به گزارش خبرنگارقدس آنلاین، محسن عباسی هرفته پیش از ظهر سه شنبه در یازدهمین نشست خبری آنلاینی که توسط خانه مطبوعات استان یزد برگزارگردید اظهارداشت: با ثبت جهانی یزد دریونسکو، شهر یزد درمجامع بین المللی شناخته تر شد و با توجه به شرایط اقتصادی کشور و دوران تحریمی ، حجم قابل توجهی از سرمایه گذاری در این بافت انجام گرفته است.
وی افزود: پس ازثبت جهانی یزد ، بیش از یک هزار بنا با اعتباری بالغ بر یه هزار میلیارد تومان در بافت تاریخی مرمت و بازسازی شده و این بافت به یک کارگاه مرمتی بزرگ در کشور تبدیل شده است.
عباسی تصریح کرد: از این یک هزار اثر مرمتی، بیش از ۷۵۰ اثر توسط خیرین و بخش خصوصی تعمیر و بازسازی شده و ۲۵۰ اثر دیگر هم توسط شهرداری ،سازمان اوقاف و دیگر دستگاه های دولتی مرمت و بازسازی شده است .
مدیرپایگاه میراث جهانی شهریزد خاطر نشان ساخت : بخش دولتی خدمات را تسهیل کرده و بستر سازی مناسب را برای حضوربخش خصوصی در این بافت فراهم ساخته و این مهم ، یزد را در کشور پیشتاز ساخته است .
عباسی تصریح کرد: نکته مهمی که هم اکنون درمورد بافت تاریخی یزد وجود دارد این است که مردم وساکنان این بافت با درک و آگاهی بالایی که از قدمت این بافت دارند خود از حفاظت کنندگان اصلی این بافت هستند .
وی ادامه داد: با ثبت جهانی یزد دریونسکوشهر یزد در مجامع بین المللی شناخته ترشد و روابط ما با نمایندگان یونسکو بسیار روابط خوبی است و بازدیدهایی قبل از شیوع کرونا از این بافت صورت می گرفت گزارش های نهایی نیز ارسال می شود و بماند دراین بین کشورهایی که با مواضع جمهوری اسلامی مخالفت داشتند سنگ اندازی هایی را بوجود آورند ولی ما روابط خود را با نمایندگان یونسکو صادقانه ادامه می دهیم و در ادامه هم آماده هر نوع همکاری متقابل با نمایندگان یونسکو هستیم .
عباسی در مورد اینکه آیا یونسکو اعتباراتی را به این بافت اختصاص داده گفت : یونسکو یک سازمان فرهنگی است و آنقدر ثروتمند نیست که بتواند از لحاظ مالی دولتها را حمایت کند وکمک قابل توجهی به دولتها دراین زمینه نمی کند و اینکه یزد در دوران تحریم ثبت جهانی شد از ردیف بودجه ملی هم برخوردارشد و لی متاسفانه کمک آنچنانی از طریق بودجه ملی به این بافت نشده و تاکنون کمک های شهرداری یزد و بخش خصوصی در این بافت پررنگ تربوده است.
وی گفت: ما درحوزه مرمت و بازسازی آثار تاریخی به تمام تعهدات خود عمل کرده ایم و ما باید بیشتر در زمینه تقویت زیر ساختها در بافت تاریخی فعالیت کنیم بعضا دربرخی از بافت ها ی تاریخی کشور مشاهده می شود افراد کم برخوردارومحروم جامعه ساکن هستند ولی دربافت تاریخی یزد زندگی و کسب کاررونق دارد بسیاری از ادارات ساختما ن های خود را در این بافت متمرکز کرده اند و ما در این حوزه تهدات سنگینی به یونسکو داده ایم .
عباسی درپاسخ به سوال خبرنگارقدس آنلاین درمورد تامین امنیت دربافت گفت: مهمترین شاخص امنیتی که در بافت تاریخی یزد وجود دارد این است که زندگی اصیل یزدی در بافت رونق دارد و گردشگران و کاربران حضور پررنگی در این بافت دارند و کلید امنیت دراین بافت احیای زندگی در این بافت است و این کار نیازمند یک برنامه طولانی مدت است.
و ی درخصوص وضعیت اتباع نیز تصریح کرد : قیمت ملک در بافت تاریخی افزایش و همین باعث شده اتباع از بافت مرکزی یزد خارج شوند ودر قلب بافت تاریخی یزد هم اکنون اتباع حضورندارند و این افراد در حاشیه شهرها سکونت دارند خروج این افراد از این بافت تاکنون مثبت بوده است.
نظر شما