به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، ناآرامیها در مصر و دعوت به تظاهرات جمعه آینده نگرانیهای زیادی برای مقامات این کشور به وجود آورده است در حالیکه ناظران هم نگران قرار گرفتن مجدد مصر در مسیری با آینده نامعلوم هستند.
در پی تظاهرات روزهای جمعه و شنبه گذشته علیه عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر، اوضاع این کشور در حالت انتظار به سر میبرد. این در حالیست که درخواستها از مردم برای شرکت در تظاهرات گسترده جمعه آینده که با همین هدف برگزار خواهد شد، همچنان ادامه دارد. در همین حال کمیساریای مصری حقوق و آزادیها اعلام کرد مقامات این کشور از روز جمعه بیش از ۶۴۰ نفر را بازداشت کردهاند.
گزارشگر العالم در گزارشی با اشاره به برقراری آرامش در قاهره، پایتخت مصر پس از تحولاتی که برای اولین بار پس از روی کار آمدن السیسی در این کشور روی داد، افزود: در چارچوب این تحولات شمار زیادی از شهروندان مصری به میدان التحریر قاهره و میادین دیگر شهرهای مصر آمدند و فریادهایی علیه السیسی سردادند و کناره گیری وی را از ریاست جمهوری خواستار شدند. السیسی به اعتراضات در کشورش واکنش نشان داد و در دیدار با دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا این موضوع را اعلام کرد.
کمیته حمایت از روزنامه نگاران در حاشیه تحولات روزهای اخیر در مصر بازداشت تعدادی از روزنامه نگاران و فعالان مصری هنگام پوشش اعتراضات در این کشور را محکوم کرد. کمیساریای مصری حقوق و آزادیها در مصر نیز در صفحه رسمی خود در فیس بوک اعلام کرد مقامات مصری از روز جمعه ۶۴۰ نفر را بازداشت کردهاند.
در ادامه گزارش آمده است: تظاهرات روز جمعه برای مقامات مصر غافلگیرکننده بود هر چند تدابیر امنیتی شدیدی در مناطق مختلف این کشور به اجرا گذاشته شد. مخالفان اعلام کردند مصریها دیوار ترس را پشت سر گذاشتهاند. تحولات مصر اوضاع مبهمی به وجود آورده است بر همین اساس ناظران معتقدند اوضاع این کشور بسیار ملتهب است. پیش از موضعگیری السیسی درباره اعتراضات اخیر در مصر، ارتش این کشور در واکنشی درباره دعوت به تظاهرات علیه السیسی در کشور هشدار داد.
از شش سال پیش که ارتش مصر محمد مرسی، رئیس جمهور سابق این کشور را کنار گذاشت، محدودیتهای شدیدی علیه برگزاری تظاهرات در این کشور اعمال میشود. علاوه بر این حالت فوق العادهای که از سال ۲۰۱۷ در کشور به اجرا گذاشته شده است هنوز اجرا میشود.
با توجه به اوضاع ناآرام در مصر، شهروندان این کشور عوامل مختلفی را با یکدیگر مرتبط میدانند که باعث گسترش خشم و نارضایتی از السیسی شده است که اوضاع وخیم اقتصادی، سیاستهای اقتصادی که بدهی ۱۰۶ میلیارد دلاری برای مصر به بار آورده است و اصلاح قانون اساسی که امکان ادامه حکومت السیسی تا سال ۲۰۳۰ را به وی میدهد از جمله این عوامل است. درحالی که دعوت به تظاهرات جمعه آینده در مصر باعث نگرانی مقامات این کشور شده است، ناظران بیم آن دارند مصر بار دیگر در مسیری نامعلوم قرار بگیرد.
منبع: باشگاه خبرنگاران
انتهای پیام/
نظر شما