فدا حسین مالکی سفیر پیشین ایران در افغانستان در گفتوگو با قدس آنلاین پیش بینی خود را از خروجی برگزاری نشست شورای حکام در واکنش به کاهش تعهدات هستهای ایران در برجام با درخواست آمریکا در جلسه امروز گفت: اگر قرار است شورای حکام درباره برجام تصمیم بگیرد باید قبل از هر نکتهای به واکاوی این موضوع بپردازد که آیا ایران در وهله اول از برجام خارج شده یا آمریکا؟ آیا ایران به تعهدات برجامی وهستهای خود وفادار نبوده یا آمریکا؟ از این رو اگر این نشست بر اساس عدالت و توجه به واقعیت باشد خروجی آن چیزی جز مؤاخذه آمریکا نخواهد بود.
وی دراین باره افزود: متأسفانه با روی کار آمدن آقای ترامپ و خروج از برجام نه سازمان ملل و نه شورای حکام و آژانس بین المللی انرژی اتمی موضع خاصی درباره خروج آمریکا از برجام اتخاذ نکردند؛ قطعاً نشست امروز شورای حکام چالشی خواهد بود اما هیچ اتفاقی برای جمهوری اسلامی ایران نمیافتد چرا که آمریکا هر چه از تحریم خواسته بر ایران تحمیل کرده و اروپا نیز از بدعهدی و وقت کشی و فرصت سوزی کم نگذاشته اند؛ از این رو با توجه به اینکه بسیاری از کشورهای عضو و کشورهای قدرتمند منطقه و دنیا بدعهدی امریکا را پذیرفته اند بنحوی که رئیس جمهور چین و روسیه ایران را حق به جانب در موضوع کاهش تعهدات هسته ای دانستهاند بنابراین خروجی این جلسه موضوع مهمی برای ایران نخواهد بود
سفیر سابق ایران در افغانستان در خصوص موضع گیریهای نابهنگام مسؤولان و وقت کشیها در اعلام شکایت از آمریکا به مجامع بین المللی گفت : در واقع وزارت خارجه ما در بسیاری از موارد زمان را از دست میدهد در حالی که انتظار میرفت ایران بعد از خروج آمریکا از برجام با قدرت و قوت به شورای حکام و سازمان ملل شکایت کند و آمریکا را به چالش بکشاند در حالی که نه تنها چنین رویکردی از وزارت خارجه دیده نشد بلکه در گام بعدی توجه ایران به اروپا معطوف شد؛ در حالی که وزارت خارجه واقف به این موضوع بود که اروپایی ها آمریکا را به خاطر ایران محاکمه و کنار نخواهند گذاشت. وزارت خارجه جمهوری اسلامی زمان طلایی را با عکس گرفتنها و رفت و آمدهای بدون دستاورد اروپاییان از دست داد و هیچ فرصتی برای کشور از غرب ایجاد نکرد.
فدا حسین مالکی درخصوص استراتژی جدید جمهوری اسلامی ایران در برابر آمریکا و غرب گفت: جمهوری اسلامی ایران در ماههای اخیر، سه استراتژی رویکرد قابل قبول ومتفاوت از قبل داشته که جای خوشحالی دارد. قطعاً تداوم و تأکید بر این استراتژی می تواند اروپا و آمریکا را در آینده به چالش بکشاند.
وی در این باره افزود: تغییراستراتژی نظامی در خلیج فارس و تنگه هرمز منجر به عقب نشینی ناوهای آمریکایی شد. بنده معتقدم به دلیل اینکه جمهوری اسلامی ایران حافظ تنگه هرمز است باید حق حفاظت جمهوری اسلامی ایران را به کشتیهای عبوری در منطقه یادآوری کند به این معنا که ایران از نظر حقوقی دراین باره باید وارد عمل شود.
وی در پایان تصریح کرد: بعد از سفر آقای آبه نخست وزیر ژاپن و پاسخ منطقی و کوبنده رهبر ایران تغییر رویکرد جدید جمهوری اسلامی ایران در سیاست خارجی بسیار قابل قبول بوده و می تواند در بسیاری از موارد امید بخش باشد؛ نکته مهمی که جمهوری اسلامی در مجامع بینالمللی باید جزییات آن را بیان و بر آن پافشاری و اطلاع رسانی جهانی و رسانهای داشته باشد تعهد همه جانبه ایران به برجام تا قبل از خروج آمریکا وهمین اواخر است لذا جمهوری اسلامی ایران نیز با عدم تعهد طرفین به برجام در گام های بعدی با رفع مشکل راکتور اراک و غنی سازی اورانیوم نشان خواهد داد که ایران نیز بر استراتژی جدید خود در مقابل غرب و آمریکا محکم ایستاده است.
انتهای پیام/
نظر شما