تحولات منطقه

خرمشهر در آبان ماه سال ۱۳۵۹ سقوط کرد و غم بزرگی را بر دل ملت ایران گذاشت، اما بعد از ۵۷۵ روز معادل ۱۹ ماه تصرف این شهر توسط دشمنان، طی عملیات گسترده بیت المقدس، پس از ۳۵ روز جنگ سخت و مقاومت رزمندگان جان برکف اسلام در مقابل دشمن متجاوز، در سوم خردادماه سال ۶۱ آزاد شد. حاج صادق آهنگران یکی از یادگاران هشت سال دفاع مقدس است که زمان سقوط و آزادی سازی خرمشهر جزو اولین افراد حاضر در شهر بوده و با نوای گرم و انقلابی خود سروده‌های حماسی، انقلابی و زیبایی را در وصف آزادی سازی شهر خرمشهر خوانده است.

تفکر مقاومت به زودی «بیت المقدس» را همانند «خرمشهر» آزاد می‌کند
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، این حماسه خوان هشت سال دفاع مقدس، این روزها همزمان با ایام سالگرد آزادسازی خرمشهر با حضور در حرم امام رضا(ع) با نوای گرم خود مدیحه سرای شجاعت‌ها و رشادت‌ها رزمندگان و شهدای دوران دفاع مقدس است، فرصت را مغتنم دانستیم و با حاج صادق آهنگران درباره روزهای آزادسازی خرمشهر به گفت‌وگو نشستیم.

روز سقوط خرمشهر و تصرف آن توسط دشمنان بعثی را به یاد دارید، چطور از این اتفاق ناگوار مطلع شدید؟

تهاجم نیروهای زمینی عراق به خرمشهر با آتش شدید توپخانه آغاز شده بود. بمباران‌ها و آتش دوربرد دشمن تعداد زیادی از مردم را شهید و مجروح کرده بود، بطوریکه بسیاری از سکنه مجبور به تخلیه‌ شهر شدند، اما نیروهای مردمی و نظامی با وجود کمبود امکانات و سلاح با تمام وجود مقاومت می‌کردند.

دشمنان رژیم بعث عراق با ورود به شهر خرمشهر، پیشروی نظامی بسیار قوی داشتند و بیشتر شهر را گرفته بودند، اما رزمندگان تا آخرین توان با امکانات موجود در برابر آن‌ها مقاومت کردند.

همان ایام برای اجرای مداحی به خرمشهر دعوت شده بودم که به محض ورود با صحنه عجیبی رو به رو شدم؛ همان لحظه یکی از دوستان رزمنده‌ام به نام «شهید سعید دورفشان» را دیدم که از سمت پُل اَروند با «آر پی جی» بر دوش و چهره‌ای ناراحت در حال خروج از شهر بود؛ جویای اتفاقات شهر شدم و گفت: «دشمن خرمشهر را گرفت و رزمندگان در زیر پُل اَروند مستقر هستند»

دلم آرام نگرفت، با یکی از رفقا «شهید صادق محمدپور» زیر آتش سنگین دشمن، به سختی خودمان را به رزمندگان مستقر در زیر پُل رساندیم. رزمندگان در حال خروج از شهر خرمشهر بودند و متأسفانه شهر سقوط کرده و به تصرف دشمنان بعثی درآمده بود. حقیقتا لحظه سقوط خرمشهر یکی از سخت ترین و تلخ ترین روزهای عمرم هست.

آیا پس از سقوط شهر و با توجه به افزایش استحکامات نظامی دشمنان بعثی در خرمشهر و کمبود امکانات و تجهیزات نظامی ایران، ازنظر شما آزادسازی خرمشهر امکان داشت؟

عده‌ای از کارشناسان ارشد نظامی عراقی و خارجی طبق بازدید و بررسی که از استحکامات نظامی عراق در شهر خرمشهر داشتند؛ به سران فرماندهی خود گفته بودند که نگران نباشید و خیال‌تان راحت باشد، چراکه هیچ وقت ایرانی‌ها با این امکانات کم نظامی توان نابودی استحکامات و فتح خرمشهر را ندارند، برای بسیاری باور آزادسازی دوباره خرمشهر بسیار سخت بود، ولی رزمندگان اسلام به یاری خداوند و طی عملیات سخت بیت المقدس، خونین شهر را از وجود دشمنان بعثی پاک کردند. رزمندگان اسلام با رشادت‌های خود در آزادسازی خرمشهر، این باور را به نسل جدید منتقل کردند که با نیروی ایمان می‌توان دشمن را هرچند برخوردار از قدرت ظاهری نظامی، شکست داد و انشاءالله به زودی جبهه تفکر و جبهه مقاومت «بیت المقدس» را همانند «خرمشهر» از سلطه بیگانگان آزاد خواهد کرد.

روز آزادی سازی خرمشهر را به خاطر دارید؟

پس از آزادی سازی خرمشهر بنده و دو نفر از دوستانم اولین افرادی بودیم که قبل از پاکسازی کامل، وارد خرمشهر شدیم؛ سربازان عراقی را در حال فرار می‌دیدم اما با عشق و علاقه‌ای که نسبت به مسجد جامع داشتم؛ بدون توجه به خطرات احتمالی از سوی دشمن، با موتور به سمت این مسجد حرکت کردم که چند نفر جلوتر از من با حضور در مسجد جامع در حالت سجده با اشک و آه و ناله خدا را به خاطر فتح خرمشهر توسط رزمندگان اسلام شکر می‌کردند و یکی از بهترین روزهای زندگی‌ام روز فتح خرمشهر است.

شب عملیات بیت المقدس و روز آزادی سازی خرمشهر در حضور رزمندگان اسلام به مداحی و نوحه خوانی پرداختید، آن دو مداحی را به خاطر دارید؟

بله، عملیات بیت المقدس با هدف آزادی سازی خرمشهر طراحی و با رمز «یاعلی(ع)» در تاریخ ۱۶ اردیبهشت ماه ۶۱ آغاز شد که بنده شب عملیات شعر معروف «سوی دیار عاشقان، رو به خدا می‌رویم/ بهره ولای عشق او، به کربلا می‌رویم/ منتظریم که شب حمله فرا می‌رسد، اَمر زِ فرماندهی کل قوا می‌رسد/ دمی که رمز یاعلی به گوش ما می‌رسد/ پی نبرد خصم دون، چون شیرها می‌رویم» را خواندم که حقیقتا قبل از شروع عملیات نشاط و معنویت خاصی در رزمندگان مشاهد می‌کردم که نسبت به سایر عملیات‌ها متفاوت بود و پس از آزادی سازی خرمشهر هم در روز اعلام آزادسازی شعر «تو خرمشهر خونین کربلای ملک ایمانی/ به رَزمت آفرین به پیکارت درود» که سروده استاد معلمی بود را در جمع رزمندگان خواندم.

منبع: آستان نیوز

انتهای پیام /

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.