تحولات منطقه

صدراعظم آلمان در اظهاراتی که نشان دهنده افزایش تنش این کشور با دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا است اعلام کرد دوران دوستی بی‌قید و شرط با واشنگتن به پایان رسیده است.

صدراعظم آلمان: دوران دوستی بی‌قید و شرط با آمریکا به پایان رسیده است
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

فریدریش مرتس در جمع اعضای حزب خود در برلین گفت: احتمالاً دوران دوستی بی‌قید و شرط فراآتلانتیکی برای آینده‌ای قابل پیش‌بینی به پایان رسیده است. ما در آن سوی اقیانوس اطلس شاهد تغییری در نگرش‌های سیاسی و تغییری در ارزیابی اتحاد فراآتلانتیکی هستیم، تغییری که شاید حتی تصور آن را هم نمی‌کردیم.

مرتس در جریان سخنرانی در مقر حزب محافظه‌کار خود، پیش از انتخابات ایالتی برلین که روز یکشنبه برگزار می‌شود، این اظهارات را بیان کرد.

وی وضعیت کنونی روابط با آمریکا را با سفرهای پیشین رؤسای جمهور آمریکا به پایتخت آلمان مقایسه کرد و به سخنرانی‌های جان اف. کندی و رونالد ریگان اشاره نمود.

این اظهارات پس از آن منتشر شد که مارک کارنی نخست وزیر کانادا، این هفته پیشنهاد پیوستن به اتحادیه اروپا را پذیرفت. ترامپ در پاسخ به این اقدام، تهدید کرد که در صورت آسیب به منافع آمریکا در نتیجه این رابطه جدید، تعرفه‌های بیشتری علیه این بلوک ۲۷ عضوی وضع خواهد کرد.

ترامپ از پیروزی حزب راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان» در انتخابات ایالتی اوایل این ماه تمجید کرد، نتیجه‌ای که باعث آشفتگی در ساختار سیاسی آلمان شده و درخواست های را برای استعفای مرتس مطرح کرده است.

مرتس پیش از این در ماه آوریل گفته بود که مذاکره‌کنندگان آمریکایی در مذاکره با ایران «تحقیر» شده اند. دولت ترامپ به این اظهارات به شدت انتقاد کرد. ترامپ در پاسخ، خروج تقریباً ۵۰۰۰ سرباز آمریکایی از آلمان را اعلام کرد.

سخنان مرتس، منعکس‌کننده اظهارات آنگلا مرکل صدراعظم سابق آلمان در ماه مه ۲۰۱۷ در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ است.

وی در آن سال در یک تجمع گفت روابط قابل اعتماد با آمریکا که از زمان جنگ جهانی دوم شکل گرفته «تا حدودی به پایان رسیده است.»

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha