به گزارش روابط عمومی به نقل از ادراه کل دامپزشکی استان یزد، جبار ملکی اظهارداشت : کارشناسان دامپزشکی به عنوان متولیان اصلی نظارت بر سلامت این فراوده خام دامی به مردم توصیه می کنند قبل از خرید و مصرف میگو تقلبات و تخلفات بهداشتی در عرضه میگو را بشناسند.
وی افزود: توجه به خصوصیات ظاهری و ارگانولپتیک میگو از جمله رنگ ، بو ، وضعیت ظاهری ( سر و سینه و دم ، پاها و پوسته ها و شاخک ، چشم ها ) و نیز کیفیت گوشت میگو از نظر بافت ، رنگ و رگ و شرایط نگهداری و عرضه آن از مهم ترین راه های اطمینان از سلامت این فراوده خام دامی است.
جبلی تصریح کرد: میگوی تازه رنگی کاملا روشن و درخشنده دارد و هیچگونه سیاه شدگی ندارد سر، سینه و دم آن محکم و متصل بوده و از همدیگر جدا نشده پاها، پوسته ها و شاخک آن کاملا سفت و محکم بوده و از بدن جدا نیستند علاوه بر این در میگوی تازه چشم ها روشن و براق و محکم در جای خود قرار دارند بوی میگوی تازه بوی طبیعی جلبک دریایی یا آب دریا می دهد و هیچگونه زنندگی ندارد گوشت میگوی تازه هم سخت، آبدار، سفید و درخشنده و دارای رگ پشتی سفت و مقاوم است.
کارشناس نظارت و بازرسی شبکه دامپزشکی در خصوص شرایط نگهداری و عرضه میگو گفت: میگوی تازه در دمای صفر تا ۴ درجه سانتیگراد به مدت ۷ روز و اگر به صورت منجمد عرضه شده باشد به مدت دوازده ماه در دمای ۱۸- درجه قابل نگهداری است و بسته بندی میگو به صورت تازه یا منجمد باید در کارگاه های مجاز انجام شده و محصول عرضه شده نیز دارای برچسب مشخصات باشد.
وی دخاطر نشان ساخت: تامین میگو از منابع غیر مجاز، تغییر یا مخدوش نمودن تاریخ تولید و انقضاء یا سایر موارد مندرج در نشانه گذاری میگوی بسته بندی شده و یا فروش میگو بدون تاریخ تولید و انقضاء و استفاده از میگوی فاسد به منظور تولید فراورده های میگو از موارد تقلب و تخلف بهداشتی در زمینه عرضه میگو است و همچنین عدم یخ پوشانی کامل میگوی تازه، عدم رعایت برودت یخچال و یا فریزر در محل عرضه و همچنین عدم توجه به پاکیزگی و حفظ شرایط بهداشتی یخچال و سایر وسایل مورد استفاده از دیگر مصادیق تخلفات بهداشتی است.
انتهای پیام /
نظر شما