تحولات منطقه

محمود واعظی برداشت مجلس از اینکه لایحه بودجه دولت، کشور را به سمت فروپاشی می‌برد، نادرست خواند و گفت: بودجه را نباید سیاسی یا دستاویزی برای انتخابات ۱۴۰۰ کنیم

بودجه نباید دستاویز انتخابات ۱۴۰۰ بشود/ انتخاب سازنده واکسن در کواکس با ما است
زمان مطالعه: ۹ دقیقه

قدس آنلاین: رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به دو نشست سران قوا در هفته جاری، گفت: خوشحالیم جلسات سران سه قوه با یک فاصله کمی برگزار می‌شود زیرا کشور امروز از لحاظ سیاسی و اقتصادی نیاز دارد سران قوا با هم جلساتی نزدیک‌تر داشته باشند؛ و هر چه انسجام و همفکری بین سران بیشتر باشد امور تسهیل می‌شود.

محمود واعظی که در حاشیه جلسه هیئت دولت سخن می‌گفت: با اشاره به بررسی ابعاد مختلف لایحه بودجه در نشست شب گذشته سران قوا خاطرنشان کرد: همه قوا اتفاق نظر دارند که باید در موضوع معیشت مردم کارهایی انجام شود تا قیمت ها روند کاهشی پیدا کند و گشایشی در زندگی مردم بوجود آید.

وی افزود: با توجه به اینکه شرایط جهانی بعد از ترامپ، وضعیت بهتری از نظر همکاری ایران با سایر کشورها پدید می‌آید و روابط بانکی ما و صادرات‌مان بهتر از گذشته خواهد شد، پس طبیعی است که باید نتیجه این تحولات بر سفره مردم تأثیر بگذارد.

در جلسه شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی دولت داشتیم توافق شد که بین کمیسیون تلفیق و ستاد اقتصادی دولت و مشخصاً سازمان برنامه و بودجه، جلسات مستمر گذاشته شود. آقای رییس‌جمهوری هم تاکید کرد که هر وقت لازم است با حضور ایشان، جلسه انجام شود.

واعظی تاکید کرد: موضوع اینکه کالاهای تولیدی و وارداتی با همکاری و همفکری که انجام می‌شود، طوری مدیریت شوند که دست دلالان و واسطه‌ها را کوتاه سازیم و مستقیم هزینه یا پولی که پرداخت می‌شود به تولیدکننده برسد و آنچه که وارد می‌شود هم مستقیم به مردم برسد نه اینکه واسطه‌ها در چند نوبت هرکدام درصدی از آن بردارند.

با پیشنهادهایی که شاکله بودجه را تغییر دهد موافقت نمی‌کنیم

رییس دفتر رئیس جمهوری در پاسخ به این پرسش آیا کمیسیون تلفیق در چارچوب توافقات با دولت عمل می‌کند یا نه، اظهار کرد: ما از برخی پیشنهادها استقبال می‌کنیم، این بودجه آخرین بودجه دولت است و تصمیم داشتیم که یک بودجه قابل‌اجرا و در راستای اهداف مردم نوشته شود، لذا از هر پیشنهاد اصلاحی که توسط نمایندگان داده شود استقبال می‌کنیم. ما نمی‌خواهیم اینگونه نگاه کنیم که چون این بودجه را ما نوشته‌ایم هیچگونه نگاه انعطاف‌پذیر اصلاحی نسبت به آن نداریم. اما در برخی موارد کار کارشناسی ما با ایده‌های که در مجلس داده می‌شود همخوانی ندارد. مثلاً می‌گویند رقم بالایی باید مالیات گرفته شود که ما می‌دانیم به مردم فشار می‌آید یا می‌گویند که انقدر نفت فروخته شود و انقدر درآمد باید داشته باشیم اما می‌دانیم که درآمد نفت ما آنقدر نخواهد شد.

واعظی تاکید کرد: پس ما از هرگونه پیشنهادات اصلاحی مجلس استقبال می‌کنیم اما با پیشنهاداتی که شاکله این بودجه را بهم بزند نمی‌توانیم موافقت کنیم.

وی در پاسخ به این پرسش که ایراداتی که اقتصاددانان دولت به مصوبات کمیسیون تلفیق مجلس گرفته‌اند چیست و چرا مجلس معتقد است بودجه ۱۴۰۰ کشور را به سمت فروپاشی می‌برد، تصریح کرد: این حرف که این بودجه ما را به سمت فروپاشی می‌برد حرف دقیقی نیست. بودجه را نباید سیاسی کنیم یا بهانه‌ای سازیم برای انتخابات ۱۴۰۰، بودجه نباید به صورت تبلیغاتی پرداخته شود. متاسفانه الان اینگونه شده و انواع و اقسام افراد در مجلس درباره بودجه صحبت می‌کنند.

واعظی یادآور شد: ما در گذشته چنین چیزی در مجلس نداشتیم، یک کمیسیون تلفیق بود و یک سخنگو داشت و او مسائل را بازگو می‌کرد. ضمن اینکه مواردی که در کمیسیون تلفیق تصویب می‌شود لزوماً در صحن مجلس تصویب نخواهد شد. ممکن است تغییر یابد.

