تحولات لبنان و فلسطین

مقامات سعودی تعدادی از شاهزادگان از جمله وزیر کشور سابق را به دلایل مختلف بازداشت کرده‌اند و اخباری درباره وضعیت‌شان وجود ندارد.

خبری از شاهزادگان بازداشتی بن سلمان نیست

به گزارش قدس آنلاین به نقل از العهد، شاهزادگانی که بازداشتشان تأیید شده است این موارد هستند: 

محمد بن نایف

به گفته چندین منبع از جمله دیده بان حقوق بشر محمد بن نایف، ولیعهد و وزیر کشور سابق از مارس بازداشت شده است.

این سازمان اعلام کرد، نگرانی‌هایی درباره وضعیت سلامتی محمد بن نایف وجود دارد و مکان بازداشتش نامعلوم است. همچنین اجازه ملاقات با پزشک شخصی‌اش به او داده نشده است.

مخالفان عربستانی و رسانه‌های غربی پیش‌بینی کردند که با روی کارآمدن جو بایدن، رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا و با توجه به روابط مستحکمی که میان ولیعهد سابق و دولت باراک اوباما وجود داشت که بایدن نیز عضو این دولت بود، مجددا نام محمد بن نایف مطرح شود.

بسمه دختر سعود بن عبدالعزیز

دفتر بسمه دختر سعود بن عبدالعزیز اعلام کرد که وی و یکی از دخترانش از ۲۸ فوریه ۲۰۱۹ بدون هیچ اتهامی در زندان حائر در ریاض بازداشت هستند.

دفتر این شاهزاده اعلام کرد که آخرین تماسی که با او گرفته شده در ماه آوریل بود و اطلاعاتی درباره وضعیت سلامتی یا قانونی وی وجود ندارد.

بسمه با مقالاتی که بر ضرورت بهبود اوضاع زنان عربستانی و اصلاحات سیاسی تأکید دارد و انتقاد مستقیم از نقش عربستان در یمن مشهور شده است.

فرزندان ملک عبدالله

فرزندان ملک عبدالله بن عبدالعزیز، پادشاه سابق بیشترین آسیب را از دوره جدید و به قدرت رسیدن محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان دیدند. بن سلمان از زمان برعهده گرفتن پست ولایتعهدی در ۲۰۱۷ اقداماتی را علیه فرزندان عبدالله و در رأس آن متعب که برای چند سال وزیر گارد ملی بود، اتخاذ کرد.

متعب بن عبدالله که در راستای کمپین مبارزه با فساد در هتل ریتز کارلتون بازداشت شد در میان برادرانش تنها کسی نیست که بازداشت شده است. مقامات سعودی در حال حاضر برادرانش ترکی و فیصل را نیز بازداشت کرده‌اند و اخباری نیز درباره بازداشت مشعل بن عبدالله وجود دارد.

ترکی بن عبدالله، امیر سابق ریاض بیش از سه سال است که به اتهام فساد تحت بازداشت است.

شرایط بازداشت ترکی جزئیات مبهمی دارد که از جمله مهم‌ترین آن مرگ علی القحطانی، مدیر دفتر وی در زندان و اخباری درباره کشته شدنش است.

از جمله دیگر فرزندان ملک عبدالله که بازداشت است، فیصل است که چند سال رئیس مرکز هلال احمر بوده است. 

دیده بان حقوق بشر مه گذشته اعلام کرد، دستگاه‌های امنیتی فیصل را ۲۷ مارس ۲۰۲۰ بازداشت کردند.

اما بازداشت مشعل که ملک سلمان ۲۰۱۵ او را از امارت مکه خلع کرد، از سوی هیچ منابع رسمی یا حقوقی تأیید نشده است.

سعود بن سیف النصر

وی که نوه ملک سعود بن عبدالعزیز است به همراه سه شاهزاده دیگر به شکل مبهم و به خاطر انتقاد شدید از اوضاع داخلی عربستان از اروپا ربوده شدند.

سعود در اواخر دوره ملک عبدالله توییت‌هایی را در انتقاد از فساد در عربستان و فساد خاندان حاکم و خالد التویجری، مشاور دفتر پادشاهی منتشر کرد.

