به گزارش قدس آنلاین، کیامرث حاجی زاده در حاشیه بازدید از کانون های ریزگرد جنوب شرق اهواز با اشاره به وقوع گرد و خاک بهمن ۹۵ و درگیری استان با ابر بحران گرد و خاک بیان کرد: در همان زمان پیام تاریخی مقام معظم رهبری و مصوبه دولت در فرودین ۹۶ برای استان خوزستان با کنترل ۳۶۰ هزار هکتار از اراضی جنوب شرق استان و جنوب شرق اهواز آغاز شد.
وی، یکی از مباحث مهم در کنترل کانونهای ریزگرد را احداث کانال ۴۷ کیلومتری جهاد نصر یا کانال شهید پور شریفی دانست و گفت: در مدت یک سال و نیم گذشته این کانال آماده شده با وجود اینکه هنوز کانالهای فرعی آن احداث نشده اما استفادههای چند منظوره ای از آن تاکنون صورت گرفته است.
حاجی زاده گفت: برداشت آب از کانالهای فرعی با استفاده از ایستگاههای پمپاژ انجام میشود. در جلسهای که در اداره کل مدیریت بحران داشتیم مصوب شد شبکه برق این کانال، ظرف ۷۲ ساعت احداث و راه اندازی شود که با همکاری شرکت توزیع برق و جهاد نصر براساس برنامه زمان بندی شبکه برق احداث شد، البته پیش از آن توسط دیزل ژنراتور این مساله آزمایش شد و در حال حاضر این شبکه تا ۱۰ متر مکعب در ثانیه آب را به کانال پور شریفی برای آبیاری نهالها هدایت میکند.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان افزود: در سال جاری با وجود اینکه استان درگیر ابربحران سیلاب بوده است اما با تاکید استاندار ۱۴ هزار هکتار در سال ۹۷ نهال کاری شد و به علت رطوبت خاک تا پایان اردیبهشت و اوایل خرداد هم نهالکاری ادامه داشته است که نسبت به سالهای گذشته بی سابقه بوده است.
وی توضیح داد: با شروع فصل کاشت و سال آبی جدید که اواخر مهر ماه است، دوباره ادامه نهال کاری که نزدیک به پنج هزار هکتار دیگر است نهال کاری میشود.
حاجی زاده با اشاره به آب اندازی کانونهای ریزگرد گفت: هور منصوره قبل از سیلاب از طریق کانال پور شریفی آب اندازی شد که خوشبختانه با بارش رحمت الهی هور منصوره از طریق نهر بحره به طور کامل آبگیری شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر برنامه ریزی ها به منظور آبرسانی، نهال کاری و مدیریت مرتع منطقه مدینات به عنوان یکی از کانونهای ریزگرد در دستور کار قرار دارد.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان تصریح کرد: به طور کلی در سه سال اخیر با پیگیریها استاندار و اعضای شورای مقابله با ریزگرد در استان و همچنین حمایت دولت تدبیر و امید در این طرح و تاکید مقام معظم رهبری، ۴۰ هزار هکتار را در عرصههای ریزگرد و کانونهای جنوب شرق تحت کنترل در آوردیم و برنامه ریزی کردیم بقیه کانونها را نیز کنترل کنیم.
وی ادامه داد: در کانونها و نقاطی که هنوز کانال فرعی احداث نشده است منابع طبیعی شبانه روزی از طریق تانکر آبرسانی میکند تا درختها خشک نشوند و مناطقی هم که مشکلاتی مانند خشک شدن برخی نهالها را وجود دارد واکاری صورت میگیرد.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان گفت: نهال کاری و اقدامات مقابلهای در کانونهای ریزگرد به معنای این نیست که ریزگردها در استان کنترل شدهاند چراکه هنوز کانونهای داخلی مستعد بروز گرد و خاک و کانونهای خارجی فعال هستند.
نظر شما