تحولات لبنان و فلسطین

علی دیواندری با اشاره به ظهور و گسترش پدیده بلاک‌ چین و ارزرمزها در سال‌های اخیر تصریح کرد: حوزه بلاک چین و ارزرمزها چالش‌هایی برای نظام بانکی ایجاد می‌کند و به عنوان یک انقلاب این نظام را متحول خواهد کرد.

بلاکچین انقلابی بزرگ در بانکداری الکترونیک ایجاد می‌کند

به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، علی دیواندری رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی امروز در نشستی خبری درباره برگزاری هشتمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت اظهارداشت: هشتمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت با موضوع انقلاب بلاک‌چین در مرکز همایش‌های بین‌المللی برج میلاد برگزار خواهد شد. مهمترین هدف این همایش بحث و تبادل نظر در خصوص آخرین تحولات صنعت بانکداری الکترونیک است.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی اظهار داشت: بانک‌ها، شرکت‌های آی تی، فین‌تک‌ها، استارت‌آپ‌ها و فرهیختگان علمی و دانشگاهی در این همایش حضور دارند و این همایش به لحاظ حضور ذینفعان متعدد از جایگاه و رونق خاصی برخوردار است.

وی اهداف این همایش را «تبیین و بررسی روندهای صنعت بانکداری و پرداخت با استفاده از فناوریبلاک‌چین»، «تبیین و بررسی کلان روندهای بین المللی بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت»، «تبیین و بررسی تحولات ایجاد شده در حوزه فناوری اطلاعات با فناوری بلاک‌چین»، «بررسی و تبیین موانع و چالش های پیش روی صنعت بانکداری و پرداخت»، «تبیین و بررسی تحولات ایجاد شده در حوزه ارزرمزها» و «تبیین و بررسی فضای جدید کسب و کار مالی» هستند.

به گفته وی، محورهای این همایش دو روزه «فناوری زنجیره بلوک و دفاتر توزیع شده»، «رمزارزها»، «سامانه های پرداخت جایگزین»، «فناوری های مالی، پرداخت و بانکداری باز»، «تقلب، پولشویی، کلاهبرداری و روش های مقابله با آن» و «تحول دیجیتال» هستند.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی گفت: قرار است در محور فناوری زنجیره بلوک و دفاتر توزیع شده به مسائلی مانند ماهیت فناوری، پیاده سازی ها و فناوری ها، چارچوب قانونی، خلاءهای مقرراتی (مقررات گذاری) و استانداردهای فنی و اجرایی کاربری دفاتر توزیع شده (DLT) پرداخت شود.

دیواندری ادامه داد: در این همایش تلاش می‌کنیم به این سوال پاسخ داده شود که این پول‌های دیجیتالی تهدیدی به شمار می روند یا اینکه مکمل پول‌های سنتی هستند، همچنین مسائل فقهی و شرعی و کاربری اینرمزارزها و چالش‌های قانونی آن بحث و بررسی خواهد شد.

وی گفت: محور دوم این همایش رمزارزها هستند که در این محور مسائلی مانند انواع رمز ارزها، محیط های قانونی و مقرراتی، مسائل فقهی رمزارزها، نهادهای مرتبط با رمزارزها (صرافی ها) و کاربری رمزارزهای ملی، منطقه ای و جهانی بررسی می شوند.

دیواندری با اشاره به ظهور و گسترش پدیده بلاک‌ چین و رمزارزها در سال‌های اخیر تصریح کرد: حوزه بلاک چین به صورت عام با رمزارزها چالش‌هایی برای نظام بانکی ایجاد می‌کنند و به عنوان یک انقلاب این نظام را متحول خواهند کرد و همچنین مسائل مربوط به تجارت را تحت تاثیر قرار خواهند داد که این موارد در همایش بحث و بررسی خواهد شد.

وی ادامه داد: زمانی اعتقاد بر این بود که باید حوزه های پولی کنترل‌ها متمرکز باشد و این دیدگاه منبعث از دیدگاه نیوتن در فیزیک بود اما با تحول در علم فیزیک که تمرکز در کنترل را با نظریه نسبیت انیشتین رد کردند، در حوزه فناوری های مالی نیز بلاک‌چین ها پدید آمدند که بر خود کنترلی استوار است.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی یادآور شد: ما همیشه در بحث کنترل به سمت تمرکزگرایی حرکت کرده‌ایم، اما در علم فیزیک و مطالعات بنیادی نیز ثابت شده که کنترل نمی‌تواند تنها به صورت متمرکز باشد و نظریه‌ها نسبی بودن آن را اثبات کرده است که با الهام از این علوم در بلاک‌چین نیز کنترل به صورت غیرمتمرکز پایه‌ریزی شده است.

