قدس آنلاین-گروه استان ها: از مجموع معلولان زیرپوشش بهزیستی اصفهان ۲۸ هزار نفر معلول جسمی حرکتی و ۲۳ هزار نفر معلول ذهنی هستند.
بر اساس آخرین بررسیهای صورت گرفته دستکم سه هزار و ۷۰۰ خانوار دارای ۲ تا پنج فرزند معلول در استان سکونت دارند که متأسفانه مسکن مقاومی در اختیار نداشته و یا با در خانههای استیجاری بابت پرداخت اجاره بهاء با مشکل جدی روبرو هستند.
بنا بر آمار منتشره از طرف مسئولان افزون بر پنج هزار مددجو در استان اصفهان فاقد منزل و واحد اقامتی بوده و مستأجر هستند که بنا بر اجبار یا در خانه پدری خود اقامت داشته و یا به دلیل گرانی به محلههای حاشیه شهرپناه آوردند.
دخلوخرجی که جور نمیشود
راضیه یکی از والدین اصفهانی که دو معلول ذهنی را در خانه پدری خود دریکی از محلات پائینشهر نگهداری میکند در گفتوگو با خبر ما میگوید: همسرم کارگر ساختمانی است و لذا مزد او از روزی ۷۰ هزار تومان آنهم بهشرط اینکه کار داشته باشد فراتر نمیرود.
وی میگوید: نگهداری محسن و فاطمه برایش بسیار سخت است و نهتنها از پسکارهای روزانه آنها برنمیآید بلکه هزینه آموزشی آنها نیز زیاد است.
وی میگوید: امسال کرونا مشکلاتمان را بسیار بیشتر کرده است .
وی بیان میکند: پدر این بچهها از این گوشیهای جدید ندارد لذا بچهها از سال گذشته تاکنون از درس خواندن محروم شدند.
وی با اشاره به اتاق ۱۲ متری که وسایلش را تا سقف و دورتادور آن چیده اظهار میکند: در این خانه سه خانواده زندگی میکند چون چارهای نداریم و از توان پرداخت اجاره عاجز هستیم.
وی میگوید: متأسفانه سرویس بهداشتی در خارج منزل واقعشده و لذا بچهها برای استفاده از آن با این معلولیت بسیار مشکلدارند و از بغل کردن بچهها به دلیل وزن زیاد عاجز ماندهام.
وی داشتن یک اتاق و سرویش بهداشتی در درون خانه را آرزو میداند و میگوید: از بس این بچه را به نیش کشیدم دچار دیسک کمر شدم و من هم در حال اضافه شدن به سومین نفر معلول خانواده هستم.
وی بابیان اینکه با پولهای امروزی نمیتوان خانهای رهن یا اجاره کرد میگوید: دولت ۲۰ میلیون تومان برای رهن خانه تسهیلات در اختیار ما میگذارد که این رقم برای اجاره کردن یک اتاق ۱۲ متری هم کفاف نمیدهد و مشکلی از مسکن ما حل نمیکند.
وی میگوید: حتی تسهیلات برای ترمیم دیوارهای فروریخته خانه پدری به ما پرداخت نمیشود.
سرپناهی برای معلولان
معاون مشارکتهای مردمی اداره کل بهزیستی اصفهان بابیان اینکه شمار مددجویان بدون مسکن بهزیستی اصفهان به تعداد پنج هزار خانوار میرسد افزود: ۷۵ درصد این افراد مستأجر و بقیه در منازل پدری خود سکونت دارند.
علیاصغر شاه زیدی در خصوص این موضوع که برای مسکن معلولان چه باید کرد پاسخ داد: : کمکهای دولت در یک سال گذشته برای احداث مسکن معلولان زیرپوشش این نهاد به دو برابر افزایشیافته است.
وی بابیان اینکه دولت در شرایط کرونا ۱۷۰ میلیارد ریال برای کمکهزینه اجاره مددجویان بهزیستی به استان اختصاص داد که با توجه به محل سکونت از خانوارهای مستأجر حمایت میشود افزود: در راستای کمک به مددجویان پرداخت ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون ریال تسهیلات برای ودیعه مسکن در نظر گرفتهشده است.
وی با اشاره به احداث سه هزار مسکن محرومان در استان یادآور شد: اولویت با مددجویان نهادهای حمایتی است که ۵۰۰ میلیون ریال وام، ۳۰۰ میلیون ریال کمک سازمان برنامهوبودجه و ۱۰۰ میلیون ریال از طرف بهزیستی به مددجویان اختصاص مییابد.
بهسازی مسکن معلولان
وی در پاسخ به این سؤال که چرا برای بهسازی خانههای فرسوده معلولان اقدام چندانی تاکنون انجامنشده است اظهار کرد: در خصوص بهسازی و مقاومسازی مسکن در شهرهای بالای ۲۵ هزار نفر تسهیلاتی وجود ندارد که این حمایت دولت برای رفع مشکل مسکن فرسوده این شهر و مددجویان لازم است.
وی با اشاره به افزایش کمک هزینه های احداث مسکن روستایی نیز بیان کرد: کمکهزینه احداث مسکن روستایی خانوارهای دارای بیش از ۲دو عضو معلول نیز از ۱۸۰ میلیون ریال به ۳۶۰ میلیون ریال افزایش و این تسهیلات برای خانههای شهری از ۳۰۰ میلیون ریال به ۶۰۰ میلیون ریال افزایشیافته است.
وی اظهار داشت: تسهیلات بانکی برای مقاومسازی و بهسازی مسکن روستایی و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر تا ۵۰۰ میلیون ریال نیز افزایش یافته که تحت نظر بنیاد مسکن این وام ارائه میشود.
معاون مشارکتهای مردمی اداره کل بهزیستی اصفهان بابیان اینکه ۷۵ واحد مسکونی برای مددجویان بهزیستی در حال احداث است، گفت: علاوه بر کمکهای دولتی خیرین هفت میلیارد ریال نیز کمک کردند و ارائه خدمات این واحدها نیز انشعاب برق، آب و گاز رایگان است.
نظر شما