تحولات لبنان و فلسطین

شیراز- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس گفت: دبیرخانه نخستین جشنواره ملی شعر رضوی در شیراز دائمی می‌شود تا در طول سال از این ظرفیت معنوی و ادبی و هنری کمال بهره را ببریم.

دبیرخانه جشنواره ملی شعر رضوی در شیراز دائمی می‌شود

به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع)، صابر سهرابی با اشاره به تقارن آیین اختتامیه این جشنواره با ایام دهه کرامت در سال جاری افزود: با توجه به پیشنیه فارس و شهر شیراز در ادبیات، میزبان اولین دوره جشنواره ملی شعر رضوی (با محوریت شعر کلاسیک) هستیم و چهار قالب شعری مثنوی، رباعی، غزل و دوبیتی برای این دوره از جشنواره پیش‌بینی شده است.

وی در خصوص بستر فرهنگی و معنوی شهر شیراز برای برگزاری این جشنواره گفت: سومین حرم اهل بیت (علیهم السلام) به طور بسیار بدیهی با شعر پیوند خورده و الگوی اول شیراز، شعر است. این شهر پایگاهی مذهبی است که باعث می‌شود برگزاری جشنواره شعر رضوی در آن بسیار بدیهی بنماید. شیراز با پشتوانه برگزاری سوگواره شعر عاشورایی، این ظرفیت را دارد که از جشنواره شعر رضوی به طور دائمی برخوردار باشد.

سهرابی در خصوص فرایند پذیرش آثار در این جشنواره تصریح کرد: پیش‌بینی ارسال بیش از یک هزار اثر به دبیرخانه را داریم و به دلیل درخواست‌های مکرر و استقبال خوب، این تاریخ تا پنجم تیرماه نیز تمدید شد که آخرین مهلت ارسال آثار به اولین جشنواره ملی شعر رضوی است. محدودیت سنی برای شرکت کنندگان نیز وجود ندارد و هر شاعر می‌تواند تا پنج اثر را ارسال نماید. افزون بر پرتال «شمس طوس» پست الکترونیکی نیز برای دریافت آثار در نظر گرفته شده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با اشاره به جنبه‌های دیگر نخستین جشنواره ملی شعر رضوی در شیراز گفت: دو تیم داوری کار پالایش و انتخاب نهایی را انجام می‌دهند که از شاعران مطرح کشوری و استان فارس هستند. همچنین امکانی فراهم شده که جشنواره کتابخوانی رضوی نیز به عنوان یک الگوی مناسب برای ترویج کتابخوانی، در کنار جشنواره شعر رضوی به اجرا درآید. برگزاری این دو جشنواره در کنار یکدیگر به پویایی هر دو کمک خواهد کرد و مشارکت اهالی فرهنگ و هنر در ترویج جشنواره های رضوی را به همراه دارد.

وی با تاکید بر ظرفیت‌های ادبی شیراز در برگزاری جشنواره ملی شعر رضوی اذعان کرد: حال و هوای این جشنواره در مقوله تاثیرگذار «شعر» پرسه می‌زند. می‌توان چند سطری از شیراز، شعر شعر و ادب نوشت، می‌توان هنوز از پایتخت فرهنگی بودن این شهر سخن گفت، می‌شود از حافظ و سعدی نام برد و سرانجام به این نتیجه رسید که شیراز ظرفیت پایتختی شعر ایران را دارد. نام ایران و ایران‌زمین و بویژه استان فارس، پیوسته با شعر و ادب و فرهنگ همراه و همزاد بوده و هست و خواهد بود و در طول تاریخ و اَدوار دیرین و کُهَنِ ایران، مردم این استان همواره با شعر و ادب همدم بودند و مرد و زن و کوچک و بزرگ در شیراز با شعر و شاعری خو گرفته‌اند و طبع لطیف مردمانش دلیلی بر این ادعاست.

سهرابی ضمن بیان این نکته که شعر و شاعری مقوله ای نیست که در یک جشنواره خلاصه شود، افزود: نخستین جشنواره ملی شعر رضوی شیراز و تولیدات شعری شاعرانش ما را بر این قاعده استوار می‌دارد که محصول فکری و تجربیاتِ زندگی و نگاه و تفکر و بینش شاعر به جامعه و جهان و آفرینش و آفریدگار در قالبِ اشعارِ شاعر ظهور کرده است و شعر رضوی از جهت تأثیرگذاری در جامعه و در بین مردم، نقش بسیار مهمی ایفاء می‌کند.

شعری که برگزفته از معنویت و بویژه نام و اندیشه الهی حضرت امام رضا (ع) باشد، می‌تواند تاثیری شگرف بر روحیه افراد بگذارد.

وی درباره برنامه‌های آتی دبیرخانه جشنواره ملی شعر رضوی در شیراز گفت: قرار است که ۴ پیش جشنواره در چهارسوی استان برگزار شود. همچنین در روز اختتامیه کارگاه تخصصی شعر همراه با شعرخوانی نیز از برنامه‌های جنبی ماست.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در پایان تصریح کرد: این جشنواره با هدف، گسترش فعالیت‌های ادبی و هنری در پیوند با شیوه‌ی زندگی و سلوک فردی و اجتماعی معصومین (ع) به ویژه حضرت امام رضا (ع) و پاسداشت پدید آورندگان آثار فاخر ادبی در حوزه‌ فرهنگ رضوی برگزار خواهد شد.

شایان ذکر است هفدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) توسط بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) در سال جاری در رشته‌های گوناگون و به میزبانی استان‌های مختلف کشور برگزار می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.