به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، علی صحرایی مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران، امروز در جمع خبرنگاران در محل این شرکت گفت: شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در ۱۰ ماه سال جاری از رقم ۹۶ هزار و ۲۹۰ واحد به رقم ۱۶۳ هزار واحد رسید که حاکی از رشد ۷۰ درصدی این شاخص دارد.
وی افزود: همچنین شاخص هموزن در بورس اوراق بهادار تهران از رقم ۱۷ هزار و ۲۹۱ واحد در ابتدای سال به ۲۸ هزار و ۹۸۵ واحد رسیده که این شاخص هم ۶۸ درصد رشد دارد، بنابراین افزایش مشابه شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران و شاخص هموزن نشان میدهد، کلیت بازار سرمایه رشد کرده است.
مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران با اشاره به گزارش فدراسیون بورسهای جهانی گفت: طبق این گزارش در سال ۲۰۱۸ رتبه بورس اوراق بهادار و فرابورس ایران با رشد ۷۰.۷ درصدی در دنیا اول بوده است.
صحرایی همچنین ارزش روز بازار موسوم به مارکت کپ را از ۳۹۰ هزار ریال ابتدای سال به رقم ۶۲۰ هزار میلیارد تومان در حال حاضر ذکر کرد که این شاخص هم ۶۲ درصد رشد داشته است.
به گفته صحرایی، ارزش اسمی بازار در بورس اوراق بهادار تهران از ۱۵۰ هزار میلیاردتومان به ۱۶۲ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است و مبلغ اسمی سهام نسبت به ارزش واقعی آن از رشد ۳.۸ درصدی برخوردار بوده است.
به گفته مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران، کل ارزش بازار با شرکتهای جدید ۴۴۵ هزار میلیارد تومان است و ارزش اسمی بازار بدهی، بازار اوراق، اوراق مشتقه و صندوقهای قابل معامله که ۲۹ اوراق مختلف منتشر میکنند و صکوک به رقم ۱۲۰ هزار میلیارد ریال رسیده است.
وی ارزش صندوق های قابل معامله بورسی موصوف به ایتیافها را که ۱۱ گونه از این صندوقها وجود دارند را ۱۴ هزار میلیارد ریال ذکر کرد.
به گفته صحرایی، تاکنون ۳ شرکت بورسی عرضه اولیه سهام داشتهاند و امروز هم عرضه اولیه شرکت در دستورکارقرار دارد که ارزش اسمی عرضههای اولیه در بورس به ۱۵۵ هزار میلیارد ریال رسیده است.
مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران همچنین به طراحی سامانههای معاملاتی ابزارهای نقدی و معاملات آتی و بازار پس از معاملات اشاره کرد و گفت:این سامانهها همه این ابزارها را پشتیبانی میکنند و ابزارهای جدید معاملاتی را نیروهای جوان داخلی طراحی و معرفی میکنیم و کمیته توسعهای تشکیل داده شده و به زودی ابزارهای بازار آتی سبد سهام راهاندازی میشود.
صحرایی با بیان اینکه هیات پذیرش بورس تهران طی سال جاری تا کنون ۱۶ جلسه برگزار کرده، عنوان کرد : تا این لحظه ۷ شرکت جدید در تابلوی بورس تهران درج نماد شده و ۵ شرکت پذیرفته شده اند.۳۹ شرکت نیز در جریان پذیرش هستند.
وی با بیان اینکه سه عرضه اولیه سهام در بورس طی سال جاری محقق شده است، افزود : تلاش شده با افزایش نقد شوندگی و همچنین ارتقای شفافیت در معاملات بورس تهران ، به مجلس نیز رهنمودهایی داده شده تا با تبیین و تصویب قوانین و مقررات بازدارنده به بازار کمک کند.
صحرایی با بیان اینکه هیأت پذیرش بورس تهران طی امسال تاکنون ۱۶ جلسه برگزار کرده، عنوان کرد: تا این لحظه ۷ شرکت جدید در تابلوی بورس تهران درج نماد شده و ۵ شرکت نیز پذیرفته شدهاند، همچنین ۳۹ شرکت در جریان پذیرش هستند.
