تحولات لبنان و فلسطین

تاریخ تولد هر فردی در زمانی که به دنیا می‌آید ثبت می‌شود که طبق قانون تغییر در آن امکان پذیر نیست، اما هر فردی یکبار در طول عمر خود بنا به شرایطی می تواند سن خود را تغییر دهد.

چگونه می‌توان سن را در شناسنامه تغییر داد؟

به گزارش قدس آنلاین؛ هر فردی زمانی که به دنیا می‌آید، با ثبت مدارک مورد نیاز آن زمان تولدش ثبت می‌شود و طبق قانون امکان تغییر در این اسناد نخواهد بود، اما جالب است بدانید که هر فردی با داشتن شرایط خاصی یک بار در طول عمر می‌تواند سن خود را در شناسنامه تغییر دهد، که در ادامه این مطلب با این شرایط آشنا خواهید شد.

بر اساس قانونی که در سال ۶۷ تصویب شد، تغییر تاریخ تولد افراد ممنوع اعلام شد، اما در شرایطی که فرد بتواند دلایل کافی برای تغییر سن خودداشته باشد و آن را ثبت کند تغییر سن در شناسنامه ممکن است.

یکی از شرایطی که فرد می‌تواند سن خود را تغییر دهد این است که سن شناسنامه با سن واقعی او بیش از ۵ سال باشد؛ در این حالت فرد باید به فرمانداری شهرستان محل صدور شناسنامه رجوع کند تا پرونده اش در کمیسیون تشخیص سن که متشکل از فرماندار، رئیس اداره ثبت احوال، پزشک و ... است بررسی شود. فرد می‌تواند ادعای خود را با داشتن استشهاد نامه، برگه ولادت به این کمیسیون ببرد تا مورد بررسی قرار گیرد، در نتیجه این بررسی‌ها اگر ادعای فرد درست باشد، تغییر سن او تایید می‌شود.

شرط دیگر تعییر سن این است که تفاوت سنی فرد با سن واقعی اش کمتر از ۵ سال باشد که در اینجا فرد باید به دادگستری مراجعه کند. بعد از آن دادگاه صحت این موضوع را پیگیری و با تغییر سن فرد موافقت می‌کند، در این حالت فرد با ارائه دادخواستی به اداره ثبت احوال صادر کننده شناسنامه فرد متقاضی، درخواست رسیدگی به موضوع را می‌کند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.