به گزارش گروه اجتماعی قدس آنلاین، پیروز حناچی شهردار تهران در نخستین نشست خبری خود که صبح امروز در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد، در پاسخ به پرسشی درباره نامه هشدار دهنده یکی از اعضای شورای شهر به حناچی درخصوص تغییر یکی از شهرداران مناطق شهر تهران گفت: اعضای شورای شهر مجاز هستند که پرسش و نظارت کنند و حتی اعتراض داشته باشند؛ نامهای که به آن اشاره کردید نامه جدیدی نیست و مربوط به یک ماه پیش است اما برای پاسخ به آن به ادبیات رجوع میکنم. «وفا کنیم و ملامت کشیم و خوش باشیم که در طریقت ما کافریست رنجیدن!» ما به طور مرتب جلساتی برای هماهنگی و همفکری با اعضای شورای شهر برگزار میکنیم.
شهردار تهران در پاسخ به پرسش دیگری درباره مجوز ۶۰ برج باغ به بهانه حقوق مکتسبه اظهار داشت: مجوز برج باغها موضوع پسندیدهای نبود؛ بنده سال ۸۲، درباره برج باغها نامهای نوشتم اما وقتی یک موضوع در طرحهای جامع و تفصیلی مطرح و به یک رویه تبدیل میشود، متوقف کردن آن به زمان نیاز دارد. مجبوریم روشی پیش بگیریم که در عین جهتگیری عمومی بتوانیم پاسخگو نیز باشیم.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه حناچی در سمت شهردار با حناچی در پست سابق تغییراتی کرده است گفت: بخش عمدهای از توضیحاتی که دادم نشان میدهد که حناچیِ این طرف و آن طرف میز، فرق نکرده است. آن زمان در موضع کنترل بودم و اکنون در موضع اجرایی هستم. علاوه بر این اداره شهر تهران نیز موضوعی نیست که بتوانیم حواسمان را به حواشی معطوف کنیم.
ترویج مردم به ورود غیرقانونی به محدوده طرح ترافیک
حناچی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری درباره طرح جدید ترافیک شهر تهران و حذف محدوه زوج و فرد اظهار داشت: همه مطالعات نشان میدهد که اجرای طرح زوج و فرد به شکل آنی تاثیرگذار است ولی وقتی آن را به صورت مستمر اجرا میکنند اثرگذاری آن به حداقل ممکن میرسد. اظهارات فوق نتیجه جمعبندی و اتفاق نظری بود که بین وزارت کشور، پلیس و معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران بود.
وی در ادامه به برخی معایب طرح ترافیک قبلی اشاره کرد و گفت: در طرح سابق سهمیهای به ۴۴۱ گروه مختلف در شهرداری اختصاص داده میشد که قاعده مشخصی برای آن وجود نداشت و معمولا بیشتر از سهمیه اختصاص داده شده به افراد آرم تعلق میگرفت. علاوه بر این شاهد ترویج مردم به ورود غیرقانونی به محدوده طرح ترافیک نیز بودیم.
حناچی با بیان اینکه در طرح تفصیلی جدید امتیازاتی برای ساکنان محدوده طرح ترافیک، جانبازان و توانیابان در نظر گرفته شده است گفت: ۷۰ درصد از آلودگی هوای شهر تهران متعلق به وسایل موتوری معطوف میشود که از این میزان ۴۰ درصد به وسایل شخصی مربوط است بنابراین راهی جز کاهش استفاده از خودروهای شخصی نداریم.
شهردار تهران گفت: خبرنگاران یکی از شاکیان طرح ترافیک هستند که اگر چارچوب طرح ترافیک جدید به شکل توزیع کارت باشد حتما خبرنگاران نیز در نظر گرفته میشوند.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درخصوص اینکه معلولین از نامناسببودن فضای شهری رنج میبرند گفت: معلول فقط کسی نیست که از عارضه جسمی رنج میبرد. هرکس که نتواند در عرصههای اجتماعی حضور پیدا کند معلول است. همه فضاهای عمومی بویژه ساختمانهای پرمراجعه باید برای همه اقشار مناسبسازی شود که این امر در دستور کارمان قرار دارد.
حناچی خاطر نشان کرد: در فضاهایی که در اختیار شهرداری قرار دارد تلاش داریم که مناسبسازی اتفاق بیفتد که در این راستا کارهایی از قبل آغاز شده بود ادامه پیدا میکند. علاوه بر این برای افرادی که مشکل شنوایی دارند نیز اقداماتی در دستور کار است.
زمانی به شهرداری آمدهام که منابع ته کشیده
وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره مغفول ماندن مشارکت محلی در شهر تهران گفت: این موضوع یکی از مسائلی است که تلاشهای زیادی برای مشارکت مردم در مسائل مختلف شهر برای آن صورت گرفته ولی فاصله زیادی با وضعیت مطلوب داریم. در بسیاری از کشورهای دنیا به تعلق افراد به محله سکونتشان آنقدر دامن زدهاند که ساکنان در مقیاس محله تلاش میکنند از محله خود خرید کنند ولی ما با چنین رویکردی فاصله زیادی داریم. متاسفانه بنده زمانی در شهرداری تهران حاضر شدهام که منابع ته کشیده اما باید حداقل تعلق را به محلات بوجود بیاوریم و مالیاتهایی که در هر محل کسب میکنیم برای همان محل هزینه کنیم.
