قدس آنلاین: عزیز اکبریان رئیس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی در مراسم بزرگداشت روز صنعت و معدن با بیان اینکه سهم صنعت در تسهیلات بانکی کاهش یافته است اظهار داشت: با توجه به مشکلاتی که برای بخش تولید ایجاد شده، نیاز صنعت به نقدینگی افزایش یافته و این در حالی است که رشد نقدینگی کشور هیچ وقت به سمت تولید نرفته است.
وی توضیح داد: شاهد بروز برخی مشکلات بر صادرات بعضی کالاها هستیم به طوری که کالا برای صادرات تا لب مرز رفته ولی برمیگردد این مساله باعث میشود که تاجر خارجی دیگر به تولیدکننده ایرانی اعتماد نکند.
رئیس کمیسیون صنایع مجلس با اشاره به کاهش سهم صنعت از تسهیلات بانکی گفت: با درنظر گرفتن استمهالها، حتی ۱۰ درصد هم تامین تسهیلات برای بخش صنعت صورت نگرفته است.
*کاهش ۲۳ درصدی مواد اولیه مورد نیاز صنایع
رئیس کمیسیون صنایع مجلس با اشاره به کاهش ۲۳ درصدی مواد اولیه مورد نیاز صنایع طی سال گذشته گفت: اگر دیر بجنبیم و مشکل تامین مواد اولیه ادامه داشته باشد، پایان امسال بسیاری از بنگاههای تولیدی باید تعطیل شوند.
اکبریان با اشاره به افزایش ۶۵ درصدی هزینههای تولید گفت: هزینه مبادلات ارزی ۱۵ درصد افزایش یافته است.
به گفته وی بیثباتی نرخ ارز باعث کمبود عرضه کالا در کشور و افزایش قیمتها خواهد بود و درنتیجه کاهش صادرات نیز اتفاق میافتد.
رئیس کمیسیون صنایع مجلس همچنین با انتقاد از صدور برخی بخشنامههای بانک مرکزی گفت: آیا تولیدکنندگان از این بخشنامهها سر در میآورند که دولت قرار است چه کاری برای صادرات انجام دهد؟ ما که چیزی نفهمیدیم.
*سفارتخانه ها چه کاری برای بهبود اقتصاد کشور کردند؟
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه رشد اقتصادی کشور طی ۱۰ سال گذشته به طور متوسط ۲.۲ درصد و رشد نقدینگی نیز ۲۶ درصد بوده است افزود: وزیر امور خارجه صحبتهایی را درمورد شکست آمریکا در مواجهه با اقتصاد ایران مطرح کرد خوب است که ایشان بگوید سفارتخانههای ما چه کاری برای بهبود اقتصاد کشور انجام دادهاند؟
اکبریان تاکید کرد:امروز مسئولیت بزرگ سفرا، رفع مشکلات اقتصادی فعالان اقتصاد کشور است.
*یک برنامه پنج ساله درباره تحریم ها داشته باشیم
وی همچنین بر لزوم جلوگیری از فعالیت جزیرهای تیم اقتصادی دولت تاکید کرد و گفت: ترامپ فعلا رئیسجمهور آمریکا است و ما هم باید دنبال یک برنامه پنجساله در رابطه با تحریمها باشیم و دنبال معجزه مذاکره نباشیم.
انتهای پیام/
نظر شما