قدس آنلاین: سخنان صادقانه سردار حاجی زاده فرمانده هوافضای سپاه پاسداران درباره دلایل سقوط هواپیمای اوکراینی کافی بود تا عدهای معلوم الحال دوباره نقاب بر صورت بزنند و با تجمع و فریاد شعارهای رادیکالیسم و سو استفاده از خونهای بر زمین ریخته فضای کشور را ملتهب کنند.
شاید اگر خبری از شعارهای تند و ساختار شکنانه و حضور سفیر انگلستان نبود میتوانستیم باور کنیم که این تجمع یک اعتراض مسالمت آمیز به اهمالهای غیر عمد باشد، اما بازداشت رابرت مکایر نشان داد این تجمع به مانند اعتراضهای آبان ماه ۹۸ و حتی اعتراضهای سالهای ۹۶ و ۸۸ که در نهایت به اغتشاش و آشوب ختم شدند، از یک منبع مشخص هدایت میشود.
نکته جالب توجه این است که به گفته برخی از شاهدان حاضر در صحنه، سفیر انگلستان در حال تهیه عکس و فیلم از اتفاقات و حوادث تجمع روز گذشته و گفتگو با معترضان بوده است. این در حالی است که وی در زمان بازداشت علت حضورش را ابراز همدردی با جانباختگان حادثه هواپیمایی عنوان کرده است.
سوالی که مطرح است، اینکه چرا مکایر پیش از این و در سوگ سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی که یک ایران عزادارش بودند حضوری نداشت و با عزاداران ابراز همدردی نکرد؟
پاسخ به این سوال سخت نیست؛ در جایی که انگلستان از ترور سردار شهید قاسم سلیمانی حمایت کرد، عجیب نیست اگر امروز سفیر کشورش نه تنها در عزاداری عظیم ملت ایران شرکت نکند بلکه با حضور در جمع اعتراضیای که عکس و پوستر سردار شهید را پاره و مورد اهانت قرار دادند، مواضع اصلی کشورش را در قبال جمهوری اسلامی ایران بار دیگر نشان دهد.
با این حال، بازداشت سفیر کشور انگلستان در جریان تجمع شب گذشته خیلی زود تبدیل به محور اصلی محتواهای تولید شده در فضای مجازی شد و کاربران تحلیلها و برداشتهای متفاوتی را نسبت به این رخداد داشتند.
برو بغل مامان؛ حسین نصیری پور نوشت: «آخه گوگولی تو کِی کنکور دادی که حالا اومدی دانشگاه؟ اصلاً چرا تو گلاسکو درس نخوندی؟ نکنه یاد مشروطه افتادی و خواستی برا ملت دیگ غذا راه بندازی؟ نکنه bbc فیلمبردار کم آورده تو رو فرستاده؟ برو عزیزم برو تو بغل مامان ملکه گریه کن.»
اخراج؛ محمد حسین آزادبخت هم نوشت: «اخراج رابرت مک ایر سفیر انگلیس به دلیل حضور و هدایت علنی در تجمع غیر قانونی و هتاکانه شب گذشته تهران جدی ترین و درست ترین اقدام دیپلماتیک است اگر وزارت خارجه نخواهد رویکرد منفعلانه داشته باشد.»
سرویس بهداشتی؛ ماریا نوشت: «از این به بعد هر وقت خواستید یه ابر قدرت رو دستگیر کنید، قبلش یه سرویس بهداشتی ببریدش حتماً.»
ناراحت از احترام؛ عبدالله هم نوشت: «این اراذل و اوباشی که دیشب چند نقطه را با فرمان ترامپ و هدایت سفیر انگلیس نجس ملتهب کردند، داغدار نیستند. نگران مراحل بعد انتقام سخت و فرار شیطان بزرگ از منطقهاند. ناراحتی شان از ادای احترام دهها میلیون ایرانی به حاج قاسم سلیمانی است.»
چه فتنه زیبایی! مهاجر هم با زبان شعر نوشت: «روبه پر فریب و حیلت ساز، رفت پای پل حافظ و کرد آواز. گفت: بَه بَه چه فتنه زیبایی!!!، چه هرج و مرج و شعارهای زیبایی!!!»
از آن سیل تا این سیل؛ جعفر نادرپور هم نوشت: «اگر سپاه پاسداران از دیروز جوابگوی جماعت شمع به دست و نمک نشناس نیست دلیلش تمام قد در خدمت مردم محروم و سیل زده سیستان بلوچستان است. دولت محترم هم دنبال سامان دادن به سیل (ادرار) شلوار سفیر انگلیس است.»
فرمانده آشوب؛ عسل نیز نوشت: «سفیر ما، وزیرخارجه ما، حتی خبرنگاران ما حق ندارند از محدوده خاصی در آمریکا و کشورهای غربی خارج شوند. سفیر انگلیس آنچنان فضا دارد که عملاً فرمانده میدانی آشوب خیابانی میشود. چه کسانی این فضا را ایجاد کردهاند؟»
کار انگلیسیها است؛ الیاس نادران هم نوشت: «قدیمها میگفتن انگلیسیها اینقدر پدرسوخته هستن که دوتا عکس را هم به جون هم میاندازن! یک هفته بعد از سیل جمعیت تشییع حاج قاسم؛ عکسش رو تو خیابونهای تهران پاره میکنند! باز هم مشخص شد کار کار انگلیسیهاست! دیپلمات محترم اگه وجود ندارید قبل از حضور در تجمعات مایعات مصرف نکنید.»
در انتظار احترام به استقلال؛ حمید رسایی هم نوشت: «سفیر انگلیس مقابل دانشگاه امیرکبیر در حالی که عکس وفیلم میگرفته، دستگیر شده و هنگام بازداشت، شلوارش را خیس کرده! منتظریم ببینیم مدرک دکترای گلدین گلاسکو و قهقهههای دیدار با جانسون، معجزه میکند یا استقلال ملت ایران رعایت میشود و پوز این روباه به خاک مالیده میشود.»
اعتراض دانشجویی؟ عبدالله گنجی هم با تشریح ابعاد این اعتراض و حضور سفیر انگلستان نوشت: «انگلیس صریحاً از ترور سردار شهید حمایت کرد، مقابل دانشگاه امیرکبیر تعدادی علیه شهید سلیمانی شعار دادند، سفیر انگلیس در این تجمع دستگیر شد، بلافاصله ترامپ توئیت فارسی زد و از این تجمع حمایت کرد؛ حالا شما در رسانه بخوانید دانشجویان به سقوط هواپیما اعتراض کردند.»
؛ وحید یامین پور هم با اشاره به توییت فارسی ترامپ نوشت: «ادرار سفیر انگلیس کم بود، این هم استفراغ ترامپ. صف بندیها روشنتر از همیشه است. به گمانم دورهی پرفشاری پیشرو داریم که نتیجهاش بیحیثیت شدن دشمنان ایران است. سطح منازعه بالاست، آنها که حوصله یا جرأتش را ندارند در خانه بنشینند.»
انتهای پیام/
نظر شما