رییس دفتر رییس‌جمهوری تصریح کرد: اینکه الان هرکسی در هر سخنرانی که در تریبون‌های مجلس هست به هر موضوعی می‌پردازد، عاملی برای تبلیغات شده و این باید اصلاح شود. بودجه برای اداره مملکت نوشته شده است و مجلس توجه کند که در پنج‌ماه اول سال بعد همین دولت باید پاسخگوی این بودجه باشد. ما همچنین داریم تلاش می‌کنیم که طوری عمل کنیم تا با برداشته‌شدن تحریم‌ها دولت بعدی هم بتواند با راحتی کشور را اداره کند.

کمی صرفه جویی مشکل برق را برطرف می‌کند

وی در پاسخ به پرسشی درباره قطعی‌های برق در تهران و سایر مناطق کشور اظهار کرد: من با وزیر نیرو هم دیشب و هم امروز صحبت کردم و امروز هم آقای روحانی این موضوع را در دولت مطرح کردند. مسئله‌ای که اتفاق افتاد این بود که ما یک اختلاف دیدگاهی درباره سازمان محیط زیست، وزارت نفت و وزارت نیرو درباره مصرف سوخت داشتیم در حالی که در ستاد مقابله با کرونا تصویب کردیم که در تهران و کرج به هیچ‌وجه مازوت استفاده نشود و الان هم استفاده نمی‌شود و از قبل هم استفاده نمی‌شد.

واعظی تصریح کرد: در کلان‌شهرهایی که جمعیتش زیاد است و وارونگی هوا در زمستان وجود دارد نیز از مازوت استفاده نمی‌شود و این سبب شد که محدودیت استفاده از مازوت در همه نیروگاه‌ها اعمال شود و این محدودیت ناخواسته باعث شد که خود وزارت نیرو با رخدادی پیش‌بینی‌نشده مواجه شود چرا که تصور می‌کرد به صورت روتین سوخت کافی دارد.

وی افزود: به دلیل اینکه هوا مقداری سردتر شده است و پزشکان‌مان مرتب به مردم توصیه کردند که در زمستان برای تغییر هوا پنجره‌ها را باز بگذارند دیگر به این توجهی نداشتند که همین موضوع چقدر مصرف سوخت را بالا می‌برد. از طرفی هم ایرانیان معمولاً حرارت خانه را در زمستان بالا می‌برند و لباس کمتری استفاده می‌کنند که در نتیجه پیشنهاد می‌کنیم مقداری مردم در صرفه‌جویی دمای منزل و استفاده از روشنایی همراهی کنند.

دولت ماینری ندارد

رییس دفتر رییس‌جمهوری در پاسخ به این پرسش که آیا قطعی برق تهران به دلیل استخراج بیت کوین است، گفت: اینکه گفته شود دولت، بیت کوین استخراج می‌کند یک جفاست! دولت که اصلاً وارد این مسائل نمی‌شود اما اینکه در یک ساله گذشته با فشارهایی که بود و دستگاه‌ ماینر بیت‌ کوین به صورت قاچاق وارد کشور شده بود و ورودش به دلیل کوچک‌بودنش خیلی کار سختی نبوده، فشاری بر دولت آمد که به نوعی استفاده از آن را ضابطه‌مند کنند و دوبار در کمیسیون‌های دولت مطرح شد که باید از وزارت صمت اجازه بگیرند و وزارت نیرو هم تایید کند که چگونه از ماینر استفاده کنند. بنابراین در یک حدی اجازه دادند و در آن حد مشخص است که این ماینرها در کجاست و می‌توان با آن‌ها ارتباط برقرار کرد که در چه روزها و ماه‌هایی از آن استفاده نشود.

وزارت اطلاعات مامور شناسایی ماینرهای قاچاق شد

واعظی یادآور شد: البته امروز یک ادعای دیگر هم در دولت مطرح شد که کسانی در مرغداری‌ها و مناطق مختلف دارند از ماینرها استفاده می‌کنند که رییس جمهوری دستور داد با جدیت این موضوع توسط وزارت اطلاعات پیگیری شود و محکم با آنان برخورد شود که از انرژی‌ای که باید برای گرمای مردم استفاده شود چنین بهره‌برداری انجام می‌شود.

ادعای پمپئو در مورد ایران و القائده خریداری ندارد

وی در پاسخ به این پرسش که موضع دولت در برابر ادعای پمپئو در زمینه حضور القاعده در ایران چیست، گفت: در ارتباط با موضوع ادعای آقای پمپئو گفته‌ام که روزهای پایانی دولت آنان است و با این فضاحتی که در کشورشان ایجاد کردند حتی روزهای پایانی عمر سیاسی آنان است. بر این اساس طبیعی است که در روزهای باقیمانده به هر حربه‌ای متوسل شوند. این سخنان نه اثری در منطقه می‌گذارد و نه در دنیا و نه خریداری دارد. ما اصلاً نگران این مسئله نیستیم و وزارت خارجه هم با این موضوع یک برخورد مناسب خواهد کرد.

