تحولات منطقه

درحالیکه درگیری میان گروههای مقاومت فلسطین و اسرائیل وارد بیست و چهارمین روز خود شده است و در پی اسارت نیروهای اسرائیلی و آمریکایی، آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در تلاش برای برای آزادی اسرا از سوی حماس همچنان با نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر گفتگو می کند.

گفتگوهای مکرر بلینکن با قطر برای آزادی اسرا از سوی حماس؛ مقام آمریکایی: تماس خوبی بود
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس انلاین به نقل از ایرنا شبکه خبری سی ان ان آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی گزارش داد: بلینکن در حالی که مذاکرات با حماس بر سر گروگان ها ادامه دارد با همتای قطری خود گفت وگو کرد.

سی ان ان به نقل از دو منبع آگاه افزود: آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، روز دوشنبه با شیخ محمد بن عبدالرحمن الثانی نخست وزیر و وزیر خارجه قطر در حالی که دوحه به رهبری مذاکرات برای آزادی گروگان ها از سوی حماس ادامه می‌دهد، گفتگو کرد.

به گفته سی ان ان، یکی از منابع گفت که تماس به خوبی انجام شد اما جزئیات بیشتری ارائه نکرد.

«محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» وزیر امورخارجه و نخست وزیر قطر شنبه شب نیز با «آنتونی بلینکن» وزیر امورخارجه آمریکا در خصوص زندانیان صیهونیستی در غزه که به تازگی به اسارت گروه مقاومت حماس درآمدند، رایزنی کردند.به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری "خلیج انلاین" وزارت امورخارجه قطر در این باره گزارش داد که آل ثانی این پیام را از همتای آمریکایی خود دریافت کرده است.

براساس بیانیه وزارت امورخارجه قطر، در این تماس تلفنی آل ثانی بر ادامه هماهنگی قطر با ایالات متحده و متحدان بین‌المللی برای آزادی اسرا و کاهش تنش در نوار غزه تأکید کرده است و بلینکن نیز در این تماس تلفنی از تلاش‌های قطر برای آزادی دو تبعه آمریکا در نوار غزه قدردانی کرد.

گردان‌های القسام شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) روز جمعه دو تبعه آمریکایی را با میانجی‌گری قطر آزاد کرد. پیشتر جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا از میانجیگری قطر برای آزادی ۲ تبعه آن کشور قدردانی کرده بود.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که برای رایزنی های بین المللی درباره اوضاع فلسطین و منطقه به نیویورک سفر کرده بود، روز پنحشنبه به وقت محلی برابر با ۲۶ اکتبر ۲۰۲۳ و ۴ آبان ماه جاری در نشست فوق العاده مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره فلسطین که منجر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کشورهای عربی در روز بعد، با اکثریت آرا برای برقراری آتش بس در غزه شد، گفت: جنبش آزادی بخش فلسطینی حماس طبق حقوق بین الملل با اشغالگری مبارزه می کند و دارای حق مشروع است. حماس برای آزادی اسرای غیرنظامی آمادگی دارد. جهان باید همزمان از آزادی ۶۰۰۰ فلسطینی اسیر در زندان های رژیم اسرائیل حمایت کند.

امیرعبداللهیان تصریح کرد: از مقر سازمان ملل به جنگ افروزان اسرائیلی و حامیان آن، دولتمردان و نظامیان آمریکا که اکنون مدیریت نسل کشی در فلسطین را در دست دارند صریحاً می گویم ما از گسترش و دامنه جنگ در منطقه استقبال نمی کنیم اما هشدار می دهم اگر نسل کشی در غزه ادامه یابد، خود از این آتش در امان نخواهند ماند. آنجا خانه ماست، غرب آسیا منطقه ماست. در امنیت خانه با هیچ طرفی تعارف نداریم.

وزیر خارجه ایران همچنین در گفتگو با رادیو ملی آمریکا ( ان پی آر) دگفت: من با آقای اسماعیل هنیه چند روز پیش در دوحه قطر ملاقات داشتم. ایشان گفت ما آمادگی داریم برای مدت طولانی در سطح نظامی با ارتش اسرائیل نبرد کنیم. گفت می توانیم توافق کنیم ، غیرنظامیان را هیچ یک از طرفین هدف قرار ندهد اما در سطح نظامی دو طرف می توانیم برای مدت طولانی ادامه بدهیم. حتی ما با مقامات قطر گفتگوهایی داشتیم که چطور می‌توان به آزادی اسرای غیرنظامی کمک کرد. من این را با آقای اسماعیل هنیه مطرح کردم. او گفت ما هیچ انگیزه ای برای نگهداشتن اسرای غیرنظامی نداریم. لذا به محض اینکه آتش بس برقرار بشود، اینها را شناسایی و تفکیک و غیرنظامیان را آزاد خواهیم کرد.

به گزارش ایرنا، در این هنگام خبرنگار رادیو ملی آمریکا سوال کرد: چرا این را پیش شرط قرار دهیم که اول آتش بس شود. تعدادی هم آزاد شده اند. چرا حماس را تشویق نکنیم که غیرنظامیان را آزاد کنند؟

وزیر خارجه ایران نیز در پاسخ گفت: وقتی آنها غیرنظامیان را بصورت انبوه می کشند چه منطقی وجود دارد که از یک طرف، دستشان باز باشد برای کشتن فلسطینیان ولی از آن طرف، سریع برای آزادی غیرنظامیان اقدام کنند؟ ضمن اینکه رهبر سیاسی حماس گفت ما یک فرصتی نیاز داریم که اینها را بتوانیم تفکیک و شناسایی کنیم، نظامی را از غیرنظامی. چرا شما با سوالتان از ادامه جنگ طرفداری می کنید؟ چرا برای آتش بس تلاش نمی شود؟

خبرنگار رادیو ملی آمریکا سوال کرد که با این صحبت، در واقع تایید می کنید که آنها گروگان هستند و برای هدفی دستگیر شده اند؟

وزیر خارجه ایران در پاسخ گفت: آنها اسیر هستند. حتما اگر فردا بخواهند درباره آزادی اسرای غیرنظامی صحبت کنند، نمی توانند ۵ تا ۶ هزار اسیر فلسطینی را نادیده بگیرند. اما الان بحث آنها این است که آماده اند غیرنظامیان را آزاد کنند و می تواند صلیب سرخ جهانی یا سازمان ملل مکانیزمی داشته باشد که این آزادی انجام شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.