تحولات لبنان و فلسطین

سامانه موشکی پیروز یکی از سامانه های تاکتیکی ساخت کشورمان است.

این سامانه موشکی ایرانی همزمان چهار هدف متخاصم را نابود می‌کند/دهلاویه چطور تانک‌های آبرامز و مرکاوا را نابود می‌کند؟+تصاویر

قدس آنلاین

سامانه های موشکی یکی از عوامل مهم در حوزه نبردهای زمینی هستند؛این سامانه ها شامل انواع توپخانه ها، راکت ها، موشک های ضد زره و ضد تانک نقش مهمی در نابودسازی توان زرهی دشمن دارند.

دفاع موشکی پیروز؛ شلیک از یک سامانه، برخورد همزمان به چهار هدف + تصاویر

پس از طراحی، ساخت و توسعه تجهیزات زرهی مثل تانک‌ها و نفربرها همواره جنگ بین سلاح‌های زره‌پوش و تجهیزات ضد زره تداوم داشته و همین مهم باعث شده تا ارتش‌هایی که تمایل به ارتقاء توان رزمی خود و قابلیت‌های ماندگاری در صحنه نبرد داشته‌اند علاوه بر حوزه زره‌پوش در زمینه تجهیزات ضدزره هم سرمایه‌گذاری‌های فراوانی انجام دهند، البته نباید این نکته را فراموش کرد که ادوات زرهی در مسیر توسعه برای مقاومت در برابر ضدزره‌ها، اغلب همواره یک قدم جلوتر قرار داشتند، اما از آنجایی که چنین سلاح‌هایی از طراحی تا استفاده هزینه به نسبت کمی دارند در کشورهای مختلف دنیا به سرعت و متناسب با تهدیدات روز توسعه پیدا کرده‌اند که کشور ما هم جز همین دسته است.

دفاع موشکی پیروز؛ شلیک از یک سامانه، برخورد همزمان به چهار هدف + تصاویر

موشک ضد زره دهلاویه

دهلاویه یکی از موشک های ضد زره ساخت صنایع دفاع بود که قادر است تا با نابودی توان زرهی دشمن او را در میدان جنگ تا مرز نابودی کامل برساند. این موشک روز ۱۷ تیرماه ۹۱ با حضور سردار احمد وحیدی وزیر وقت دفاع کشورمان رونمایی و به نیروهای نظامی کشور تحویل داده شد. این موشک ضدزره به یاد شهید چمران و به نام محل شهادت ایشان، «دهلاویه» نامگذاری شده است.

دفاع موشکی پیروز؛ شلیک از یک سامانه، برخورد همزمان به چهار هدف + تصاویر

مشخصات فنی

وزن این موشک ضد زره در حدود ۲۳ کیلوگرم تخمین زده می‌شود که از این میزان ۷ کیلوگرم برای سر جنگی و بقیه آن نیز برای خود بدنه موشک است. برد دهلاویه در صحنه‌های نبرد در بازه ۱۰۰ تا ۵ هزار و ۵۰۰ متر برآورد می‌شود که در صورت استفاده از سیستم دید در شب این برد تا حدود ۳ هزار و ۵۰۰ کیلومتر نیز می‌رسد. توان نفوذ این موشک در درون بدنه تجهیزات زرهی در حدود ۱ هزار و ۲۰ میلی متر است.

دفاع موشکی پیروز؛ شلیک از یک سامانه، برخورد همزمان به چهار هدف + تصاویر

پرتابگر دهلاویه نیز در حدود ۲۶ کیلوگرم وزن دارد که یک نفر خدمه می‌تواند آن را حمل کند. یکی از ویژگی‌هایی که به پرتاب دقیق این موشک کمک می‌کند وجود قابلیت رصد موشک از طریق دوربین قرار گرفته در درون پرتابگر آن است. این موشک پس از شلیک تنها به ۲۲ ثانیه زمان نیاز دارد تا به هدف برسد. نرخ آتش این موشک بین ۲ تا ۳ شلیک در هر دقیقه است که به نسبت سامانه‌های مشابه عملکرد خوبی دارد.

