تحولات منطقه

مورگان اورتگس، یک یهودی متولد آمریکا که سابقه خدمت در نیروی دریایی را هم در کارنامه خود دارد روز گذشته به جمع فرستادگان دونالد ترامپ در خاورمیانه اضافه شد.

نبرد در میدان دیپلماسی خشن‌تر می‌شود؟
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

اورتگس معاون استیو ویتکاف که پیش از این به‌عنوان نماینده ویژه ترامپ در خاورمیانه بود، شده است. پیش از این ترامپ مأموریت تیم خود در خاورمیانه را پایان دادن به جنگ غزه و آزادی اسرای صهیونیست از دست حماس اعلام کرده بود. تاکنون حدود ۴۶۰ روز از جنگ غزه گذشته و اکنون نزاع میان مقاومت مظلوم غزه و اسرائیل به یک درگیری فرسایشی تبدیل شده است. مرور مواضع این دو در برهه کنونی کمک می‌کند بتوانیم آینده خاورمیانه را با دقت بیشتری پیش‌بینی کنیم.

حمایت از اسرائیل، ضدیت با ایران
اگرچه وجه اشتراک همه دولت‌های آمریکا حمایت از اسرائیل و ضدیت با ایران است، اما از آن جهت که تیم نمایندگی ترامپ در خاورمیانه هردو یهودی هستند، به احتمال زیاد اولین راهکار آن‌ها برای پایان دادن به جنگ غزه، محدود کردن ایران و بازکردن دست رژیم صهیونیستی باشد.
در دسامبر ۲۰۲۴، ویتکاف در گفت‌وگویی با واشنگتن‌پست گفته بود: «امنیت غیرنظامیان و گروگان‌ها اولویت اصلی است». آزادی گروگان‌ها از سوی آمریکا در حالی به‌عنوان مأموریت مهم عنوان شده است که تاکنون نتانیاهو بیشتر از نیمی از اسرای اسرائیلی حماس را کشته است!
در کنار مواضع معتدل و البته عمومی ویتکاف، مورگان اورتگس تاکنون بارها در حمایت از اسرائیل توییت زده و سخنرانی کرده است. اورتگس در یکی از برنامه‌های خود در فاکس‌نیوز گفت: «جامعه بین‌المللی باید در برابر تروریسم [مقاومت فلسطین] متحد باشد».
باتوجه به این مواضع می‌توان حدس زد در آینده منطقه چه اتفاقاتی خواهد افتاد:
۱- بدون شک تل‌آویو و واشنگتن به هم نزدیک‌تر خواهند شد و باتوجه به اوضاعی که در سوریه شاهد آن بوده‌ایم، فشارها بر محور مقاومت بازهم بیشتر خواهد شد.
۲- حمایت اورتگس احتمالاً به افزایش کمک‌های نظامی به صهیونیست‌ها منجر خواهد شد، از جمله ارائه سیستم‌های پیشرفته دفاعی و توافق‌های اطلاعاتی.
۳- البته موضع قاطع ایالات متحده و متحدانش ممکن است حماس را به تشدید درگیری‌ها با هدف جلب توجه بین‌المللی وادار کند.
۴- در نهایت بحران غزه ممکن است کشورهای همسایه عرب را وادار کند نقش‌های خود را دوباره ارزیابی کنند. کشورهایی مانند قطر و مصر، تحت فشار ایالات متحده، ممکن است میانجیگری فعال‌تری داشته باشند و به بهانه نگرانی‌های بشردوستانه، به دنبال افزایش ثبات منطقه‌ای باشند. در همین حال حتی ممکن است پروژه سازش در جهان عرب با استقبال بیشتری روبه‌رو شود.
۵- اگر اقدام‌های دیپلماتیک، موفق به آزادسازی گروگان‌ها نشود، ممکن است عملیات نظامی یا اطلاعاتی مستقیم در اولویت قرار گیرد.
با توجه به اتفاقات محتمل در آینده منطقه، نقش دستگاه دیپلماسی کشورمان برای فعال‌تر کردن محور مقاومت و متشکل کردن دوباره هسته‌های عدالت‌خواه جدی‌تر از پیش خواهد بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha