تحولات منطقه

نکوداشت دو هنرمند فقید سینمای ایران، پرویز پورحسینی بازیگر و چنگیز جلیلوند صداپیشه و بازیگر که امسال به دلیل ابتلا به بیماری کرونا دار فانی را وداع گفتند، در مراسم اختتامیه سی و نهمین جشنواره فیلم فجر برگزار خواهد شد.

نکوداشت پورحسینی و جلیلوند در جشنواره فیلم فجر
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی جشنواره فیلم فجر، در سالی که گذشت تعدادی از اهالی شاخص فرهنگ و هنر ایران‌زمین به دلیل ابتلا به بیماری کرونا از بین ما رفتند و جامعه هنر و سینما و مخاطبان و دوستدارانشان را تنها گذاشتند.

بنا بر این گزارش، امسال برای احترام به جایگاه دو هنرمند پیشکسوت سینمای ایران، مراسم نکوداشت دو هنرمند فقید سینمای ایران، «پرویز پورحسینی» بازیگر و «چنگیز جلیلوند» صداپیشه و بازیگر که امسال به دلیل ابتلا به بیماری کرونا از میان ما رفتند، در مراسم اختتامیه سی و نهمین جشنواره فیلم فجر برگزار خواهد شد.

پرویز پورحسینی در مرداد ۱۳۲۰ در تهران متولد شد و دانش آموخته دانشکده هنرهای زیبای تهران است. علاقمندان به سینما و تلویزیون او را با نقش‌های متفاوت از پیشکار شازده‌قجری در فیلم «طلسم» و کامران میرزای «کمال‌الملک»، متین السلطنه در «هزاردستان» تا پدر در «باشو غریبه کوچک»، بمب‌گذار فیلم «ایستگاه» و حضرت زکریا در فیلم «مریم مقدس» به خاطر می‌آورند. پورحسینی که از دهه پنجاه فعالیت هنری‌اش را با بازی در تئاتر آغاز کرد، در سینمای ایران تجربه کار با کارگردانان نام‌داری چون بهرام بیضایی، علی حاتمی، واروژکریم مسیحی، مسعود کیمیایی، بهروز افخمی و ... را در کارنامه کاری خود داشت. پورحسینی در دوران فعالیت خود دو بار نامزد دریافت جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل مرد و برنده یک دیپلم افتخار از جشنواره فیلم فجر شد. این بازیگر نام‌آشنا در ۷ آذر ۹۹ بر اثر ابتلا به بیماری کرونا درگذشت.

عنوان «مرد حنجره طلایی» و «آقای دوبله ایران» که به میان می‌آید، نام چنگیز جلیلوند یکی از مهم‌ترین نام‌هاییست که در ذهن علاقه‌مندان به سینما ثبت شده است.او که زاده ۱۳۱۹ در شیراز بود، فعالیت هنری خود را از تئاتر آغاز کرد و فعالیتش در سال‌های پیش از انقلاب در صنعت دوبله به خاطر صحبت به جای بسیاری از ستاره های مشهور ایرانی و خارجی باعث شد به یکی از مهم‌ترین هنرمندان عرصه دوبله بدل شود. او پس از انقلاب ایران را ترک کرد اما در دهه هفتاد شمسی به ایران بازگشت و فعالیت خود را در عرصه دوبله و همچنین بازیگری در سینما و تلویزیون پی‌گرفت. صلابت صدای او در گویندگی به جای بازیگران مشهور ایران و جهان در خاطر مخاطب ایرانی ماندگار و نقش‌آفرینی‌هایش در فیلم‌های سینمای ایران خاطره‌انگیز شد. در سال ۹۹ ویروس کرونا این هنرمند برجسته را از جامعه هنری ایران گرفت اما صدای ماندگارش در یادها زنده است.

سی و نهمین جشنواره فیلم فجر از ۱۲ تا ۲۲ بهمن ۹۹ همزمان با چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران به دبیری «سیدمحمدمهدی طباطبایی‌نژاد» برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.