تحولات لبنان و فلسطین

یک بانوی کارآفرین مشهدی با انتقاد از وابستگی زیاد کشور به‌نفت و صادرات آن، گفت: به‌دلیل استقبال خوبی که کشورهای خارجی از هنرم داشتند، توانستم ارزآوری خوبی داشته باشم.

ارزآوری از تکه‌های پارچه/ استقبال خارجی‌های از قطاعی پارچه

به‌گزارش قدس آنلاین ، علاوه بر مردان، امروزه زنان نیز در امر اشتغال و مدیریت وارد شده و سعی دارند از این قافله عقب نباشند، زنان کارآفرین نمونه ایرانی کم نیستند، البته شکاف‌هایی در این زمینه وجود دارد، اما باز هم می‌توان به‌موفقیت زنان در امر کارآفرینی امیدوار بود، نقش مدیریتی زنان در ایران تا امروز کم بوده، اما رفته رفته شاهد حضور پررنگ آنان در زمینه‌های مختلف هستیم.

یکی از مهم‌ترین معیارها برای سنجش میزان توسعه و موفقیت یک کشور، اهمیت و اعتباری است که به‌زنان آن کشور داده می‌شود، امروز نگاه جهان به‌زنان تغییر کرده و بیشتر به‌سمت آن‌ها معطوف شده است، برای توسعه اجتماعی، تسریع در فرآیند توسعه اقتصادی و عدالت اجتماعی، چنانچه به‌این قشر به‌عنوان یک نیروی فعال و سازنده نگاه شود، حتماً می‌توان تأثیر آن را در روند توسعه و افزایش کمی و کیفی کارهای انجام شده، دید.

البته برای اشتغال زنان موانع و محدودیت‌هایی وجود دارد و چه بسا این امر باعث شده که زنان تاکنون نقش کم‌رنگ داشته باشند، این موانع بیشتر به‌ساختار کشورها برمی‌گردد و بخشی از آن موانع غیرتوسعه‌ای و غیرساختاری است، از جمله موانع توسعه‌ای می‌توان به‌موانع اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی اشاره کرد و موانع غیر توسعه‌ای نیز مربوط به‌ویژگی‌های شخصیتی و فیزیولوژی زنان است.

در این گزارش تصمیم داریم تا یکی از بانوان کارآفرین برتر ایرانی را معرفی کنیم و ببینیم که این بانوی کارآفرین نمونه تا امروز چه فعالیت‌هایی انجام داده‌ و چه میزان در این راه موفق بوده‌ است.

بانو گلبهار حیاتی، کارآفرین برتر سال‌های اخیر که تاکنون جوایز نفیسی در این راه کسب کرده است، متولد سال 1340 و عضو انجمن هنرهای تجسمی مشهد، عضو کانون هماهنگی کارآفرینی زنان و مؤسسه توسعه هنرهای معاصر است، آثار او در سال‎های اخیر در کشورهایی مانند ترکمنستان، اسپانیا، بلاروس، قزاقستان، هلند، آلمان و دیگر کشورها به‌نمایش گذاشته شده و تقدیرنامه‏‌های بسیاری از سوی مراکز مختلف دریافت کرده است.

خطرپذیری یکی از ویژگی‌های زنان موفق

این بانوی کارآفرین در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در مشهد گفت: بهتر است در ابتدا تعریفی از یک زن موفق داشته باشم، ممکن است هر کدام از ما تعریف مشخص و متفاوتی از موفقیت برای خود داشته باشیم، اما می‌توان به‌این نکته اشاره کرد که برخی از ویژگی‌ها بین بیشتر آن‌ها مشترک است.

