تحولات لبنان و فلسطین

سعد الحریری رئیس جریان «المستقبل» با کسب ۶۵ رأی از مجموع ۱۲۰ رأی نمایندگان پارلمان، از طرف میشل عون رئیس‌جمهور مأمور به تشکیل کابینه جدید لبنان شد. به گزارش فارس، نبیه بری، رئیس پارلمان پس از مأمور شدن الحریری، از جو مثبت میان وی و میشل عون و جریان‌های المستقبل و آزاد ملی (التیار الوطنی الحر» سخن گفت.

سعد الحریری نخست وزیر لبنان شد

قدس آنلاین:  سعد الحریری رئیس جریان «المستقبل» با کسب ۶۵ رأی از مجموع ۱۲۰ رأی نمایندگان پارلمان، از طرف میشل عون رئیس‌جمهور مأمور به تشکیل کابینه جدید لبنان شد. به گزارش فارس، نبیه بری، رئیس پارلمان پس از مأمور شدن الحریری، از جو مثبت میان وی و میشل عون و جریان‌های المستقبل و آزاد ملی (التیار الوطنی الحر» سخن گفت.

نخست‌وزیر مکلف لبنان در نخستین سخنان خود پس از مأمور شدن به تشکیل کابینه تأکید کرد می‌خواهد دولتی متشکل از افراد متخصص تشکیل دهد. به گزارش العهد، «سعد الحریری» گفت مصمم به عمل به وعده‌اش برای جلوگیری از فروپاشی لبنان که اقتصاد آن را تهدید می‌کند و نیز بازسازی خرابی‌های ناشی از انفجار بندر بیروت است. وی افزود دنبال تشکیل دولتی شامل افراد متخصص غیرحزبی است که وظیفه آن اصلاحات اقتصادی، مالی و اداری وارد شده در طرح فرانسه برای لبنان است و فراکسیون‌های اصلی در پارلمان قول حمایت از دولت برای اجرای آن را داده‌اند. الحریری این را فرصت آخر خواند و بر تشکیل هر چه سریع‌تر دولت تأکید کرد. در رایزنی‌های پارلمانی دیروز، ۶۵ نماینده، سعد الحریری را به عنوان گزینه مورد نظر خود معرفی کردند، ۵۳ نماینده از جمله نمایندگان فراکسیون حزب‌الله «الوفاء للمقاومه» اعلام کردند شخص خاصی را مدنظر ندارند و دو نماینده نیز غایب بودند. سعد الحریری پس از مأمور شدن به تشکیل دولت دیداری با «میشل عون» رئیس‌جمهور و «نبیه بری» رئیس پارلمان در کاخ بعبدا داشت.

دولت حسان دیاب در پی انفجار چهارم آگوست در بندر بیروت استعفا کرد و «مصطفی ادیب» سفیر لبنان در آلمان در دهم شهریور و با کسب ۹۰ رأی در رایزنی‌های پارلمانی میان احزاب سیاسی مأمور به تشکیل کابینه جدید لبنان شد، اما وی نیز پس از به نتیجه نرسیدن در این باره، استعفای خود را اعلام کرد. در پی انفجار بیروت «امانوئل مکرون» رئیس‌جمهور فرانسه دو بار به لبنان سفر و طرحی را برای نجات این کشور -بنا به ادعای خودش- ارائه داد. خبرگزاری رویترز گزارش داده در طرح فرانسه بر ضرورت توجه فوری به چهار بخش کمک‌های بشردوستانه به منظور مقابله با شیوع بیماری کرونا، بازسازی زیرساخت‌ها به دنبال انفجار ۴ آگوست در بیروت، اصلاحات سیاسی و اقتصادی و برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام در لبنان تأکید می‌شود.

در همین حال، عضو فراکسیون «الوفاء للمقاومه» وابسته به حزب‌الله بر آمادگی این فراکسیون برای همکاری در تشکیل کابینه لبنان تأکید کرد و گفت تفاهم با گروه‌های سیاسی در تشکیل دولت امری ضروری است. به گزارش النشره، «محمد رعد» گفت: «ما در مورد اصلاح امور مربوط به مدیریت کشور، دستگاه قضایی، دستگاه‌های نظارتی و اوضاع مالی و بانکی صحبت کردیم که همه این موارد در ابتکار عملی که قبلاً مطرح شده، گنجانده شده است، چیزی که ما خود را به موافقت ۹۰ درصدی با آن متعهد می‌دانیم». عضو پارلمان لبنان گفت: «درباره ساختار کابینه جدید لبنان ما بر ضرورت تفاهم الحریری با همه گروه‌ها در کشور تأکید کردیم تا گروه‌های لبنانی با تقویت دولت و حمایت از نقش دولت، آن را به سمت تسریع در اجرای تصمیمات خود و ایجاد فضای اطمینان عمومی سوق دهند». وی تأکید کرد: «توصیه ما به الحریری این بود که رویه‌ای را در تشکیل کابینه در پیش گیرد که هر وزیر فقط یک کرسی وزارتی را در اختیار داشته باشد تا بتواند به مشکلات رسیدگی کند و اینکه الحریری به دنبال تشکیل کابینه کوچک نباشد و تعداد وزیران آن بین ۲۲ تا ۲۴ وزیر باشد و ما هم آمادگی خود را برای همکاری با او اعلام کردیم».

به هر حال، ناظران معتقدند حریری می‌داند رقبا و به عبارت بهتر شرکا در دولت ائتلافی لبنان به‌ویژه جریان مقاومت از مواضع و دیدگاه‌های خود عدول نکرده‌اند. چنان‌که در آخرین تلاش برای ایجاد کابینه، حزب‌الله و امل از کنار گذاشتن کنترل وزارت دارایی امتناع ورزیدند. این امر نشان می‌دهد راه پیشبرد امور جز از طریق توافق میسر نخواهد بود؛ به‌ویژه هنگامی که هدف، اجرای اصلاحات باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.