به گزارش قدس آنلاین، محمدرضا حمیدی به مناسبت فرا رسیدن عاشورای حسینی ابراز کرد: تابلوی نماز ظهر عاشورا، نخستین تابلویی است که در سال ۱۳۸۸ به سفارش مؤسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی خلق کردم.
این هنرمند خراسانی ادامه داد: این تابلوهای عاشورایی به سبک نقاشی قهوه خانه ای با تکنیک رنگ روغن روی بوم در ابعاد ۷۰ در ۱۰۰ سانتی متر در ادوار گذشته کشیده شده است.
وی با تأکید بر اینکه برای خلق هر اثری درباره موضوع آن مطالعه می کند، افزود: آثار نقاشی قهوه خانه ای به طور عمده در سه محور موضوعی واقعه عاشورا، شاهنامه فردوسی و آداب و رسوم مردم در گذشته ترسیم می شود.
حمیدی گفت: ما مسلمان و شیعه هستیم، از این رو حس و حال خلق آثار عاشورایی با دیگر موضوعات نقاشی قهوه خانه ای متفاوت بوده تا جایی که زبان از توصیف آن عاجز است. به نظرم حس نقاش در آثارش نهفته و توسط مخاطبان قابل احساس است.
محمدرضا حمیدی متولد ۱۳۳۸ در یکی از روستاهای فریمان خراسان رضوی است که از سال ۱۳۵۰ با کشف استعداد نقاشی ذاتی خود توسط برادرش استاد صاحب نام این سبک زنده یاد محمد حمیدی وارد عرصه نقاشی قهوه خانه ای شده است. «دعای باران»، «حدیث سلسله الذهب» و «مناظرات امام رضا(ع) با دانشمندان ادیان الهی»، از دیگر عناوین تابلوهای نقاشی این هنرمند برجسته به شمار می رود.
نقاشی قهوه خانه ای پدیده ای نوظهور در تاریخ نقاشی ایران بوده است که به علت تغییر احوال و اوضاع زمانه و شرایط جامعه، بساط ساده و محقر نقاشان و هنرشان برچیده شده است. این هنر، نقاشی روایی رنگ روغنی با درون مایه های رزمی، مذهبی و بزمی است که در اواخر قاجار و اوایل پهلوی هم زمان با جنبش مشروطه ایران، اوج گرفت.
مبداء این هنر، سنت قصه خوانی، مرثیه سرایی و تعزیه خوانی در ایران است که پیشینه آن به سده ها پیش از ایجاد قهوه خانه ها و چایخانه ها می رسد.
لازم به ذکر است، آثار ارزشمند متنوعی در راستای اشاعه فرهنگ و هنر اسلامی- ایرانی در ادوار گذشته توسط هنرمندان برجسته کشور به سفارش مؤسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی خلق شده است. منتخبی از این آثار در صفحه اینستاگرام مکتب هنر رضوان وابسته به این مؤسسه به نشانی rezvan_artschool@ در معرض دید کاربران فضای مجازی قرار دارد.
منبع: آستان نیوز
انتهای پیام/
نظر شما