه تلویزیونی الفرات گفت: صدر نباید به خاطر کسب ۵۴ کرسی پارلمان فریفته و مغرور شود زیرا معنای خاصی ندارد. او باید ایاد علاوی را بیاد بیاورد که ۹۱ کرسی کسب کرده بود. وی این مطلب را در اشاره به انتخابات پارلمانی سال ۲۰۱۰ میلادی عراق بیان داشت.

العسکری افزود: "کشور با عناصر مسلح سیاه پوش که در خیابان‌های بغداد میگردند، بنا نهاده نمی‌شود. کشور با تهدید و کنار زدن دیگران و توییت کردن بنا نهاده نمی‌شود".

وی این مطلب را در واکنش به اظهارنظرهای توییتری اخیر مقتدی صدر بیان داشت.

العسکری ابراز عقیده کرد: "شکاف در وضعیت شیعیان امروز در شدیدترین حالت قرار دارد و مقتدی صدر علت اساسی آن است".

* واکنش کمیسیون انتخابات به تصمیم پارلمان درباره نتایج انتخابات

کمیسیون عالی انتخابات عراق به تصمیم پارلمان درخصوص بازشماری دستی ۱۰ درصد آرای انتخابات پارلمانی این کشور واکنش نشان داد.

حازم الردینی عضو شورای کمیسیون عالی انتخابات عراق به پایگاه خبری شفق نیوز گفت: آنچه از دل پارلمان بیرون آمد، از منظر حقوقی و فنی و امکان اجرای آن مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

وی افزود: شورا امروز سه شنبه بعد از برگزاری جلسه‌ای رسمی در این باره موضع‌گیری خواهد کرد.

الردینی گفت: مهلت شکایت همچنان براساس قانون وجود دارد و تا امروز حدود ۲۲۵ شکایت به دادگاه رسیده است و تعداد کلی شکایات ۱۴۰۰ مورد است و بررسی آن از سوی مراجع ذیربط در جریان است.

پارلمان عراق در نشست روز دوشنبه خود به بازشماری ۱۰ درصد از صندوق‌های اخذ رأی در انتخابات پارلمانی این کشور رأی داد.

پارلمان عراق همچنین نتایج انتخابات در خارج و رأی‌گیری از آوارگان را لغو کرد.

* کمیسیون انتخابات عراق اتهام سرپرست استانداری کرکوک را رد کرد

مدیر عملیات کمیسیون عالی انتخابات عراق اتهام راکان الجبوری سرپرست استانداری کرکوک درخصوص وقوع دستکاری در نتایج انتخابات پارلمانی اخیر را رد و تاکید کرد که خود الجبوری با دست خودش مطالبت اقدامات این کمیسیون را امضا کرده است.

به گزارش شبکه تلویزیونی السومریه نیوز، صفاء الجابری در بیانیه ای مطبوعاتی گفت: اظهارات راکان الجبوری صحت ندارد و دقیق نیست. صندوق رای گیری جلوی استاندار در ساختمان کمیسیون در بغداد بازبینی شده است و نتایج با محتوای صندوق‌ها مطابقت داشت و همچنین گزارش دستگاه تایید کننده. استاندار گزارش نتایج را امضا و با دست خط خودش نوشته است که "اقدامات کمیسیون صد درصد مطابقت دارد".

الجابری از نامزدها خواست تا در بیان اظهارات دقت کنند و بی دلیل کمیسیون انتخابات را متهم کنند. وی هشدار داد که هرگونه اشتباه ممکن است امنیت و ثبات استان کرکوک را به مخاطره بیاندازد.

راکان الجبوری سرپرست استانداری کرکوک روز دوشنبه گفته بود که انتخابات کرکوک شاهد دستکاری در آن بوده است و درستی ادعای تظاهرکنندگان بعد از بررسی صندوقهای رای گیری در بغداد ثابت شده است.

برپایه این گزارش، وصفی العاصی رئیس لیست باب العرب روز شنبه مدعی شده بود که کمیسیون انتخابات و احزاب سیاسی همدست آن در انتخابات به نفع این احزاب تقلب کرده است که هدف از این کار نیز بازگرداندن دوباره نیروهای پیشمرگه و آسایش به استان کرکوک است.

این گزارش افزود: بعد از اینکه کردها شش کرسی و اعراب سه کرسی و ترکمان ها سه کرسی را در انتخابات کسب کردند؛ اعراب و ترکمن های کرکوک کمیسیون انتخابات را به تقلب در انتخابات به نفع حزب دموکرات کردستان عراق متهم کردند.

درپی اظهارات صفاء الجابری بار دیگر سعید الجبوری رئیس دفتر اطلاع رسانی سرپرست استانداری کرکوک در بیانیه‌ای گفته‌های کمیسیون انتخابات درخصوص موافقت راکان الجبوری با نتایج انتخابات را بی پایه و اساس توصیف کرد و مواضع خود در خصوص تقلب را تکرار کرد.

* واکنش حزب میهنی کردستان به تصمیم پارلمان

یک عضو اتحادیه میهنی کردستان عراق ابراز عقیده کرد که مراجع اجرایی در قبال نتایج جلسه اضطراری دوشنبه شب پارلمان در خصوص بازشماری دستی ۱۰ درصد آرا و لغو نتایج انتخابات در خارج و رأی‌گیری از آوارگان،  ملزم نیستند.

شوان الداوودی در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی الفرات گفت: کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق قانون دارد که قانون تنها با تصویب قانون دیگری یا اصلاح آن تغییر میکند. آنچه از پارلمان بیرون آمد، تصمیمی در سطح نمایندگان است و برای مراجع اجرایی الزام آور نیست.

وی افزود: مذاکرات کنونی درخصوص تشکیل بزرگترین فراکسیون و دولت آینده مشورتی است و نه رسمی.

الداوودی گفت: اتحادیه میهنی جزئی از راه حل بوده و خواهد بود؛ نه جزئی از مشکل.

* تشکیل ائتلاف جدید سیاسی در عراق

یک نماینده ائتلاف الوطنیه در عراق از تشکیل ائتلاف جدید متشکل از چهار تشکیل سیاسی با ۲۷ عضو خبر داد و گفت که از بارزترین شخصیت های این ائتلاف جدید سلیم الجبوری، صالح المطلک، قاسم الفهداوی و احمد الجبوری است.

رعد الدهلکی به شبکه تلویزیونی السومریه نیوز گفت: ائتلاف الوطنیه رویکرد باز خود را در قبال برخی تشکل های سیاسی به منظور تشکیل یک ائتلاف جدید نشان داد که مهمترین شخصیتهای آن سلیم الجبوری، صالح المطلک، محمد تمیم و احمد الجبوری است.

وی افزود: ائتلاف الوطنیه با همه اعضای خود وارد این ائتلاف شد و سلیم الجبوری و صالح المطلک نماینده ائتلاف الوطنیه برای امضاکردن اسناد در نشست ائتلاف جدید بودند. در این نشست احمد الجبوری نماینده و اعضای تشکل عابرون به ریاست قاسم الفهداوی و تشکل ائتلاف نیروها به ریاست محمد تمیم حضور داشتند.

 الدهلکی گفت: ائتلاف جدید ۲۷ نماینده دارد و در تلاش برای رایزنی با نیروهای سیاسی دیگر و تلاش برای وحدت مواضع و ساختن کشور است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.