تحولات منطقه

سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه اگر اروپایی ها به گفتار درمانی ادامه دهند جمهوری اسلامی ایران پس از ضرب الاجل ٦٠ روزه دوم گام بعدی را قاطع تر و محکمتر بر خواهد داشت، گفت: گام سوم ایران باز هم در چارچوب برجام خواهد بود

٦٠ روز دیگری در کار نیست/گام سوم هم در چارچوب برجام خواهد بود
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

قدس آنلاین: سید عباس موسوی در نشست خبری تاکید کرد : اگر طرف‌های مقابل برجام  در مهلت ٦٠ روزه دوم به تعهدات خود به صورت جدی عمل نکنند و صرفا  همچنان به گفتار درمانی اکتفا کنند  جمهوری اسلامی ایران گام سوم  را محکم‌تر و قاطع‌تر  برخواهد داشت.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال قدس آنلاین درباره اینکه این گام سوم در چارچوب برجام خواهد بود یا اقدامی فرابرجامی، اظهار داشت: چگونگی و نوع اقدام یا اقدامهای بعدی ما در حال بررسی است اما این اقدامات هم در چارچوب برجام خواهد بود مگر تینکه در این بین بعضی از کشورها بخواهند اقدامات عجیب و غربی صورت دهند که در ان صورت ما منتظر گام سوم نخواهیم ماند و گام نهایی یا گامی بلندتر را برداریم. طراحی ها انجام شده و جمهوری اسلامی ایران سناریوهای مختلف را آماده دارد و  اعلام هم کردیم هر وقت قانع شدیم که اقداماتی که صورت می‌گیرد، چه دیپلماتیک و چه اقتصادی چیزی هست که به خواسته های ما و ملت ایران نزدیک باشد، اقدامات ما قابل بازگشت هستند.

موسوی در پاسخ به این سوال خبرنگار قدس آنلاین که گام بعدی نیز به سرعت قابل برگشت خواهد بود یا اقدامی با تأثیر بلند مدت، تصریح کرد: اقدامات و گامهای بعدی ما متناسب با شرایط و رخدادهای مختلف و محتمل طراحی شده است.

وی تأکید کرد ٦٠ روزهای دیگری در کار نخواهد بود.

پرونده برجام بسته شده است

سخنگوی وزارت خارجه درباره بحث مذاکره درباره برجام گفت: مذاکرات برای نحوه اجرای برجام و تعهدات طرفین است و موضوع جدیدی نیست. برجام پرونده‌ای است که خاتمه یافته است، به این معنا که کلمه‌ای به آن اضافه نمی‌شود و یا از آن کم نمی‌شود. اینکه دولت‌ها تلاش می‌کنند که انتظارات ایران برآورده شود را قدردانی می‌کنیم اما این کارها را باید زودتر انجام می‌دادند. طرف‌های مقابل ۱۱ تعهد را متقبل شده بودند که انجام دهند. اگر مذاکراتی باشد مربوط به اجرای تعهدات طرف مقابل است. آمریکایی ها باید دست از جنگ و تروریسم اقتصادی بردارند و برگردند تعهدات خود را انجام دهند.

وی در ادامه افزود: ایران حق دارد که به بی عملی اروپایی‌ها و باقی کسانی که در برجام تعهد داشتند واکنش نشان دهد، و واکنش آن حقوقی و بر مبنای بندهای ۲۶ و ۳۶ است. اگر می‌خواستند نگران باشند باید بیش و پیش از این حرف‌ها نگران می‌بودند. این نگرانی‌ها وجهی از نظر ما هم به لحاظ حقوقی، قانونی و اخلاقی ندارد. ما پنجره دیپلماسی را باز گذاشته‌ایم و سفرهای متعددی که به کشور شده را تایید می‌کنیم. تا آنجایی که ما خبر داریم، هیات‌هایی که آمده‌اند به اندازه انگشتان دست نرسیده است. طبیعی است که این‌ها با حسن نیت و با هدف کاهش تنش است. همچنان درب دیپلماسی به روی همه باز است و ایران قاطعانه به حقوق مردم خود متعهد است و اگر رفت و آمدی است، باید این را مد نظر قرار دهند که علت تنش‌ها چه بوده است. آمریکا بستگی به خودش و رفتار خود دارد و ما فرش قرمز برای امریکا پهن نمی کنیم. اما اگر به تعهدات خود برگردد، می تواند گام مثبت تلقی شود.

سفر مشاور ماکرون به ایران

موسوی همچنین تاکید کرد: ما نه امید و نه اعتماد به کسی و کشوری نداریم، اما باب دیپلماسی باز است. ما گام‌های خودمان را بر می‌داریم، اگر آنها نگران زنده ماندن برجام هستند می‌توانند با اقدامات عملی و نه صرفا برای سفر و برای عکس گرفتن به ایران بیایند. نشست بعدی کمیسیون مشترک برجام هم احتمالا اواخر جولای خواهد بود و زمان و مکان آن متعاقبا اعلام خواهد شد. طی روزهای آینده بار دیگر مشاور دیپلماتیک امانوئل ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه به تهران سفر خواهد کرد.