واعظی در پاسخ به پرسشی درباره پول‌های بلوکه‌شده ایران در کره جنوبی تاکید کرد: سفر معاون وزیر خارجه کره جنوبی به ایران سفری بود که از قبل با فشارهای متعددی که هم وزارت خارجه ما و هم بانک مرکزی‌مان روی کره جنوبی آورده بودند، از ماه قبل طراحی شده بود. دوستان ما در وزارت خارجه و بانک مرکزی خیلی محکم با این مسئله برخورد کردند و آنان خودشان قول دادند که بروند و پیگیری کنند تا پول‌ها آزاد شود.

رییس دفتر رییس‌جمهوری تصریح کرد: ضمن اینکه ما مقدمات کارهای حقوقی لازم را در این زمینه طراحی کرده‌ایم و با توجه به مذاکرات انجام شده، امیدواریم که در ماه آینده توفیقاتی حاصل شود. نه فقط راجع به پول‌های کره جنوبی بلکه پول‌های ما در جاهای دیگر که به دلیل فشار آمریکا مسدود شده و امیدواریم در ماه‌های آینده آزاد شود.

آمبولانس نمی‌خواهیم، پولمان را بدهند

وی همچنین در پاسخ به این پرسش که مقامات کره جنوبی از ایران خواسته‌اند در عوض طلب خود از این کشور آمبولانس بخرد، اظهار کرد: اینکه ما در عوض پولی که ما آنجا داریم و در برابر عصبانیتی که ما برای نگه‌داشتن سه‌ساله این پول داریم، به هیچ وجه خریدار چنین پیشنهادی از آنان نبودیم، خودشان هم فهمیدند که نه ایران محتاج چنین چیزی است و نه اینکه ما با همه جنگ اقتصادی و فشارهایی که تجربه کردیم، سه سال این کشور را اداره کردیم. پس محتاج چند آمبولانس نیستیم بلکه پولی را می‌خواهیم که در آنجا مانده و باید آزاد شود.

انتخاب سازنده واکسن در کواکس با ما است

رئیس دفتر رئیس جمهورد ر مورد خرید واکسن از کواکس با رعایت مواردی که مقام معظم رهبری در منع استفاده از واکسن های آمریکایی و انگلیسی تعیین کرده‌اند هم گفت:  «کوواکس» نه شرکت است و نه مربوط به آمریکا است، بلکه سازمان بهداشت جهانی سبدی را ایجاد کرده که برای همه کشورهای دنیا است زیرا واکسن کرونا تنها واکسنی است که همه کشورهای دنیا به آن احتیاج دارند.

وی با اشاره به اینکه سازمان بهداشت جهانی می داند حتی اگر تمام شرکتها و پروژه های تولید واکسن کرونا نیز موفق شوند تا سال اینده تنها درصدی از مردم جهان به واکسن دسترسی خواهند داشت و تولید این واکسن محدود است، افزود: بنابراین کوواکس همه واکسن‌هایی که تایید می‌شود را در یک سبد قرار داده و به کشورها سهمیه می‌دهد. ایران نیز ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز سهمیه دارد.

وی افزود: انتخاب واکسن‌ها با خود ایران است که تشخیص دهد از چه واکسنی استفاده کند، ‌ بنابراین کاری که ما با سازمان بهداشت جهانی و کوواکس انجام دادیم با نظر مقام معظم رهبری هیچ تعارضی ندارد. ما واکسن را می‌خریم و به موقع می‌آوریم و هیچ مشکلی هم وجود ندارد.

۵۰ میلیون یورو به حساب کوواکس پرداخت کرده‌ایم و به محض اینکه بخواهند واکسن را تحویل دهد ۲۰۰ میلیون دلار مابقی آن را نیز پرداخت می‌کنیم. برای اینکه بخواهیم کارمان سریعتر انجام شود، با چینی‌ها مذاکرات به خوبی داشتیم، همچنین با روسیه و هند نیز در حال مذاکره هستیم. اینها کشورهایی هستند که در حال حاضر واکسن آن‌ها در منطقه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه در ۱۵ سال گذشته کارهای مشترک پزشکی موفق با کوبایی‌ها داشته‌ایم، خاطر نشان کرد: ممکن است اسم آنها کوبا باشد، اما در زمینه مسائل داروی خیلی خوب کار کرده‌اند. کار مشترکی با آنها انجام داده‌ایم و درباره واکسن کرونا توافق کردیم اما آنها مقداری از ما جلوتر هستند.  

واعظی با تاکید بر اینکه اکنون هر راهی که امکان داشته باشد را دنبال می‌کنیم، گفت:‌ خوشبختانه رئیس‌جمهور دو ماه پیش دستور دادند که پول واکسن نباید قاطی سایر موارد شود. چون با سلامتی مردم سر و کار دارد، هر زمانی که لازم باشد باید پرداخت شود. پول کواکس آماده بود اما آمریکایی‌ها مانند پرداخت آن می‌شدند، اکنون پرداخت شده و سایر موارد هم پیش خواهد رفت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.