به گزارش قدس آنلاین، دکتر رضا قنبری اظهار کرد: مهمترین نقشی که استارت آپها اکنون میتوانند بازی کنند این است که فضا را از سمت سنتی که هر فعالیتی یک زیرساختهای پیچیده میخواهد، نیاز به سرمایهگذاری زیاد دارد و. .. به سمتی ببرد که حل مسائل را ارزان کنند. حتما در این فضا ما شرکتهای بزرگ و نهادهای حمایت کننده را لازم داریم.
وی افزود: اتفاقی که در این چند سال اخیر رخ داده این است که آن سرمایه فکری را به این جریان اضافه کنیم. خوبی استارتآپها این است که افراد جوان با دانش و اندیشه جلو میروند و اگر با شکست مواجه شوند بار دیگر براساس تجربههایی که به دست آوردند کار خود را آغاز میکنند و معمولا در این شکست زیرساختهای زیادی را از دست ندادند بلکه به تجربیات آنها نیز اضافه میشود.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان اضافه کرد: در استارتآپها سرمایهگذاران باید در کنار شرکتها هم حضور داشته باشند تا این تیمها را صید کنند. داشتن یک ایده و پرورش در دو سه روز کار عالی است اما افرادی که بازار دارند و یا نیازها را متوجه میشوند، میدانند که اصلیترین موضوع جذب نیروی انسانی است و این امر بیشتر جنبه فرهنگسازی دارد. فرهنگسازی کار باید مبتنی بر تفکر، دانش و نوآوری باشد تا بتوانیم این شبکه را بیشتر کنیم.
قنبری خاطرنشان کرد: در هر حال مدلهایی هستند که دنیا امتحان کرده و ما توقع نداریم که ۱۰ سال دیگر دو استارتآپی که ایده خود را مطرح کردند در نهایت به یک شرکت تبدیل شود، ما انتظار داریم ۱۰ سال بعد دو تیمی که شرکت کردند دو شرکت بزرگ با یک ایده دیگر داشته باشند.
وی افزود: مردم به این موضوع رسیدند که یک مدرک، کاری را از پیش نمیبرد و این نوع فرهنگ در حال تغییر است. بنابراین این تیپ کارها که فرد با خود بگوید با داشتن مدرک بدون مهارت میتوان کار داشت، تبدیل به این شده که اگر مهارت داشته باشیم میتوانیم به نتایج مطلوبی دست یابیم.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان عنوان کرد: مهمترین مهارتی که اکنون به دنبال آن هستیم، مهارت حل مسئله است که اگر این اتفاق بیفتد سرعت آن بیشتر میشود و مطمئن باشید اتفاق عجیبی در این زمینه رخ میدهد و من شاهد این تغییر فرهنگ هستم. من فکر میکنم امروز ما در جایی قرار داریم که اتفاق ویژهای در حال افتادن است که ظرفیتی به نام نیروهای جوان و خوش فکر حضور دارند که بالا و پایینهای زیادی داشتند.
قنبری عنوان کرد: ما تاکنون ۸۵۰ ایده را مورد حمایت قرار دادیم که از این تعداد تقریبا از هر هفت ایده، یک ایده پذیرفته شده است. ما این آمار را در سالهای اولیه به صورت تقریبی به دست آوردیم که از هر هفت ایده، یک ایده انتخاب میشود اما اکنون از هر پنج ایده، دو ایده انتخاب میشود و این نشان میدهد که رقابت بسیار زیاد است.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان بیان کرد: یک همگرایی و نگاه شبکهای با وجود استاندار جدید به وجود آمده است. استاندار که به عنوان نماینده تام الاختیار دولت در استان پشت تریبون میآید و میگوید بروکراسی نحس اداری؛ بدین معناست که ما راه را خواهیم رفت و این بیماری شناخته شده اما درمان آن طول میکشد. یکی از موارد، درمان فرهنگ ماست و خود ما هم ترجیح میدهیم که فرهنگمان این گونه باشد که به سمت بروکراسی برویم.
قنبری در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه با توجه به تحریم ها چقدر توانستیم نگاهها را به داخل هدایت کنیم؟ افزود: واقعا جنگ تمام عیار اقتصادی است و سربازان دلاور این جنگ فناوران هستند. امیدوارم این موضوع نهادینه شود که افرادی که در این دوران زحمت میکشند و کشور را نجات میدهند پس از آن اگر اتفاقی افتاد، کنار گذاشته نشوند.
وی در خصوص نیاز به استارتآپهایی که در زمینه گردشگری کار میکنند، اظهار کرد: نیاز است که ما بخش خصوصی را فعال کنیم تا درمواردی که مشکل وجود دارد راهحل ارائه دهیم. یکی از حُسنهای استان خراسان این است که صنعت وابسته به دولت نیست. فکر میکنم وظیفه ماست که نباید سریع نتیجه بگیریم. ما به افراد میگوییم که شما میتوانید برای خودتان کسب و کاری بر روی مزیت استان که گردشگری و زیارت است تعریف کنید اما این کار را باید به گونهای انجام دهیم که افراد مشتری را بشناسند و راه ارتباط با مشتری را بداند در نتیجه افراد آماده اشتغال میشوند و برای خودشان کارهای خیلی خوبی انجام میدهند.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان گفت: مسئولان از پارک انتظار دارند که البته به جا است و من امیدوارم که بتوانیم خدمت خود را به درستی انجام دهیم. عدهای پارک را شناختهاند که یک مجموعه ۵۰ نفری است اما ۴۶۰۰ شرکت دارد که کار میکنند، اینکه آن شرکتهای خصوصی نهادهای جدایی هستند. اکنون این اتفاق خوبی است.
قنبری افزود: استاندار و مدیران بانکها ما را حمایت میکنند اما توقع زیادی از هیچ کدام نداریم و بزرگترین مشکلی که پارک دارد این است که افراد شناخته شده نیستند و این کار واقعا همگرایی زیادی میخواهد که ما بگوییم این فرهنگی که شما دست به زانوی خودتان بگیرید و با استفاده از اندیشه برسید، حمایت زیادی میخواهد.
منبع: ایسنا
انتهای خبر/
نظر شما