تحولات لبنان و فلسطین

مدیرکل انتقال خون خراسان رضوی گفت: تاکنون ۷۰۰ واحد پلاسمای خون بهبود یافتگان کرونا برای درمان بیماران کرونایی در اختیار مراکز درمانی در این استان قرار گرفته است.

۷۰۰ واحد پلاسمای خون بهبود یافتگان کرونا در اختیار مراکز درمانی قرار گرفت

به گزارش قدس آنلاین و به نقل از وبدا، دکتر مجید عبداللهی با اشاره به اینکه پلاسمای خون بهبود یافتگان کرونایی به عنوان یکی از روش‌های درمانی بیماران کرونا در نظر گرفته می‌شود، اظهار کرد: از همین رو سازمان انتقال خون فراخوان سراسری اعلام کرده که بهبود یافتگان کرونا برای نجات هموطنان خود به مراکز اهدای خون مراجعه کنند.

مدیرکل انتقال خون خراسان رضوی خاطرنشان کرد:  برای بهبود یافتگان کرونا مکانی جداگانه در نظر گرفته شده، هر چند که عملا بهبود یافتگان کرونا به دلیل آنتی بادی موجود در خونشان به مراتب خطر کمتری نسبت به سایرین دارند و می‌توان تصور کرد که عموم مردم شاید ناقل کرونا باشند، اما این افراد ناقل نیستند.

وی با بیان اینکه بنا بر درخواست مراکز درمانی پلاسمای بهبود یافتگان کرونا در اختیار مراکز درمانی قرار می‌گیرد، اضافه کرد: در برخی از مواقع فرد از بیماری کرونا نجات یافته است، اما میزان آنتی بادی خون وی در حد مورد نیاز نیست، از همین رو کارشناس دریافت پلاسما ضمن قدردانی از حس انسان دوستی این عزیزان به آنها می‌گویند تا دو هفته بعد مراجعه کنند که پلاسمای خونشان در حد معیار قرار گیرد.

عبداللهی با بیان اینکه از افرادی که برای اهدای خون مراجعه می‌کنند در پایگاه‌های انتقال خون تست کرونا گرفته می‌شود و علایم بالینی وی از لحاظ تب سنجی و سرفه و تنگی نفس بررسی و پس از آن سایر اقدامات برای دریافت خون فرد انجام می‌شود، گفت: در حوزه ذخایر خونی خوشبختانه در حال حاضر با مشکلی روبه‌رو نیستیم، اما برای ذخایر پلاسما چون باید نیاز خود را از استان خودمان برآورده کنیم، کمبودهایی احساس می‌شود، از همین رو از مردم نوع دوست هم استانی در خواست می‌کنیم در صورتی که بهبود یافته کرونا هستند برای اهدای پلاسمای خود به پایگاه‌های انتقال خون مراجعه کنند.

 مدیرکل انتقال خون خراسان رضوی با اشاره به اینکه برای آگاهی بیشتر عموم مردم در خصوص نحوه اهدای پلاسمای خون می‌توانیم با موافقت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با نصب پوسترهایی در مراکز درمانی کرونا اطلاع رسانی کنیم تا هر چه بیشتر شاهد حضور بهبود یافتگان کرونا باشیم، ادامه داد: پلاسمای خون تا دو سال امکان استفاده و بهره‌برداری دارد، اما برای اهدای پلاسما بهترین زمان، زمانی است که فرد از سلامت جسمی خوبی برخوردار باشد و آنتی بادی خون وی در بالاترین حد ممکن قرار داشته باشد.

وی متذکر شد: پلاسما در شرایط خاص با درجه حرارت ۲۵- تا ۴۰ سانتیگراد ماندگاری دو ساله دارد و می‌توان در درمان بیماران کرونایی نقش مهمی ایفا کند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.