وی با بیان اینکه طی سال جاری تاکنون ۳ عرصه اولیه سهام در بورس محقق شده، افزود: تلاش شده با افزایش نقدشوندگی و همچنین ارتقای شفافیت در معاملات بورس تهران؛ به مجلس نیز رهنمودهایی به منظور تبیین و تصویب قوانین و مقررات بازدارنده داده شود تا بتوان به فرایند معاملات بازار کمک کرد.
مدیرعامل بورس تهران با تأکید بر اینکه عرضههای اولیه سهام همچنین در دستورکار مدیریت جدید این بازار قرار دارد، عنوان کرد: زیرساختهای معاملاتی در بورس تهران باید به نحوی باشد که افزایش دامنه نوسان متناسب با حجم مبنا، بتوان برای حذف متغیرهایی همچون حجم مبنا تصمیمگیری کرد، اما اگر این تناسب وجود نداشته باشد، قدر مسلم حذف حجم مبنا صورت نخواهد گرفت.
* عرضههای اولیه تسهیلکننده جریان نقدشونده در بازار هستند
وی ادامه داد: گاهی در بازار این اعتقاد وجود دارد که چرا با وجود روند منفی معاملات، اما عرضه اولیه سهام صورت میگیرد، در حالی که عرضههای اولیه تسهیلکننده جریان نقدشونده در بازار هستند.
وی در برابر پرسش خبرنگار فارس مبنی بر جزئیات جلسه مدیران بازار سرمایه با دادستان تهران و انتقاد نسبت به نحوه عملکرد این بازار در جذب نقدینگی در مقطع التهاب بازار ارز و سکه عنوان کرد: مدیران بورس تهران در این جلسه حضوری نداشتند و بر این اساس، اطلاعی از جزئیات آن وجود ندارد، اما قدر مسلم، سرمایهگذاران با مقایسه بازده بازارهای مختلف همواره بهترین گزینهها را انتخاب میکنند. امروز نیز با توجه به بازدهی سایر بازارها، مردم بازار سرمایه را انتخاب میکنند، چرا که با توجه به اشباع بازارهای موازی، تنها بازار سرمایه میتواند بازار امنی برای سرمایهگذاران باشد.
وی ادامه داد: صدور واحدهای سرمایهگذاری در صندوقها حاکی از ورود مردم به بازار سرمایه بوده و این در حالی است که عرضههای اولیه بیشتری نیز در این فرایند وارد بازار خواهند شد.
صحرایی در برابر پرسش بعدی خبرنگار فارس مبنی بر اینکه بورس تهران با توجه به وضعیت رکود در اقتصاد و همچنین لزوم تغییر چهره کسب و کارهای قدیمی با نو، چه اقدامهایی برای اندازهگیری درست ارزش صنایع جدید از کیفی به کمّی و جلوگیری از شائبه حسابسازی در دستورکار قرار گرفته است، عنوان کرد: صنایع جدید از جمله صنعت هتلداری به جمع چهل صنعت بورس تهران خواهد پیوست و این در حالی است که تلاش میشود در چهل سالگی انقلاب بتوان دستاورد چهل صنعت بورسی در اقتصاد ایران را در معرض دید عموم مردم گذاشت، البته کسب و کارهای نو یا استارتآپها به دلیل ساختار و اندازه این شرکتها و تفاوت با شرکتهای بورسی و همچنین شرط سودآوری طی سه سال پیاپی، امکان حضور در بورس تهران را ندارند.
صحرایی، توسعه و افزایش حجم معاملات بازارگردانها در بورس تهران را از سیاستهای مدیریت جدید این بازار عنوان کرد و افزود: افزایش تعداد بازارگردانها در راستای نقدشوندگی سهام در بازار میتواند تسهیلکننده معاملات در بازار باشد و این در حالی است که تغییر در دستورالعمل نحوه انجام معاملات علاوه بر کمک به نقدشوندگی، باعث شده تا توقف نمادهای معاملاتی به شدت کاهش یابد و یا با وقفه ۶۰ دقیقهای برای سفارشگیری، امکان تغییر دستورهای فروش در سیستم و یا جلوگیری از توقف چند روزه نماد معاملاتی وجود داشته باشد.
منبع: فارس
انتهای پیام/
نظر شما