تحولات منطقه

معاون علمی و پژوهشی سپاه امام رضا (ع) از تلاش در راستای تجاری سازی محصولات دانش بنیان بسیجیان خراسان رضوی خبر داد.

حمایت بسیج علمی سپاه امام رضا(ع) از فعالیت‌های دانش‌بنیان/به دنبال تجاری‌سازی محصولات هستیم
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، محمودرضا کفاش اظهار داشت: سازمان بسیج علمی با هدف جهاد علمی پیرامون فرماش رهبری شکل گرفت و هدف ما تبدیل علم به فناوری و ثروت است. ما در عرصه علمی دنبال گفتمان‌سازی علمی، مطالبه‌گری و تولید علم مفید براساس نیاز جامعه برای حل مشکلات هستیم.

کفاش ادامه داد: ما به دنبال علمی که منتج به اقتدار بسیج شود و ضمن تربیت افراد متخصص خالق ثروت باشد هستیم و یکی از اهداف ما حمایت از فکر و ایده در این خصوص است.

معاون علمی و پژوهشی سپاه امام رضا (ع) تولید ثروت را یکی دیگر از اهداف و سیاست‌های این معاونت برشمرد و ابراز کرد: امروز دشمنان علاوه بر هجمه‌های خود یکی از جنگ‌هایی را که بر علیه نظام بکار بستند جنگ اقتصادی است لذا در این خصوص رویکرد ما باید تکیه بر توان و ظرفیت داخلی باشد.

وی اضافه کرد: اگر قرار باشد در اقتصاد رشد کنیم باید رویکرد ما به سمت اقتصاد مقاومتی و بر پایه اقتصاد دانش‌بنیان باشد. جامعه ما باید دانش‌بنیانی و نگاه مدیران، دانش بنیانی باشد امروز آنچه در دانشگاه خروجی دارد آن چیزی نیست که ما را به افق ۱۴۰۴ برساند.

کفاش ابراز کرد: ما باید ۲۰ درصد درآمد کشور را از شرکت‌های دانش بنیان فراهم کنیم. در این راستا باید از پایان نامه‌های دانشجویی هدفمند استفاده کرده و کار گروهی صورت گیرد و در راستای علم و پژوهش، منسجم باشیم؛ ضمن اینکه تولید دانش در حوزه دانش‌بنیان باید علاوه بر اشتعال‌زایی به معیشت مردم و اقتصاد جامعه کمک کند.

معاون علمی و پژوهشی سپاه امام رضا (ع) افزود: باید استعدادهای جوانان را شناسایی و آنان را جذب کرده و توان نوآوری و خلق ایده‌ها را در دانش‌پژوهان خود ایجاد کنیم و رشد استعداد را در آنان زنده کرده و در دانشجویان روحیه خودباوری را زنده کنیم چرا که این مهم یک حلقه مفقوده است.

وی گفت:در این زمینه سازمان در راستای تولید علم و پایداری آن در شش ماهه اول سال ۹۹ و ۹۸ تعداد ۴۰ پایگاه علمی را با رویکرد مسجد محور برپا کرد. برگزاری کلاس‌های کارافرینی و مهارت افزایی و مشاورات تحصیلی از جمله اقدامات ما در این پایگاه‌های علمی بوده است.

معاون علمی و پژوهشی سپاه امام رضا (ع) اظهار کرد: ما در ۳۰ پایگاه علمی استان اقدام به مشاوره تحصیلی کنکور کردیم که این اقدام با کمک بسیج اساتید استان صورت گرفت و افراد مستعد و نخبگان هر محله را شناسایی کردیم.

کفاش اضافه کرد: مطالبه‌گری از مسئولان دستگاه‌ها برای حل مسائل در این حوزه از دیگر اقدامات ماست همچنین برای خلق استعداد از طرح‌های زودبازده حمایت می‌کنیم ضمن اینکه برای تجاری‌سازی ملزم به ایجاد مراکز رشد و نوآوری هستیم ما در این مراکز به دنبال تولید محصولات نوآور همراه با اشتغال‌زایی و خلق ثروت هستیم.

وی عنوان کرد: در حال حاضر محصولات این مراکز فعال علاوه بر استفاده در سطح کشور برای کشورهای خارجی فرستاده شده و می‌شود ضمن اینکه تولید ماشین را در حجم انبوه خواهیم داشت.

معاون علمی و پژوهشی سپاه امام رضا (ع) از ایجاد مراکز حمایت از تحقیقات کاربردی خبر داد و گفت: این نیز از دیگر اقدامات ما بوده است لذا بایستی در افق ۱۴۰۴ و ۱۴۴۰ تعدا شرکت‌ها را از ۵۳۰۰ به ۴۰۰ هزار شرکت دانش بنیان برسانیم که مطالبه رهبری است.

وی بیان کرد: در حمایت از تحقیقات کاربردی مثلث دانشگاه، صنعت و بازار باید شکل بگیرد در این حوزه مسائل را بصورت تخصصی مورد دقت قرار می‌دهیم ضمن اینکه ما در این مراکز به دنبال ایجاد شرکت‌های دانش محور منتج به شرکت‌های دانش بنیان هستیم.

کفاش با اشاره به اینکه نزدیک شدن حوزه صنعت و دانشگاه در این مراکز می‌تواند شکل بگیرد ادامه داد: در سال گذشته و در سال جاری اقدام به ایجاد مرکز آقاسی زاده، همت و آوینی جهت حمایت از محصولات دانش محور کرده‌ایم.

معاون علمی و پژوهشی سپاه امام رضا (ع) گفت: خانه نخبگان بسیج که مشغول رصد مسائل و حل آن است به رفع نیازها و مسائل اساسی استان می‌پردازد.

وی اضافه کرد: تاکنون از ۱۵ طرح حمایت معنوی شده و ۱۴ طرح تا سقف دو میلیون تومان را حمایت مالی و  ۵۰ میلیون تومان تسهیلات برای ۵ طرح داشته‌ایم و به ۴۰ پایگاه علمی نیز کمک مالی داشتیم.

کفاش با بیان اینکه تا پایان سال ۲۵ پایگاه علمی مسجدمحور را در استان راه‌اندازی خواهیم کرد افزود: یکی از تاکیدات فرمانده سپاه استان تجاری‌سازی محصولات است محصولاتی که مورد نیاز جامعه است.

معاون علمی و پژوهشی سپاه امام رضا (ع) اظهار کرد: معرفی محصولات به سازمان بسیج علمی کشور و نیروهای مسلح از دیگر اقدامات ماست و مقرر شده تا در جشنواره ای جهادگران علم و فناوری و محصولات را معرفی می‌کنیم.

وی تصریح کرد: در بحث مقابله با کرونا طرح‌هایی را ارائه شد و در این زمینه ۸ کارگروه این طرح‌ها را ارزیابی کردند. ۵ طرح در بحث دارویی مطرح شد که ۲ مورد تاییدیه گرفته و در حال حاضر منتطر اعلام نتیجه هستیم.

کفاش عنوان کرد: همچنین ۴ هسته علمی را تشکیل دادیم که این هسته‌ها دانشی، گفتمان‌ساز، فناور و برای تولید علم و دانش براساس رفع نیازهای جامعه است.

معاون علمی و پژوهشی سپاه امام رضا (ع) در زمینه میزان ایجاد اشتغال در مراکز تحقیقاتی افزود: ۱۲۰ اشتغال مستقیم در طی  دو سال اخیر در مراکز تحقیقاتی و رشد ایجاد شده است.

منبع: ایرنا

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.