وی ادامه داد: در محور سوم که سامانه های پرداخت جایگزین است، مسائلی مانند سامانه های پیام رسان جایگزین، سامانه های پرداخت منطقه ای و روش های نوین تسویه و پرداخت های تجاری به بحث گذاشته می شوند.

دبیر هشتمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت گفت: در چهارمین محور که فناوری های مالی، پرداخت و بانکداری باز است نیز موضوعات مهمی همچون دستورالعمل سامانه های پرداخت، نسخه دوم، فناوری های مقرراتی، بانک پرداخت (Payment Bank) و فناوری مالی و مالیات به بحث گذاشته می شوند.

به گفته رییس پژوهشکده پولی و بانکی، در محور پنجم که تقلب، پولشویی، کلاهبرداری و روش های مقابله با آن است، موضوعاتی از جمله احراز هویت قوی، تحلیل کلان داده ها، کاربردهای هوش مصنوعی در تشخیص و مقابله و حاکمیت داده بررسی می شوند.

دیواندری اعلام کرد که در محور تحول دیجیتال این همایش نیز کارشناسان و متخصصان درباره کارایی سیستم بانکی، استانداردسازی فرایندها، مدل های جدید کسب و کار و اتحادیه های بانکی و پرداخت صحبت خواهند کرد.

وی با بیان اینکه روز به روز ظهور فین‌تک‌های گوناگون را شاهد هستیم، گفت: واحدهای آی تی بانک‌ها متوجه شده‌اند که هم به کارهای متمرکز در کربانکینگ نیاز داریم و به ارتقای کیفیت و توسعه خدمات محتاج هستیم، که فین‌تک ها گروه‌های کوچک و چالاکی هستند که نیازهای مردم را درک می‌کنند و زودتر راهکار نشان می‌دهند.

دبیر هشتمین همایش بانکداری الکترونیک همچنین با اشاره به برگزاری جشنواره دکتر نوربخش در این همایش گفت: انتخاب بانک‌ها و شرکت‌های برتر و نوآور یکی از فعالیت‌های جنبی همایش‌ سالانه بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت است که این مهم در قالب جشنواره‌ها و مسابقات مختلف و با رعایت سه معیار نوآورانه‌بودن، کاربردی بودن و سودآوری بالقوه در دستور کار همایش قرار دارد.

وی ادامه داد: امسال نیز جشنواره دکتر نوربخش همانند سال گذشته در هفت بخش: سامانه های ملی، سامانه‌های درون بانکی، سامانه‌های مشتریان، امنیت در شبکه زیرساخت، سخت‌افزار و تجهیزات، پلتفرم و مسئولیت های اجتماعی برگزار خواهد شد.

دیواندری افزود: در کنار همایش، نمایشگاهی تخصصـی جهت معرفی دستاوردهای سـازمان های ارائه کننده خدمات بانکی کشـور در حوزه بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت برگزار خواهد شد. در این نمایشگاه علاوه بر بانک ها و موسسات مالی و اعتباری، شرکت هایی که در زمینـه ارائه خدمات بانکی فعالیت دارند جهت معرفی خدمات، محصولات و توانمندی های خود حضور خواهند داشت.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی ادامه داد: ۲۴ سخنرانی توسط مقامات، مدیران ارشد و صاحب نظران داخلی و بین المللی در این همایش ارائه خواهد شد. همچنین ۱۱ میزگرد تخصصی از جمله در زمینه سیاستگذاری در حوزه فناوری های نوین، پرونده ای برای بانکداری باز، شناسایی تراکنش های مشکوک، درآمدهای کارمزدی و بانکداری الکترونیک برگزار خواهند شد.

وی تصریح کرد: در این همایش همچنین ۱۵ کارگاه آموزشی از جمله درباره «هوش تهدید سایبری، ارزشگذاری ارزهای رمزنگاری شده و بلاک‌چین، مبارزه با تقلب در حوزه وصول مطالبات از اصناف با تکیه بر تحلیل کلان داده ها، ساختار مالی ویژه مدیریت زنجیره تامین و زنجیره ارزش» برگزار می‌شود.

منبع: فارس

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.