گلبهار حیاتی ادامه داد: ویژگی‌هایی چون داشتن پشتکار بالا و احساسات عمیق در بین همه‌ زنان موفق مشترک است، زیرا در واقع انسان بدون احساس و اشتیاق نمی‌تواند هیچ کاری انجام دهد چه برسد به‌اینکه در آن کار موفق شود، یک زن موفق خود می‌داند که لازم نیست در همه‌ امور موجود با موفقیت عمل کند، در واقع کمال‌گرایی در این زنان وجود ندارد، زیرا می‌دانند که ممکن است این امر منجر به‌ناامیدی شود، این یک نکته مهم است که نباید فراموش کرد که زنان موفق هرگز به‌سراغ آن نمی‌روند.

وی تصریح کرد: یک زن موفق خطر می‌کند و توانایی خطر کردن نیز دارد، به‌خود اعتماد دارد و سعی می‌کند که آن را تقویت کند، زن موفق به‌خود اطمینان دارد که می‌تواند به‌موفقیت برسد و یک قدم از دیگران جلوتر حرکت کند، البته زنان موفق از حمایت‌های اطرافیان نیز استفاده می‌کنند و قدر آن را می‌دانند، زیرا این موفقیت را تنها به‌دست نیاورده‌اند و افرادی آن‌ها را حمایت و کمک کرده‌اند.

این بانوی کارآفرین نمونه به‌محدودیت‌های بانوان ایرانی در فعالیت‌های اجتماعی اشاره کرد و افزود: شاید موانع فرهنگی و اجتماعی پیش پای زنان موفق قرار داشته باشد، اما آن‌ها از این موضوع هیچ هراسی ندارند و می‌دانند که هیچ چیزی نمی‌تواند مانع آن‌ها برای رسیدن به‌اهدافشان شود.

حیاتی با بیان اینکه کارآفرینان برتر زن ایرانی، هوشیار و زیرک‌اند و با وجود محدودیت‌ها و قوانین مختلفی که ممکن است در جامعه برای آن‌ها وجود داشته باشد، دست به‌کارآفرینی و خلاقیت می‌زنند، اما بازهم عقب نمی‌کشند، تصریح کرد: زنان موفق و کارآفرین ایرانی ممکن است با موانعی روبه‌رو باشند و محدودیت‌هایی پیش پای آن‌ها وجود داشته باشد، اما از تلاش نمی‌ایستند، آن‌ها محدودیت‌های اجتماعی و فرهنگی را مانعی برای خود نمی‌دانند، یک زن موفق به‌جلو حرکت می‌کند و دست به‌کارآفرینی و خلاقیت می‌زند.

وی درباره فعالیت‎های خود در زمینه رشته قطاعی پارچه، گفت: من پیش از این نقاشی کار کرده‎ام، اما به‌نظر من نقاش باید خلاقیت داشته باشد، به‌همین دلیل بود که به‌سراغ «کلاژ» رفتم تا در این زمینه فعالیت داشته باشم، کلاژ قدمت زیادی دارد و استفاده از پارچه نیز در آن از مدت‎ها قبل رواج داشته است، من تلاش کردم تا با استفاده از پارچه‏‌های بسیار کوچک تغییر میان کار خودم و دیگر هنرمندانی که در حوزه کلاژ کار می‎کردند ایجاد کنم، هرچند با این تغییر، کار من بسیار سخت‎تر شد، اما جذابیت کار نیز افزایش یافت و این برای من بسیار جالب توجه بود.

این بانوی هنرمند رشته قطاعی پارچه با بیان اینکه به‌جز پارچه با کاغذ، چینی شکسته و حتی چرم نیز کار می‎کنم، ادامه داد: با این حال استفاده از پارچه برایم جایگاه دیگری دارد و بهترین متریال برای این کار است، طراحی این کارها نیز از خودم است، البته موضوعات بسیاری را شامل می‏‌شود، اما بسته به‌سفارش‎هایی که می‎گیرم ممکن است موضوعات درخواست شده را نیز کار کنم.

