به گزارش قدس آنلاین، سبک زندگی امروز هم شده قوز بالا قوز... غلت خوردن در تصمیمات اشتباهی... سبکی که از قبل پیداست دارد به بیماری، کوک و بخیه می خورد.
راه سرراستی در پیش گرفتیم اکثریت مان؛ اول، بی اصول و قاعده روزگار گذراندن؛ دوم، آزمایشگاه و خون و برگه جوابیه؛ بعد آنوقتی که می فهمیم کلسترول و قند و اوره دردسرساز در ما کشف کرده اند و سکانس آخر هم که وارفته نشسته ایم میان یک مُشت حروف لاتین و اعداد بدجنس و مشاور تغذیه.
دیروز داغ دلم با یک مصاحبه آماری تازه شد؛ آمارِ داغ زننده را برداشتم و با یکسری عدد دیگر جمعش کردم و بعد، از ۸۰ میلیون تفریقش دادم؛ رقم دیگری بدست آوردم چه بسا دردناک تر و عظیم تر از آن قبلی.
معاون دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت که اعلام کرد «۵ میلیون نفر در کشور به دیابت مبتلا هستند»، من خانواده های درگیر و مضطرب را نتوانستم ندیده بگیرم. همسر، فرزند، پدر و مادر و وابستگانی که قرار است بارِ این بیماری با آنان قسمت شود. میلیون میلیون آدمی را که مستقیم و غیرمستقیم مبتلا به قند خون شده اند؛ در بندِ تشنگی شدید، خستگی و گرسنگی وافر، تغییر وزن، نوسانات خلقی و ایضاً عفونت.
خبر معاون وزارت بهداشت مثل چکشی بر ملاجم خورد؛ از وراثت و سابقه خانوادگی می شود به شکلی گذشت اما از آزمایش خون ساده ای که مُدام پشت گوش می اندازیمش، چه بگویم؟ وقتی دست دست کنان می گذاریم اسیرِ هیپوگلیسمی و هیپرگلیسمی شویم؛ اسیر نابینایی و نارسایی کلیه، حمله مغزی و قلبی، اختلال تنفسی و قطع عضو... گرفتار کابوس هایی که هر دقیقه عمر، حی و حاضرند.
واقعاً سبک زندگی امروز هم حکایتی برای خودش شده است؛ سبک نادرست تغذیه، خواب، عدم تحرک و آرامش؛ آمار دلخراشی که دود از کله آدمیزاد بلند می کند.
کاش اگر هنوز جزو آن گروه میلیونی درگیر نشده ایم، خیز برداریم سمت یک پایگاه بهداشتی - درمانی و تست ساده قند خون بدهیم و اگر هم که نه، دست به دامن کنترل و آموزش بشویم برای نجات از چنگال این بیماری خاموش که جای شکرش هنوز باقی ست که تحریم ها در زمینه داروهای دیابتی اختلال ایجاد نکرده اند.
انتهای پیام /
نظر شما