تحولات لبنان و فلسطین

مراسم نکوداشت "محمود پسران قصابان" هنرمند پیشکسوت سوزن‌دوزی خراسان‌رضوی روز چهارشنبه در مشهد برگزار شد.

نکوداشت هنرمند پیشکسوت سوزن دوزی خراسان رضوی برگزار شد

به گزارش قدس آنلاین، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان‌رضوی در این مراسم گفت: استاد محمود پسران قصابان که سال ۱۳۲۴ در قوچان متولد شد و اکنون ساکن مشهد است، حدود نیم قرن در زمینه سوزن دورزی مینیاتوری فعالیت کرده است.

ابوالفضل مکرمی‌فر افزود: این استاد در هشت سالگی به تهران مهاجرت کرد و کلاس نقاشی و رنگ‌آمیزی را زیر نظر استاد محمد تجویدی گذراند، همچنین هنر مینیاتور و سوزن دوزی را آموخت و در زمینه سوزن دوزی مینیاتوری فعالیت هنری را ادامه داد.

وی با اشاره به استعداد و توانمندی‌های استاد قصابان اظهار داشت: باید لقب پنجه طلائی را به این استاد بدهیم، چون صدها اثر را در طول پنج دهه فعالیت هنری خلق کرده است.

وی گفت: استاد قصابان هنرمندی چیره دست است که استاد فرشچیان در وصف وی  گفته است "من با رنگ نمی‌توانم اثر را اینگونه با ظرافت در بیاورم، من به خالق این آثار سجده می کنم. "

مکرمی‌فر افزود: همه کسانی که با استاد قصابان آشنا هستند او را شخصی پرتلاش، دقیق، فروتن و متواضع می‌دانند که به درستی و صفات واقعی او را توصیف می‌کنند.

وی با بیان اینکه ذوق و دقت در تمام کارهای استاد قصابان نمایان است، ادامه داد: جریان فرهنگی کشور به استادانی مانند قصابان وابسته است و یکی از دلایلی که کمتر به آن‌ها توجه شده این است که محجوب هستند و مطالبه‌گری برای خود ندارند.

وی گفت: امیداوریم با برگزاری مراسم نکوداشت بخش کوچکی از زحمات این استاد را جبران کنیم.

معاون صنایع‌ دستی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان‌رضوی نیز با بیان اینکه خیلی دیر به سراغ استاد قصابان رفته‌ایم گفت: با تاکید و حمایت مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان در زمان حیات این استاد به سراغ وی رفته و مراسم نکوداشت برگزار کردیم.

محمد مطیع به توانمندیهای هنرمندان ایرانی اشاره کرد و افزود: وقتی استادان و هنرمندان ما در نمایشگاه‌های خارجی حضور پیدا می‌کنند، خارجی‌ها برای هنر و توانمندیهای آن‌ها سر تعظیم فرود می آورند.

وی با بیان اینکه سوزن دوزی ایران در دنیا زبانزد است، ادامه داد: ویژگی خاص آثار استاد قصابان این است که به صورت موضوعی در این زمینه هنری فعالیت کرده است.

استاد پسران‌قصابان نیز در این مراسم گفت: نقاشی‌های مینیاتوری بسیار از جمله تابلوی عصر عاشورای استاد فرشچیان را سوزن دوزی کرده‌ام.

وی با بیان اینکه ۵۵ سال کار سوزن‌دوزی را مدام  انجام داده‌ام، افزود: در گذشته روزی ۱۲ تا ۱۳ ساعت کار می‌کردم اما اکنون توان کار روزانه پنج تا ۶ ساعت را دارم.

در این مراسم لوح تقدیر و هدایایی به استاد پسران قصابان تقدیم شد.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.