تحولات منطقه

خراسان شمالی- سید جواد ایلالی، مهمترین برنامه ها و اقدامات انجام شده توسط حفاظت و اطلاعات دادگستری استان را در حوزه های پیشگیری و مقابله با کارچاق کن ها تشریح کرد.

هشدار رئیس حفاظت و اطلاعات دادگستری خراسان شمالی به کارچاق‌کن‌ها
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، به نقل از روابط عمومی دادگستری خراسان شمالی، سید جواد ایلالی رئیس حفاظت و اطلاعات دادگستری کل خراسان شمالی، در خصوص مهمترین برنامه ها و اقدامات انجام شده توسط حفاظت و اطلاعات دادگستری استان، در حوزه های پیشگیری و مقابله با کارچاق کن ها گفت: کارچاق کن ها  اصطلاحا به افرادی اطلاق می گردد  که با حضور در مراجع قضائی ظاهرا به قصد کمک به افراد گرفتار و ناآگاه، با استفاده از شیوه های نخ نماشده و متداول و با هدف سودجویی و منفعت طلبی قربانیان خود را فریب می دهند.

وی با هشدار جدی به کارچاق کن ها تأکید کرد: دستگاه قضایی استان، مجال عرض اندام به کارچاق کن ها نخواهد داد و قطعا با این افراد بطور جدی و بدون اغماض و مماشات برخورد خواهد کرد.

رئیس حفاظت و اطلاعات دادگستری کل استان، در تبیین نقش و جایگاه حفاظت و اطلاعات در رصد مناسبات، رفتارها و فرایندهای قضایی گفت: حفاظت و اطلاعات، همواره و بطور دقیق و مستمر بر روند فعالیت های قضایی و اداری در مجموعه های قضایی استان نظارت می کند و به هیچ وجه اجازه نمی دهد افرادی تحت عنوان کارچاق‌کن، دلال و یا فرصت طلب، مجالی برای ارتکاب جرم داشته باشند.

ایلالی با اشاره به دستگیری تعدادی از کارچاق کن ها در استان و تشکیل پرونده قضایی برای آنان در سنوات گذشته و نیز سال جاری تصریح کرد: در این خصوص تعدادی از افراد که تحت عناوین جعلی قاضی یا وکیل از قربانیان خود سوء استفاده می کردند، دستگیر و تعدادی از آنان پس از صدور کیفرخواست در دادسرا، از سوی محاکم جزایی به مجازات هایی مانند حبس و جزای نقدی محکوم شده اند.

وی در بیان آسیب شناسی و ریشه یابی مشکلات ساختاری و بستر رشد فعالیت های مرتبط با عملکرد کارچاق کن ها، از شکل گیری نظام دادرسی الکترونیک قضایی بعنوان یکی از موجبات شفافیت بخشی به عملکردها یاد کرد و  گفت: اگر در هر دستگاه یا سازمانی  فرایندها و عملکردها شفاف و روشن باشد و نظارت ها نیز  دقیق و پیوسته، دیگر فرصتی برای این قبیل افراد برای ارتکاب اعمال مجرمانه فراهم نخواهد بود و یقینا دادرسی الکترونیک می تواند به ایجاد زیرساخت های لازم و مناسب برای اعمال سرعت، دقت و صحت  در سازوکارها و تحقق اهداف عدالت قضایی کمک کند.

این مقام قضایی در تبیین بستر تولید این عنوان مجرمانه تصریح کرد: کار قضات و پرسنل اداری شاغل در دستگاه قضایی به اعتبار حساسیتی که از آن متصور است باعث می شود عده ای فرصت طلب با ادعای نفوذ در دستگاه قضایی، افراد ناآگاه را بعنوان سوژه مخاطب، در دام خود گرفتار کنند که کمترین نتیجه چنین اعتماد نسنجیده ای از سوی قربانیان، تحمل آثار ناشی از ضررهای مادی و معنوی عدیده ای خواهد بود که به هیچ وجه انتظار آن را نداشته اند.

 وی به هم استانی های عزیز هشدار داد: مراقب باشند در دام افراد سودجو گرفتار نشوند و کار قضایی را منحصرا از مسیرهای قانونی خود پیگیری کنند.

