به گزارش گروه فرهنگی قدس آنلاین، سفر به عتبات این روزها با افزایش قیمت این سفر معنوی برای بسیاری از عاشقان حسینی به آرزویی تبدیل شده است که شاید دستیابی به آن چندان راحت نباشد.
این امر در حالی است که در سالهای گذشته نیز با وجود عدم افزایش هزینه سفر به عتبات، بسیاری از افراد امکان رفتن به این سفر معنوی را نداشتند.
محسن نظافتی مدیرکل سابق عتبات سازمان حج و زیارت در گفتوگو با خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس با اشاره به دلایل افزایش هزینههای سفر به عتبات، اظهار داشت: در ماههای اخیر نوسانات قیمت ارز موجب افزایش هزینههای سفر به عتبات شده است و اصلیترین دلیل افزایش قیمت سفر به عتبات هم بالا رفتن قیمت ارز است.
وی با بیان اینکه عراق پول ایرانی نمیپذیرد چون پول رایج آنها دلار و دینار است، افزود: هر زائری حدود ۳۰۰ دلار هزینه در عراق دارد که البته سازمان حج و زیارت هم با کاهش بسیاری از هزینههای متفرقه در سالهای اخیر سعی کرده تا زیارت را برای همگان امکانپذیر کند.
نظافتی با اشاره به اینکه هزینههای متفرقه در برخی از بخشها کاهش یافته است، گفت: در سالهای اخیر هزینههای جانبی عتبات به حداقل رسیده است، به طوری که هزینه اضافه از زائران اخذ نمیشود. به همین دلیل به طور حتم سازمان حج و زیارت نمیتواند مبلغ پایینتری از هزینه اعلام شده اخذ کند، مگر اینکه دولت و بانک مرکزی تدبیری برای تخصیص ارز دولتی یا ثانویه برای سفر به عتبات بیندیشد.
مدیر کل سابق عتبات سازمان حج و زیارت با بیان اینکه اگر اکنون ارز ۴ هزار و ۲۰۰ هزار تومانی برای سفر به عتبات پیشبینی میشد شاهد کاهش هزینه سفر به عتبات بودیم، خاطر نشان کرد: یکی از راهکارهای اصلی برای کاهش هزینههای سفر به عتبات اعطای وامهای کم بهره به زائران است. در گذشته این امر اتفاق میافتاد که اکنون اطلاعی از آن ندارم، اما با تخصیص وام قرضالحسنه میتوان سفر ارزان قیمت را پیشبینی و زیارت را برای همه امکانپذیر کرد که در این راستا نه تنها دولت بلکه خیران نیز میتوانند دست به کار شوند.
به گزارش فارس، هماکنون سفر به عتبات به صورت زمینی یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و به صورت هوایی از ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان تا ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار است.
منبع: فارس
انتهای پیام/
نظر شما