حیاطی با بیان اینکه ابزار این هنر تنها قیچی، پنس جراحی و چسب دست‎ساز خودم است، اظهار کرد: برای اجرای یک تابلو ابتدا اسکیس اولیه را روی یک تخته یا نئوپان رسم می‎کنم و سپس از پارچه اشکال هندسی مختلف را بریده و طرح را ایحاد می‏‌کنم. کار از پارچه‎های بزرگ شروع شده و به‌جزئیاتی که تکه‎های کوچک و حتی پودر شده پارچه آن‌ها را ایجاد می‎کنند، می‎پردازم.

وی درباره انتخاب و تهیه پارچه‎ها نیز، گفت: این پارچه‎ها همه نخی هستند و هیچ مواد شیمیایی در آن‌ها وجود ندارد، بسیاری از تولیدی‎های پوشاک و خیاط‎خانه‏‌هایی که مرا می‌‏شناسند از جاهای مختلف برای من پارچه می‎فرستند، این پارچه‎ها بر اساس رنگ تفکیک شده و بعدا در کارهای مختلف استفاده می‏‌شوند، به‌همین دلیل به‌کار من Green Art نیز گفته می‏‌شود، زیرا از پارچه‎هایی استفاده می‏‌کنم که ضایعات تولید لباس هستند و به‌علاوه در آن‌ها هیچ ماده شیمیایی وجود ندارد و از سوی دیگر من از همه پارچه‎هایی که برایم فرستاده می‎شود، استفاده می‎کنم.

استقبال خارجی‌ها از هنر قطاعی پارچه

این بانوی کارآفرین مشهدی تصریح کرد: نکته جالب و مهم در رابطه با این کار استقبال خارجی‌ها از این هنر است، خوشبختانه با حضور در نمایشگاه‌های متعدد خارجی از جمله ترکمنستان، اسپانیا، بلاروس، قزاقستان، آلمان و دیگر کشورها ارزآوری خوبی در این زمینه داشته‌ام.

حیاتی متذکر شد: بانوان نباید هیچ‌وقت خود را دست کم بگیرند و باید با همان تیزبینی همیشگی به‌اطراف خود نگاه کنند و از محیط دور و بر خود الهام بگیرند، هیچ زمان کسی فکر نمی‌کرد با تکه‌های دور ریخته پارچه بتوان ارزآوری کرد، اما امروز این مهم محقق شده است.

وی با اشاره به‌اینکه مالکیت معنوی قطاعی پارچه به‌نام من ثبت شده است، افزود: گرچه ابداع این شکل کار با پارچه از سوی من بوده است، اما امروز این کار را به‌علاقه‎مندان آموزش داده‎‌ام و هنرمندان دیگری نیز هستند که به‌این هنر می‎پردازند.

این بانوی کارآفرین مشهدی با انتقاد از وابستگی زیاد کشور به‌نفت و صادرات آن، اظهار کرد: متأسفانه مسؤولان تمام توجه خود را به‌صادرات نفت معطوف کرده‌اند در حالیکه با همین تابلوهای ساخته شده از پارچه‌های دورریز تاکنون ارزآوری خوبی داشته‌ایم و امیدوارم مسؤولان با توجه بیشتر به‌تولید و رونق تولید از این وابستگی به‌نفت بکاهند، چراکه اکنون کارآفرینان ما با هنر خود با بشکه‌های نفت در رقابت هستند.

حیاتی زنان موفق را دارای ویژگی‌های جالب و منحصر به‌فرد دانست و اظهار کرد: یک زن موفق برای خودش ارزش قائل است، مستقل است و توانایی انجام کارها را به‌بهترین شکل ممکن دارد، اهل غرور نیست و اجازه نمی‌دهد که غرور مانع پیشرفتش شود، اطرافیان و دوستان خود را به‌بهترین‌ها تشویق می‌کند، برای مشکلات بهترین راه‌حل را می‌یابد، فردی انتقاد پذیر است و تأثیر مثبتی بر دیگران می‌گذارد.

منبع : فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.