تحولات لبنان و فلسطین

گیلان_ مرحله استانی بیست و یکمین جشنواره قصه گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان با معرفی یازده قصه گوی برگزیده به کار خود پایان داد.

بیست و یکمین مسابقه استانی قصه گویی کانون گیلان به سر رسید

به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی اداره کل کانون استان گیلان، شهر رشت طی روزهای ۱۷ و ۱۸ مهرماه ۱۳۹۷ میزبان مرحله استانی مسابقه بین المللی قصه‌گویی بود و در این میان ۵۱ قصه‌گوی گیلانی به داوری ساحره پورشاهماری، خدیجه مشکبید حقیقی و الهام کمال‌پور به هنرنمایی پرداختند.

آیین اختتامیه این مراسم که با همراهی جمعی از مسوولان، کودکان، خانواده‌ها و هم‌چنین قصه‌گویان بخش‌های مختلف این مسابقه صورت‌گرفت، با اجرای نمایش آیینی، پخش کلیپ و قصه‌گویی برگزیدگان بخش تخصصی این جشنواره همراه شد و در پایان نیز یازده برگزیده این مسابقه ضمن دریافت تندیس و لوح سپاس برای حضور در مرحله‌ی منطقه‌ای که با حضور قصه‌گویانی از استان‌های آذربایجان شرقی و غربی، قزوین، زنجان و اردبیل برگزارمی‌شود، معرفی شدند.

قصه، زمینه‌ساز عبرت آموزی ازتجربه‌هاست 
برپایه این گزارش، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گیلان در این آیین به نقش و جایگاه قصه و قصه‌گویی در پیام‌رسانی به مخاطبان، به ویژه آیندگان پرداخت و دراین میان عبرت‌آموزی از سرگذشت دیگران و چراغ راه ‌قراردادن این تجربه‌ها را از فرصت‌های قصه‌گویی عنوان‌کرد.

علی اصغرجمشیدنژاد افزود: ما در شرایطی قرارداریم که پرداختن به اندیشه و تکیه برقلم برای نوشتن بخشی جداشدنی از فرهنگ ما محسوب‌می‌شود.

او درهمین زمینه به قیام کربلا اشاره و با بیان این که روایت حضرت زینب (س) از این واقعه مهم، زمینه‌ی اثربخشی و الگوسازی از انقلاب امام حسین (ع) را فراهم کرده است، گفت: هر انقلاب دارای دوچهره است و چنان‌چه پیام‌رسانی مناسبی صورت نگیرد، به یقین خون شهیدان به تنهایی محقق‌کننده اهداف نخواهدبود.

اشاره به اهمیت قصه‌گویی در قرآن مجید و عبرت‌آموزی آن نیز دیگر موضوع‌ مورد توجه میهمان برنامه بود و وی درعین‌حال با اشاره به کتاب «داستان راستان» شهید مطهری اضافه‌کرد: هنگامی که یک علامه‌ی فیلسوف، کتابی درحوزه کودک به رشته تحریر درمی‌آورد بیان گر این امر است که باید دغدغه‌مند همه نسل‌ها باشیم .

جمشیدنژاد هم چنین به نقش کانون در کشف و پرورش استعدادهای کودکان ونوجوانان پرداخت و با بیان‌این‌که این مجموعه‌ی فرهنگی فرصت بسیارخوبی برای این نسل فراهم‌می‌کند، تصریح‌کرد: جهت‌دهی به قابلیت‌ها و فراهم‌سازی زمینه‌های ثمردهی آینده سازان، از مهم‌ترین رسالت‌کانون پرورش فکری است و بسیاری از شخصیت‌های مطرح جامعه نیز دوران کودکی و نوجوانی خود را در این محیط فرهنگی سپری کرده‌اند.

او درپایان سخنان خود الگو شدن درتمامی عرصه ها را مجموعه ای از تلاش کنش‌گران در یک بستر آرام دانست و با یادآورشدن تلاش‌های کانون در این زمینه به کودکان ونوجوانان سفارش‌کرد تا در مسیر ستاره شدن گام برداشته و نقش الگویی مناسب برای دیگران فراهم‌کنند.

پاکی کودکان‌مان را پاس بداریم

مدیرکل آموزش و پرورش استان گیلان نیز در آیین پایانی مرحله استانی مسابقه قصه‌گویی، اهمیت پاس‌داشت لطافت و پاکی کودکان را مورد تاکید قرار داد و گفت: کودک در دوران کودکی با خانواده‌، مربیان، معلمان درارتباط است و تجربه‌های این دوران می‌تواند در سرنوشت وی اثرگذارباشد.

نادرجهان آرای برهمین اساس مراقبت از کودکان و ایجاد انژری مثبت درآنان را مهم توصیف ‌کرد و توجه به این امر را لازم و ضروری خواند.

وی درهمین زمینه به تجربه‌های ماندگار کار با کودکان پرداخت و با بیان این‌که لبخند کودک ثمره تلاش‌های مربیان و معلمان است، تصریح‌کرد: بهره‌گیری از ادبیات کلامی و نوشتاری مناسب این نسل نیز از جمله اولویت‌هایی است که در انتقال آموزه‌ها به نسل کودک و نوجوان تاثیرگذارخواهدبود. 

قدردانی ازمدیرکل و همکاران کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان برای برگزاری این مسابقه، بخش‌پایانی سخنان نادرجهان آرای در این آیین بود.

برپایه این گزارش، اسفندیارضیائی، مدیر کل کانون استان گیلان نیز در این آیین که هم زمان با هفته ملی کودک صورت گرفت، ضمن خیرمقدم به حاضران و قدردانی از همراهی تمامی دستگاه‌های فرهنگی برای برگزاری مسابقه استانی قصه‌گویی اظهارامیدواری‌کرد که قصه زندگی حاضران در کتاب شخصیت‌های اثرگذار نوشته شده و قصه‌ی زندگی پُرخیر و برکتی داشته باشند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.