وی در خصوص اینکه آیا با آمریکا گفتگوها درباره موضوعات جدیدی خواهد بود یا نه گفت: خیر. ایران مبنای کارش برجام فعلی است نه یک کلمه کمتر و نه یک کلمه بیشتر. ایران گفتگوی خارج از برجامی را در دستورکار خود ندارد. اقدام آمریکا در درخواست جلسه شورای حکام به عنوان ناقض قطعنامه شورای امنیت کمی عجیب بوده و جالب نیست. اگر چنین جلسه‌ای باشد ایران مدعی خواهد بود.

سخنگو در خصوص اظهارات ترامپ و نتانیاهو درباره اقدامات اخیر ایران در برجام گفت: از کی تا به حال ترامپ و نتانیاهو نگران برجام شده‌اند؟

ایران؛ مسئول حفظ کشتیرانی در خلیج فارس و تنگه هرمز

موسوی درباره تحولات منطقه هم گفت: ایران یک بازیگر مهم در منطقه بوده و به دنبال صلح و ثبات در منطقه است. یکی از کانون‌های بی ثباتی می‌تواند افغانستان باشد که داعش را به آنجا کوچ داده‌اند. ایران از بازیگران فعال است که می‌تواند به صلح و ثبات در افغانستان کمک کند و این کار انجام می‌شود. همچنین مسئول حفظ کشتیرانی در خلیج فارس و تنگه هرمز ایران است و اینجا منطقه و خلیج ماست و بر اساس وظایق قانونی و ذاتی خود امنیت را برقرار می‌کنیم. اینکه کشورهایی واقع در کیلومترها فاصله و مسافت دور (آمریکا) اعلام می‌کنند که می‌خواهند امنیت را برقرار کنند حرف زیادی است.

احضار کاردار نیجریه به وزارت خارجه

سخنگوی وزارت خارجه درباره پیگیری‌های ایران درباره آخرین وضعیت شیخ زکزاکی گفت: اخیرا کاردار سفارت نیجریه به وزارت خارجه آمد و مراتب نگرانی ایران در خصوص وضعیت شیخ زکزاکی اعلام شد، ایشان یک شخصیت عالم و برجسته هستند. امیدواریم تلاش‌هایی که صورت می‌گیرد به نتیجه برسد و ایشان سلامتی کامل خود را بازیابند.

روایت گاندو از وزارت خارجه با واقعیت انطباق ندارد

وی در خصوص سریال گاندو گفت: آنچه درباره وزارت خارجه یا شخص وزیر یا همکاران ما نشان می‌دهد خیلی انطباق با واقعیت ندارد. اگر به ما می‌گفتند اسنادی است و ما اسناد را به آنها می‌دادیم تا فیلم واقعی تر باشد. کاش کمی در آن فیلم تقوا پررنگ تر می‌شد. اینکه آقای ظریف گفتند تلویزیون نگاه نمی‌کنند منظور صدا و سیما نیست. ایشان به علت مشغله کلاً تلویزیون را روشن نمی‌کنند. ایشان کلا وقت برای تماشای تلویزیون ندارند.

ادغام حشدالشعبی در ارتش عراق یک تصمیم داخلی است 
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص برنامه بغداد برای ادغام نیروهای حشدالشعبی در ارتش عراق اظهار داشت: ادغام اعلام شده به آن معنا نیست بلکه سازماندهی مجدد است. این تصمیم داخلی عراق است و ما به آن احترام می‌گذاریم.
وی در مورد اینکه آیا در شرایط کنونی می‌توان گفت برجام شکست خورده است تصریح کرد: هنوز خیر. ما معتقد هستیم برجام توافقی بود که دارای ابعاد سیاسی، اقتصادی و امنیتی بود. مذاکراتی که پس از دو سال به نتیجه رسید و آثار مثبت آن غیر قابل انکار است؛ لذا اینکه بگویم خروج آمریکا و عدم اجرای تعهدات توسط دیگران به معنای ضعف برجام است، درست نیست. جمهوری اسلامی برجام را یک دستاورد بزرگ برای کشور و منطقه می‌داند. اینکه تلاش می‌شود برجام را زنده نگه دارند، موید آثار امنیتی و سیاسی آن است. 

تصمیم برای لغو ویزا برای چین در سطوح بالای نظام گرفته شد
هدف ایران از لغو ویزا برای چین گفت: روابط ایران با چین چند وجهی و راهبردی است از جمله روابط فرهنگی که به فهم دو ملت کمک می‌کند. روابط مردمی همیشه در دستور کار ما بوده است. الان مردم چین به عنوان مردمی که زیاد سفر می‌کنند، می‌توانند ایران را به عنوان یکی از مقاصد توریستی خود بدانند. از طرفی ما روابط تجاری مفیدی با چین داریم و لغو ویزا می‌تواند به این امر کمک کند؛ لذا این تصمیم در سطوح بالای نظام گرفته شده و وزارت خارجه هم از آن استقبال می‌کند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • فرهاد صمدی نارمکی ۱۴:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۹
    0 0
    مردم نگران فقط ی چیز درگام سوم هستند واون اینه که که سر این دولت نامردان ما کلاه گشادی بره