برخی تجمعها مقابل شهرداری اتفاقی نیست؛ پای زیادهخواهان در میان است
شهردار تهران در پاسخ به پرسش دیگری درباره تجمعهای متعددی که مقابل ساختمان شهرداری تهران میشود گفت: بررسیها نشان میدهد همه تجمعهای صورت گرفته اتفاقی نیست؛ البته این به معنای این نیست که شهرداری بدهکار یا طلبکار نیست ولی مدتی است که با پیگیریهای انجام شده کمترین اعتراض را داشتهایم اما در این بین نیز برخی افراد زیادهخواه وجود دارند که فضاسازی میکنند. باز هم تاکید میکنم این به معنای آن نیست که شهرداری بدهی ندارد و یا نمیخواهد آن را پرداخت کند.
حناچی در پاسخ به پرسش دیگری درباره گران اداره شدن شهر تهران گفت: جهتگیری شهرداری این است که هر کسی بیشتر از منافع شهر استفاده میکند، هزینه بیشتری بپردازد. در خیلی از خیابانها، رستورانهایی وجود دارد که در تولید زباله سهم بیشتری دارند و باری که به شهر تحمیل میکنند با یک واحد مسکونی مساوی نیست. بنابراین تلاش شهرداری این است که عدالت در این حوزه برقرار کند.
وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری درباره مبارزه با فساد گفت: در این خصوص هیچ تعارفی نداریم و برخورد با متخلفان در حال انجام است اما سروصدا نمیکنیم. هر جا امر غیرمتعارفی وجود داشته باشد پیگیری لازم صورت میگیرد و در صورت صحت آن برخورد لازم انجام میشود.
شهردار تهران در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه به نظر میرسد شهرداری به دلیل وضعیت نامناسب اقتصاد سال آینده برای تحقق بودجه به سمت فروش برخی سرمایههای شهر مانند شهر آفتاب و فروشگاههای شهروند است گفت: فروش شهر آفتاب و فروشگاههای شهروند در بودجه سال جاری گنجانده نشده اما در لوایح قبلی شهرداری وجود داشته است. طبیعتا پروژههای عمرانی شهر به سمت سرمایهگذاری بخش خصوصی خواهد رفت و در این راستا تلاش میکنیم.
۷۱ درصد مردم اسم شهردار تهران را نمیدانند؟
حناچی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه اصلاحات روشنکنندهای در مدیریت شهری تهران از زمانی که اداره شهر را برعهده گرفتهاید دیده نمیشود و طبق نظرسنجیها هنوز ۷۱ درصد مردم اسم شهردار را نمیدانند، گفت: نظرسنجی که به آن اشاره کردید مربوط به دوره حاضر نیست و متعلق به مهرماه سال ۹۷ است. درباره اقدامات اصلاحی نیز باید بگویم که در حال حاضر در دورانی به سر میبریم که منابع کمی وجود دارد البته این به آن معنا نیست که نمیتوانیم کاری بکنیم.
وی ادامه داد: یکی از اقداماتی که در دستور کارمان قرار دارد، ارتباط از رنگ و شهر است. در حال حاضر همه تهران را با یک رنگ خاکستری میبینند؛ در یکی از محلات شهر ریودوژانیرو، بسیاری از افراد جرات تردد را در آن را نداشتند اما استفاده از رنگ در آن، سرنوشتش را تغییر داد. بنابراین این موضوع به عنوان یکی از اقدامات پربازده در دستور کار ماست و مطالعات لازم در حال انجام است تا بدانیم کار را باید از کجا شروع کنیم.
شهردار تهران ادامه داد: لزوما اینطور نیست که با تزریق پول همه کارها را انجام دهیم، اگر مردم دل بدهند، سختترین کارها در شهر عملی خواهد شد.
آغاز بازنگری در طرح تفصیلی تهران
حناچی در پاسخ به پرسش دیگری درباره اینکه طرح تفصیلی در برخی از مناطق شهر تهران به درستی اجرا نمیشود گفت: یکی از چالشهایی که با آن مواجه بودهایم عدم اجرای طرح تفصیلی در برخی موارد بوده است. اما به هر ترتیب در حال اجراست. بازبینی طرح تفصیلی که برخی ناهنجاریها ریشه در آن دارد نیز آغاز شده است خوشبختانه رابطه خوبی با وزارت شهرسازی برقرار شده که به این موضوع کمک میکند.
وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه شهرداری تهران در حوزه همکاریهای بینالمللی چه اقداماتی انجام داده است گفت: از طریق سازمان سرمایهگذاری بستههای آماده برای سرمایهگذاری وجود دارد و هر مهمان خارجی که به تهران سفر میکند و آماده سرمایهگذاری است در جریان موضوعات قرار میگیرد. تعدادی از سرمایهگذاریها نیز آغاز شده که به جزئیات آن اشاره نمیکنم اما همکاریهای بینالمللی جزو برنامههای ماست و طبیعتا بخشی از وظایف شهرداریها جذب سرمایه برای ایجاد محیط بهتر است.
شهردار تهران همچنین در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه به نظر میرسد با تغییر مدیران همه برنامههای قبلی تغییر مییابد گفت: برنامههای توسعه شهر تهران با رفتن کسی تغییر نمیکند. در دوره فعلی نیز بخشی از برنامههای به جای مانده از دوره قبل به اجرا در آوردیم.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/
نظر شما