در اطرافمان روستاهای مخروبهای دیده میشود که دیگر سکنهای ندارند. منطقهای که سالها با خشکسالی دست به گریبان بوده و حالا اکثر روستاها بهعلت کمآبی و نبود اشتغال در حال متروکهشدن است. مقصدمان روستای «چاهبک» است. وارد چاهبک که میشویم، دست کمی از روستاهای مخروبه ندارد، روستایی در جنوبیترین نقطه شرق کشور که در میان کوهها محصور شده و شاید همین حصار آنها را از امکانات رفاهی و معیشتی حداقلی دور نگه داشته است.
مردمانی که با وجود نبود امکانات، خود را با شرایط سخت و دشوار منطقه وفق دادهاند و در نگاه آنها میتوان خو گرفتن با سختی را دید. روستای چاهبک دارای 72 خانوار و 400 نفر جمعیت است که به واسطه خشکسالیهای پیاپی و جبر جغرافیایی از ابتداییترین امکانات زندگی محروم مانده است.
کمبود آب و بحران شدید خشکسالی، نفس زندگی را به شماره انداخته است. خانوادهها غالبا در این روستا پنج تا نه نفره هستند و به مدد وامهای بلاعوض و اشتغالزایی کمیته امداد و یارانه، امورات زندگی را میگذرانند. فقدان امکانات اولیه بهداشتی و زیرساختهای لازم همچون سرویس بهداشتی، حمام، آب شرب و... از جمله مواردی است که سلامت و بهداشت آنان را تهدید میکند. مردان، زنان و کودکان برای رفع نیازهای عادی مشقت زیادی را تحمل کنند و به دلیل نبود آب و سرویسهای بهداشتی تمیز و مطلوب دچار انواع بیماریها و عفونتها میشوند.
سرویسهای بهداشتی اکثر مردم گلی و بدون سقف است. حمام آنها نیز دست کمی از سرویسهای بهداشتی ندارد، اتاقک گلی تاریک و چند دبه آب که برای گرمکردن آن از یک دیگ بزرگ استفاده میکنند.
پای درد دل مردم
«خیرالنسا» که به قول خودش تازه پا به 65 سالگی گذاشته و سپیدی موها و چین و چروک صورتش، او را شکستهتر از سن و سال واقعیاش نشان میدهد، میگوید: همراه فرزند و نوههایم به سختی در این خانه زندگی میکنیم، نه کشاورزی و نه آب آشامیدنی، زندگی به سختی میگذرد.
پیرزن با دست اشاره به حمام خانهاش که قبلا آغل گوسفندان بوده میکند و میگوید: تابستانهای گرم و زمستانهای سرد، با چند دبه آب و یک دیگ روی پیک نیک آب گرم میکنیم و تقریبا همه خانواده اینجا استحمام میکردیم. اما چند وقت پیش گروهی از سوی آستان قدس رضوی به منطقه ما آمدند و به لطف حضرت رضا(ع) مشکل چندین ساله ما حل شد.
«ابراهیم مردانی» که همراه خانواده 5 نفره خود زندگی میکند و درآمدی جز مستمری کمیته امداد و یارانه ندارد نیز از تلاش جهادگران رضوی و ساخت حمام و سرویس بهداشتی در کمترین زمان تشکر میکند و میگوید: اولین بار است که مسئولان پس از بازدید از وضعیت زندگی مردم این روستا به سرعت وارد عمل شدند و برای تمام خانوادهها حمام و سرویس بهداشتی احداث کردند.
احداث 72 حمام و سرویس بهداشتی
موسی مرادی؛ عضو شورای اسلامی روستا نیز میگوید: تاکنون توجه خاصی به این منطقه و مردم مستضعف ساکن این روستا نشده و باید تأکید کرد که رفع محرومیت در این روستا نیازمند اقدامی جهادی از سوی مسئولان است، زیرا ساکنان این روستا حتی از حداقل امکانات زندگی محرومند و نیازمند رسیدگی جدی مسئولان هستند.
وی میافزاید: در بازدیدی که نمایندگان آستان قدس رضوی از این منطقه داشتند با دیدن شرایط سخت و دشوار مردم این روستا برای استفاده از توالت و حمام، با همکاری کمیته امداد امام خمینی(ره) به کمک اهالی این روستا شتافتند و تعداد 72 واحد سرویس بهداشتی و حمام برای مردم این روستا احداث کردند، ضمن اینکه از بیمارانی که در بستر بیماری بودند نیز سرکشی کردند.
مرادی می گوید: خدمت صادقانه و بیمنت یکی از اصولی است که تمامی مسئولان باید به آن توجه داشته باشند و آن را سرلوحه امور خود قرار دهند. مسئولان باید نگاه و توجه بیشتری به محرومان و پا برهنگان داشته باشند و باید از فرمایش امام خمینی(ره) که فرمودند «انقلاب ما انقلاب پابرهنگان است» تبعیت کنند.
تلاش مسئولان برای رفع محرومیت
قائممقام تولیت آستان قدس رضوی درباره این طرح خیرخواهانه میگوید: کمیسیون امداد مستضعفان آستان قدس رضوی جلسهای به منظور محرومیت زدایی و ایجاد اشتغال پایدار برای اقشار محروم و مستضعف جامعه چهارشنبه هر هفته تشکیل میدهد که احداث حمام و سرویس بهداشتی در این روستا از جمله مصوبات این کمیسیون بود.
سید مرتضی بختیاری ادامه میدهد: در بازدیدی که نمایندگان آستان قدس رضوی از این منطقه محروم داشتند و با دیدن شرایط سخت و دشوار مردم این روستا برای استفاده از توالت و حمام، طی همکاری با کمیته امداد امام خمینی (ره) تفاهمی با اعتباری بالغ بر 216 میلیون تومان صورت گرفت و طی آن توافق بنا شد تا 72 واحد سرویس بهداشتی و حمام برای مردم این روستا احداث شود.
انتهای پیام/
نظر شما