یلدا حقمنش/
روز گذشته علیرضا رزم حسینی، استاندار خراسان رضوی در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر؛ کنترل آسیبهای اجتماعی را در جامعه دانشآموزی اولویت دانسته و نسبت به استفاده از ظرفیتهای موجود نظیر مشارکتهای خیران در این امر خطیر تأکید کرد.
این اتفاق در حالی افتاد که روزنامه قدس نیز یکشنبه گذشته گزارشی با عنوان «شکست تابوی اعتیاد در مدارس» را به چاپ رساند که در آن به تهدیدها و آسیبهای جامعه دانشآموزی در مواجهه با اعتیاد با وجود سرپوش گذاشتن بر این موضوع اشاره و خواستار شکست تابوی اطلاعرسانی این مشکل به جامعه و هوشیاری دانشآموزان و خانوادهها در این باره شده بود. ب
ه هر روی گرچه نمیتوان منکر دغدغهمندی مدیران کشور در کنترل آسیبهای اجتماعی شد اما باید توجه داشت، ضروری است که برنامهریزیها و سیاستگذاریها همسنگ روند پرشتاب بروز و گسترش آسیبهای یاد شده باشد. زمانی این امر محقق میشود که در نخستین گام با شفافیت نسبت به این قضیه مواجه شده و بدون تعارفات و تشریفات وضعیت موجود جامعه را بپذیریم و بر همین اساس تدبیر و چارهاندیشی کنیم.
این در حالی است که بنا بر شواهد، همواره طرح و بحث آسیبهای اجتماعی در جامعه ما رازهای مگویی بوده که حتی اشاره تلویحی به آن نیز به عنوان خط قرمز محسوب شده است. از همین رو سیاستگذاریهای مرسوم با نیازهای جامعه دانشآموزی حدود دو نسل فاصله دارد. بنابراین لازم است نسبت به جمعآوری اطلاعات و آمار به طور جامع و واقعی توجه شود. نکته دیگر اینکه برنامهریزان و متولیان امر در تدوین سیاستگذاریها به دور از حاشیهسازیهای سیاسی و جناحی از صاحبنظران آگاه و متعهد بهره ببرند.
به تعبیر روشنتر، مصالح اکثریت و ملی را بر منافع گروهی و جناحی اقلیتی ترجیح دهند. به این ترتیب ضمن اثرگذاری به هنگام برنامهریزیهای یاد شده از هدررفت سرمایههای کشور به دلیل چرخه بیفرجام آزمایش و خطا پیشگیری میشود. مسئله بعدی اینکه زیرساختهای جامعه نیز برای مدیریت آسیبهای اجتماعی فراهم و تقویت شود. حال آنکه به روشنی شاهدیم که امکانات زیرساختی در این حوزه چندان مطلوب و اثرگذار نیست.
نظر شما