به گزارش قدس آنلاین، حمید محمدی فاز افزود: طی ۶ ماه نخست امسال شرایطی همچون بسته شدن مرز جنوبی افغانستان و مرزهای زمینی ترکمنستان با ایران و همزمانی این رویدادها با رونق کریدورهای جدید تجارت بینالمللی از مسیر ایران موجب شد ترانزیت کالا از این پایانه مرزی ۱۶ درصد افزایش یابد.
وی ادامه داد: اکنون که مشکلات در مرزهای جنوبی افغانستان تاحدی رفع شده ترانزیت از این مرز طی هشت ماه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۳۷ درصد افزایش یافته است.
رییس اداره ترانزیت اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان رضوی گفت: طی هشت ماه امسال ۱۶ هزار و ۹۲۹ دستگاه ناوگان ترانزیتی از پایانه مرزی دوغارون عبور کردهاند.
وی افزود: افزایش ترانزیت با بازگشایی ۲ مرز زمینی خراسان رضوی با کشور ترکمنستان ادامه داشته است، مرز زمینی سرخس از ۱۷ شهریور و مرز زمینی لطف آباد از ۱۱ آذر ماه بازگشایی شد اما به دلیل شرایط سختی که ترکمنستان وضع کرده است این مسیرها مورد استقبال تجار، رانندگان و شرکتهای حمل و نقل بین المللی قرار نگرفته است.
محمدی فاز ادامه داد: پس از گذشت سه ماه از بازگشایی پایانه مرزی سرخس، روزانه به طور میانگین ۴۰ دستگاه کامیون از این گذرگاه عبور کرده که تایید کننده عدم استقبال فعالان عرصه حمل و نقل میباشد و تاکنون هیچ درخواستی نیز برای عبور ناوگان باری از مرز تازه افتتاح شده لطف آباد دریافت نشده است.
وی گفت: در پی مشکلات ایجاد شده در این مسیرهای ترانزیتی مسیر تجاری بینالمللی "کتای" شامل ایران، افغانستان، تاجیکستان و قرقیزستان فعال گردید و همچنین با اجرای توافقنامه تجاری میان "ایران، افغانستان و ازبکستان"، این مسیر جدید نیز به مسیرهای ترانزیتی جایگزین ترکمنستان افزوده شد.
رییس اداره ترانزیت اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان رضوی افزود: انسداد و اختلال در تجارت زمینی پاکستان از گذرگاه مرزی جنوبی افغانستان و ولایت قندهار این کشور، مهمترین عامل رونق ترانزیت در مرز دوغارون است و میتوان سهم ۸۰ درصدی به این رویداد برای رونق مرز دوغارون در نظر گرفت.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/
نظر شما