دفاع موشکی پیروز؛ شلیک از یک سامانه، برخورد همزمان به چهار هدف + تصاویر

این موشک توانایی نابودی و انهدام هر کدام از تجهیزات زرهی دنیا را دارد و در آزمایش‌های نظامی می‌تواند تا با بیشتر تانک‌های قدرتمند دنیا نظیر آبرامز و مرکاوا درگیر شده و زره آن را متلاشی کند. قدرت نفوذ این موشک در بدنه تانک‌ها و یا نفربرها در حدود یک هزار ۳۰۰ میلی متر است.

دفاع موشکی پیروز؛ شلیک از یک سامانه، برخورد همزمان به چهار هدف + تصاویر

پس از اینکه این موشک در حوزه نبردهای زمینی با موفقیت بالایی حاضر شد، نمونه هواپایه با هدایت لیزری آن نیز طراحی و به نیروی زمینی تحویل داده شد تا بر روی بالگردهای کبرا نصب شده و مورد استفاده قرار بگیرد. یکی از موفقیت های این موشک ضد زره در برابر سامانه های جنگال دشمن است که آزمایش ها نشان داده هیچکدام از سامانه های جنگال دشمن نمی تواند بر آن موثر باشد.

دفاع موشکی پیروز؛ شلیک از یک سامانه، برخورد همزمان به چهار هدف + تصاویر

سامانه موشکی پیروز

سامانه موشک ضد زره دهلاویه به دلیل موفقیت در عملکرد در میدان های نبرد همواره مورد توجه نیروهای نظامی کشورمان قرار دارد. اما یک اشکال اصلی در این سامانه وجود دارد که آن هم پرتابگر تک فروندی آن است که اگر چند هدف به صورت همزمان در مقابل جبهه خودی باشند نمی تواند همزمان آن ها را مورد هدف قرار دهد.

همین علت بود که مسئولان دفاعی کشورمان را به این فکر واداشت که پرتابگر این موشک را به یک پرتابگر چند فروندی تبدیل کند؛ اینجا بود که کار طراحی و ساخت سامانه موشکی پیروز آغاز شد. اگر به دقت به این سامانه نگاه کنیم می بینیم که یک پرتابگر چهار فروندی بر روی یک محور گردان بالای یک خودروی ارس نصب و به نام پیروز نامگذاری شده است. 

قابلیت تعقیب اهداف در سامانه پیروز طراحی شده که بسیار راهبردی و استراتژیک است، این قابلیت به سامانه پیروز کمک می‌کند تا پس از شلیک موشک اهداف مورد نظر را تا فاصله ۵ کیلومتری تعقیب کند. یکی دیگر از قابلیت‌های این سامانه، توانایی شلیک دو موشک به صورت همزمان و به فاصله ۰/۴ ثانیه از همدیگر به سمت هدف مورد نظر است. برد این سامانه در شب و روز در حدود ۵ کیلومتر است.

سامانه پیروز برای درگیری با اهداف جدید پروازی نیز کاربرد بسیاری دارد، یکی از این تهدیدات انواع پهپادها و بالگردها هستند که پیروز می‌تواند تا ارتفاع ۲ کیلومتری با آن‌ها مقابله و این اهداف هوایی را منهدم کند.

دفاع موشکی پیروز؛ شلیک از یک سامانه، برخورد همزمان به چهار هدف + تصاویر

در طراحی سامانه پیروز مباحث اطلاعاتی رعایت شده و طراحان این سامانه با تعبیه یک سیستم بالابر در درون خودرو حامل پیروز امکان مخفی کردن آن را فراهم کردند. عبور از سد سامانه های دفاع فعال و افزایش قدرت تخریب نقطه ای نیز از دیگر مزایای این سامانه موشکی است.

کلام آخر...

ایران اسلامی امروز به قدرت روز افزون دفاعی دست پیداکرده و با این قدرت بازدارندگی چشم دشمنان را برای تجاوز به این آب و خاک کور کرده است؛ این قدرت به حدی است که دیگر هیچ دشمنی توان تعدی به ایران اسلامی را ندارد یا اگر خدایی نکرده تجازی رخ دهد،‌ می تواند تجاوز آخر هر دشمنی باشد...

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حمید ۲۲:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۳
    0 0
    احسنت. واقعا دمشون گرم. کاش تو. اقتصاد هم به خوبی نظامیمون بودیم