تحولات لبنان و فلسطین

اهواز_ معاون بهره برداری و حفاظت از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به لزوم توجه به تصمیمات ستاد خشکسالی استان گفت:مسئولان خوزستان به صورت هماهنگ درخصوص وضعیت خشکسالی مردم را هدایت کنند زیرا به دلیل شرایط قهری چاره ای جز برنامه ریزی متناسب با این شرایط نداریم.

مسئولان مردم را از وضعیت خشکسالی آگاه کنند

به گزارش قدس آنلاین، مصطفی شبه افزود: از سال ۷۸ استان خوزستان درگیر خشکسالی است و شرایط در هر سال بدتر شده از این رو بعید بنظر می رسد در آینده نزدیک شاهد بازگشت شرایط نرمال باشیم؛ برنامه ریزی ها باید متناسب با شرایط آبی موجود تنظیم شود.

وی گفت: از وظایف ذاتی سازمان آب وبرق اعلام هشدار لازم متناسب با منابع آبی موجود است تا براساس آن برای کشت محصولات برنامه ریزی شود و در این راستا از بهمن پارسال هشدار لازم در این خصوص داده شده، و تصمیم نهایی درخصوص میزان و نوع کشت محصولات کشاورزی با ستاد خشکسالی استان است.

وی با اشاره به اینکه در برخی حوضه ها مانند کارون برای کشت نشدن محصولات کشاورزی دچار چالش هستیم افزود:شرایط حوضه رودخانه کارون به عنوان یکی از مهم ترین حوضه های آبی وخیم است و اصرار کشاورزان به کشت محصولات به این شرایط دامن می زند.

شبه با بیان اینکه کیفیت آب در شهر آبادان اکنون بالای ۱۰ هزار میکروموس است گفت: با کشت تابستانه محصولات، میزان آب در انتهای حوضه ها به لحاظ کمی و کیفی افت بسیاری می کند و برای ساکنان شهرهای پایین دست مشکلات ایجاد می شود.

وی با ذکر اینکه هرگونه تخصیص جدید آب منوط به وجود آب است ادامه داد: گام دوم طرح ۵۵۰هزار هکتاری کشاورزی رهبر معظم انقلاب نیز به دلیل مشکل تامین آب مدت ها معطل مجوز تخصیص آب بود.

شبه گفت: در بیشتر حوضه ها تخصیص آماده ای برای طرح های جدید کشاورزی وجود ندارد اما در کمیته تخصیص آب با طرح های بخش صنعت وکشاورزی به دلیل مصرف کمتر آب و ایجاد اشتغالزایی بیشتر با رویکرد مساعدتری برخورد می شود.

وی وضعیت کاهش ذخایر آبی خوزستان را در ۵۰ سال گذشته بی سابقه دانست و گفت: آورد رودخانه های خوزستان به دلیل کاهش بارندگی در استان های بالادست مخازن سدها مثل لرستان، همدان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، و چهارمحال وبختیاری به شدت کاهش یافته است.

معاون سازمان آب و برق خوزستان افزود:هم اکنون بیش از نیمی از ظرفیت سدهای خوزستان خالی است.  

در یک ماه گذشته کشاورزان خوزستانی به ویژه برنجکاران خواستار تخصیص آب برای کشت تابستانه محصولات بودند اما بنا به اعلام ستاد خشکسالی در حوضه های مارون، زهره و جراحی حتی یک قطره آب برای کشت وجود ندارد.

طبق مصوبه ستاد خشکسالی خوزستان یک و نیم میلیارد مترمکعب آبی که در حوضه کارون وجود دارد برای آبیاری نخیلات، باغات و صنعت نیشکر اختصاص یافته است. در حوضه کرخه نیز مجوز کشت ۲۰ هزار هکتار برای کشت های کم مصرف اختصاص یافته است.

منبع:  ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.