به گزارش گروه اجتماعی قدس آنلاین، یکی از میوههای بسیار مفید فصل پاییز "به" است که در کتب طب سنتی تحت عنوان "سفرجل" یاد شده که حتی میتوان این میوه را مفیدترین میوه فصل پاییز دانست؛ میوه و دانه و شکوفه آن دارای خواص بسیاری است.
میوه به دارای مقدار زیادی فیبر غذایی، پتاسیم، قند و ویتامین C و فاقد چربی است؛ بیشترین املاح موجود در به، پتاسیم و فسفر و کمترین آنها روی است؛ بیشترین ویتامینها در به، ویتامین C و بعد از آن ویتامین A است.
از جمله خواص "به" میتوان به این موارد اشاره داشت:
ـ تقویتکننده قلب، کبد و معده
ـ تجدید و احیای روحیه
ـ از بین برنده افسردگی ناشی از انواع سردردها
ـ مفید برای زخم معده
ـ تحریک کننده اشتها
ـ نرمکننده سینه
ـ ادرارآور
ـ کمک به هضم غذا
ـ جلوگیری از التهاب پلک و استراحت چشمان خسته (چند قاچ به تازه را روی محل درد قرار دهید)
ـ از بین برنده بوی بد دهان
ـ مفید برای کاهش وزن به دلیل دارا بودن مقدار زیادی فیبر
ـ ضد سرطان به علت دارا بودن آنتی اکسیدان
ـ کمک به پایین آوردن کلسترول خون
ـ کمک به پایین آوردن فشار خون، به خاطر دارا بودن پتاسیم
ـ کاهش خطرات بیماریهای قلبی به خاطر دارا بودن انواع ویتامینها.
میتوان دانههای به را خشک کرد و به همراه مقدار کمی آب پخت یا در آب خیساند و این محلول رقیق بهعنوان داروی سرفه کاربرد فراوان دارد همچنین از دیگر خواص دانه به میتوان به این موارد اشاره داشت: برای درمان ذات الریه، گلودرد، صدای گرفته و خشن مفید است، ضد تب، مفید برای اسهال، لعاب به دانه برای ترمیم زخمها و سوختگی پوست در اثر آتش بسیار مفید است؛ جویدن به دانه برای رفع کندی دندانها و برای تقویت نیروی جنسی در گرم مزاجها مفید است.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/
نظر شما