رئیس حفاظت و اطلاعات دادگستری کل استان با بیان این که متأسفانه همزمان با افزایش حجم ورودی  پرونده‌ها در شعب و محاکم قضایی و از طرف دیگر طولانی شدن روندهای رسیدگی ها و بروز اطاله دادرسی، پای کارچاق‌کن‌ها در محاکم و شعب قضایی باز می شود، گفت: متأسفانه این وضعیت باعث حضور افراد کارچاق‌کن در دستگاه قضایی گردید. بطوری که این افراد از دیرباز با طرح ادعاهای پوچ، غیرواقعی و  بی اساس، علاوه بر کلاهبرداری، آبروی دادگستری‌ها را هدف قرار داده اند و دستگاه قضایی نیز با صرف هزینه های گزاف مقابله با کارچاق کن ها را از همان ابتدا در دستور کار قرار داده است.

وی در توصیف مبانی و عناصر قانونی مرتبط با افعال مجرمانه کارچاق کن ها خاطرنشان کرد: بر اساس ماده ۵۵۵ قانون مجازات اسلامی هر کس بدون داشتن سمت رسمی، خود را در مشاغل دولتی معرفی کند، به حبس از شش ماه تا دو سال محکوم می‌شود.

ایلالی ادامه داد: همچنین بر اساس ماده یک قانون تشدید ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری مجازات قانونی برخی کارچاق کن ها با عنوان کلاهبرداری بطور کامل انطباق دارد.

رئیس حفاظت و اطلاعات دادگستری کل استان با اشاره به این که دلالان و کارچاق کن‌ها  اساسا یکی از عوامل اصلی ایجاد و تشدید بی‌اعتمادی مردم نسبت به دستگاه قضایی هستند بر ضرورت شناسایی نقاط آسیب‌پذیر و نیز ارائه راهکارهای مؤثر برای ارتقاء سلامت اداری تأکید کرد.

ایلالی گفت: متأسفانه برخی از دلالان از برخوردهای بعضا صمیمانه تعدادی از پرسنل مجموعه های قضایی سوء استفاده می‌کنند که در این خصوص به همکاران تأکید شده، همواره مراقب حریم‌های شغلی خود باشند تا از گزند نیات مغرضانه و  سوءعملکرد کارچاق‌کن‌ها در امان باشند.

رئیس حفاظت و اطلاعات دادگستری کل استان درباره ضرورت آموزش های همگانی و تنویر افکار عمومی تصریح کرد: دستگاه قضایی استان از طریق معاونت حفاظت و اطلاعات دادگستری کل، علاوه بر  آموزش‌ کارکنان دستگاه قضایی، اعمال نظارت ها و مراقبت های لازم را هم در کانون توجه قرار داده تا از تداوم و توسعه فعالیت کارچاق‌کن‌ها جلوگیری کند.

ایلالی گفت: بیشترین سوءاستفاده‌های صورت گرفته ناشی از ناآگاهی برخی افراد نسبت به قوانین و مقررات و مناسبات و سیکل اداری و مکانین انجام کار قضایی است که این عدم شناخت ها است که از همان ابتدا باعث رشد و تقویت کارچاق کنی می شود؛ لذا سامانه ۱۵۸۰ در همه حال آماده وصول شکایات، گزارش ها و انتقادات و پیشنهادهای شهروندان است.

وی با تأکید بر لزوم فرهنگ سازی لازم برای مردم، به نقش رسانه ها در آگاهی بخشی عمومی اشاره و  اظهار کرد: رسانه‌ها و وسائل ارتباط جمعی و به ویژه صدا و سیما  می‌توانند  با پخش برنامه های پیشگیرانه با افزایش و ارتقاء سطح اطلاع رسانی و معلومات عمومی شهروندان نسبت به برخی اعمال مجرمانه مانند کار چاق کنی، از بروز و تکرار مشکلات مشابه جلوگیری کنند.

این مقام قضایی همچنین از مردم درخواست کرد تا هنگام مراجعه به ‌مراکز قضایی برای بهره مندی از ارشاد و راهنمایی های لازم، صرفا با واحدهای ارشاد و معاضدت قضایی و یا با وکلا و مشاورین حقوقی مورد وثوق  مشورت کنند و در برابر دلالان هوشیار باشند.

رئیس حفاظت و اطلاعات دادگستری کل استان در پایان یادآور شد: بطور کلی تقویت احساس امنیت روانی مردم، ایجاد سازوکارهای لازم برای تسهیل پیگیری امور از مجاری قانونی خود در مراجع قضایی، اعتمادسازی عمومی برای مراجعین، حفظ حرمت کارکنان، ایجاد انگیزه و حمایت از  نیروهای متعهد و ایجاد فرصت‌های مثبت در محیط کار از جمله اهداف و فعالیت‌های حفاظت و اطلاعات دادگستری استان است.

/انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.