بعد از رسیدن ملک سلمان به قدرت، سعود بن سیف النصر به شدت از دوره جدید و محمد بن سلمان انتقاد کرد.

۲۰۱۵ وی مجددا توییت‌هایی را منتشر و در آن خواهان کودتای داخلی در عربستان شد اما بعد از آن ناپدید شد.

سلطان بن ترکی الثانی

شاهزاده جنجالی عربستانی که سازمان اطلاعات عربستان موفق شد دو بار وی را از اروپا به عربستان بکشاند، یک بار در دوره ملک فهد و یک بار در دوره ملک سلمان.

سلطان در دوره جدید خواهان اصلاحات سیاسی و اقتصادی فراگیر شد و همین مساله باعث ناپدید شدن وی در ژنو و انتقالش به ریاض در سال ۲۰۰۴ شد.

در سال ۲۰۱۰ مقامات سعودی به فیصل اجازه دادند برای معالجه به آمریکا برود اما او با طرح شکایت‌هایی که دولت را به شکنجه وی متهم می‌کرد، آن‌ها را غافلگیر کرد.

در سال ۲۰۱۶ نیز در پاریس افرادی که با سازمان اطلاعات عربستان همکاری می‌کردند، او را قانع کردند تا برای دیدن پدرش به قاهره برود. اما هواپیمایی که وی سوار آن شده بود در ریاض فرود آمد و مجددا بازداشت شد. هیچ توضیح رسمی درباره بازداشت وی داده نشده است.

اخبار تأیید نشده‌ای درباره بازداشت فهد بن ترکی، برادر سلطان بن ترکی نیز که اوت از پستش به عنوان فرمانده نیروهای مشترک عربستان برکنار و رسما به فساد متهم شد، وجود دارد.

ترکی بن بندر بن محمد

نوه ملک عبدالعزیز است که به عنوان افسر در وزارت کشور فعالیت می‌کرد و بعدا از شغلش استعفا داد و ۲۰۱۲ به پاریس رفت.

ترکی گفت که به دلیل اختلافاتی که با ملک سلمان درباره ارث و میراث داشته و بعد از مرگ مادرش در ۲۰۰۸ بازداشت شد.

ترکی ویدیوهایی را منتشر می‌کرد که در آن از حکام سعودی انتقاد می‌کرد. همچنین ویدیوهای طولانی از اختلافات پسرعموهایش منتشر می‌کند.

نوامبر ۲۰۱۵ رسانه‌ها اعلام کردند، مقامات مراکش ترکی را با دستور عربستان بازداشت و او را به ریاض تحویل دادند.

بعدا اخباری در توییتر درباره مرگ وی در زندان منتشر شد اما به صورت رسمی تأیید نشده است.

غزالان و پدرش

یکی از مبهم‌ترین پرونده‌ها در میان پرونده‌های شاهزادگان بازداشتی، پرونده سلمان بن عبدالعزیز بن سلمان بن محمد آل سعود و پدرش عبدالعزیز بن سلمان بن محمد آل سعود است که قبلا هیچ گونه پستی نداشته‌اند و هیچ مخالفت علنی با نظام کنونی نداشته‌اند.

ژانویه ۲۰۱۸ مقامات سعودی سلمان ملقب به غزالان و پدرش را به همراه گروهی از نوادگان سعود بزرگ بازداشت کردند.

تلویزیون عربستان اعلام کرد، شاهزادگان که تعدادشان ۱۱ تن است در دفتر پادشاهی تجمع کرده و مخالفتشان را با لغو معافیت شاهزادگان از پرداخت قبض برق اعلام کردند و در پی این مخالفت بازداشت شدند.

بعد از چند هفته تمام شاهزادگان به جز غزالان و پدرش آزاد شدند.

بازداشت غزالان موجب تعجب خانواده وی و دوستدارانش شد چراکه آن‌ها می‌گویند او یک شاهزاده بافرهنگ است و در فرانسه درس خوانده و هیچ گونه طمع سیاسی ندارد.

پرونده سلمان از چند ماه پیش مجددا مطرح شده است و دو نهاد حقوقی از دولت عربستان به دلیل بازداشت وی به شورای حقوق بشر سازمان ملل شکایت کرده‌اند.

الجواهر و ساره، دو خواهر غزالان خواهان آزادی وی و پدرش شدند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.