تحولات لبنان و فلسطین

مجمع عمومی سازمان ملل متحد تأکید کرد که تمامی اقدامات اداری و قانون‌گذاری که رژیم صهیونیستی به عنوان یک اشغالگر، از آن با هدف تغییر ماهیت جولان استفاده می‌کند، ملغی و باطل است.

سازمان ملل: اقدامات اسرائیل برای تغییر ماهیت جولان اشغالی سوریه باطل است

قدس آنلاین؛ مجمع عمومی سازمان ملل متحد بار دیگر از رژیم صهیونیستی خواست که به قطعنامه‌های متعلق به جولان اشغالی سوریه به ویژه قطعنامه شماره ۴۹۷ صادره در سال ۱۹۸۱ عمل کند.

 بر اساس قطعنامه ۴۰۷، تصمیم رژیم صهیونیستی برای تحمیل قوانین و مدیریت قضایی و اداری خود بر جولان اشغالی، ملغی و باطل بوده و هیچ اثر حقوقی در سطح بین‌الملل ندارد.

 مجمع عمومی سازمان ملل جمعه (روز گذشته) قطعنامه‌ای تحت عنوان «جولان اشغالی سوریه» تصویب کرد که ۱۵۷ کشور به آن رأی مثبت دادند و بیست کشور نیز رأی ممتنع دادند. این در حالی بود که فقط رژیم صهیونیستی و آمریکا با آن مخالفت کردند.

خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) گزارش داد، مجمع عمومی سازمان ملل در این قعطنامه تأکید کرد که به  موجب حقوق بین‌الملل از جمله منشور سازمان ملل، چپاول اراضی با توسل به زور، جایز نیست.

این مجمع از رژیم صهیونیستی به عنوان طرف اشغالگر خواست که از تغییر در بافت جمعیتی و تغییر در بافت مسکن جولان و وضع قانون برای این منطقه از سوریه به ویژه ساخت شهرک، دست بردارد.

مجمع عمومی در قطعنامه خود تأکید کرد که تمامی اقدامات اداری و قانون‌گذاری که رژیم صهیونیستی به عنوان یک اشغالگر، از آن با هدف تغییر ماهیت جولان استفاده می‌کند، ملغی و باطل است و آن را نقض فاحش حقوق بین‌الملل و معاهده ژنو مبنی بر حمایت از غیر نظامیان می‌داند.

این نهاد بین‌المللی همچنین از رژیم صهیونیستی خواست که از «تحمیل تابعیت اسرائیلی و شناسنامه‌های اسرائیلی به شهروندان سوری حاضر در جولان اشغالی سوریه و همچنین از تدابیر سرکوبگرانه‌ای دست بردارد که علیه ساکنان جولان اشغالی به کار می‌گیرد».

در این قطعنامه، نقض معاهده ژنو که مربوط به حمایت از غیر نظامیان در زمان جنگ است، محکوم شد.

مجمع عمومی سازمان ملل از کشورهای عضو این سازمان خواست که هیچ یک از اقدامات مخالف حقوق بین‌الملل را که رژیم صهیونیستی در جولان انجام می‌دهد، به رسمیت نشناسند.

جولان اشغالی، بخشی از استان «القنیطره» در جنوب غرب سوریه است. رژیم صهیونیستی در جنگ شش روزه سال ۱۹۶۷ این منطقه را اشغال و در سال ۱۹۸۲ آن را ضمیمه خود کرد؛ جامعه و سازمان بین‌الملل هیچ‌گاه این اقدام را به‌رسمیت نشناخت.

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا پنجم فرودین ۱۳۹۸ در اقدامی مغایر با قطعنامه‌های سازمان ملل با امضای اعلامیه‌ای، حاکمیت رژیم صهیونیستی بر بلندی‌های جولان اشغالی سوریه را به رسمیت شناخت. 

رژیم صهیونیستی قصد دارد طی ده سال آینده ترکیب جمعیت ساکن در جولان اشغالی را تغییر داده تا شهرک‌نشینان صهیونیست اغلب ساکنان این منطقه اشغالی باشند. در حال حاضر حدود چهل هزار نفر در جولان اشغالی ساکن هستند که پنجاه درصد آنان دروزی‌ هستند و خود را شهروندان سوریه می‌دانند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.