آیت الله حسن عالمی در گفتگو با خبرنگار قدس آنلاین اظهار داشت: خدارا شاکریم که یک بار دیگر توفیق یافته ایم ماه رمضان را درک کنیم. رمضان ویژگی های خاص و منحصر به فردی دارد و خداوند عالم برای این ماه، آثار و برکات بخصوصی قرارداده است.
وی ادامه داد: ازجمله این برکات این است که، اعمال انسان در ماه مبارک رمضان و کارهای نیکی که از او صادر می شود، با قیمت و بها و اجر و ثواب متناسب با ماه رمضان ثبت می شود. براساس روایاتی که به ما رسیده است، ثواب و اجر اعمال نیک بسیار بیشتر از ماههای دیگر سال است.
وی عنوان داشت: درخطبه شعبانیه رسول گرامی اسلام(ص) آمده است: "أَیهَا النَّاسُ إِنَّهُ قَدْ أَقْبَلَ إِلَیکمْ شَهْرُ اللَّهِ بِالْبَرَکةِ وَ الرَّحْمَةِ وَ الْمَغْفِرَةِ" بدین معنی که: ای مردم! به درستی که ماه خدا با برکت و رحمت و آمرزش به شما رو کرده است. برخی بزرگان نیز این عبارت را اینطور تعبیر کرده اند که: ای مردم! به درستی که ماه خدا با برکت و رحمت و آمرزش برشما سایه افکنده است. در این دوجمله "به سمت شما رو آورده است" و "سایه افکنده است" تفاوت بسیاری وجود دارد.
آیت الله عالمی افزود: همه این تعابیر در این خطبه تشویق مردم به ماه رمضان و عبادت و بندگی خداست وعبادات در این ماه اجر فراوان دارند. البته باید دانست که عبادت تنها خواندن نماز و قرآن و روزه داری نیست، مواسات و همدلی و کمک به دیگران نیز نوعی عبادت محسوب می شود.
وی در پاسخ به این سوال که چرا ارزش انجام مواسات و همدلی در این ماه نسبت به دیگر ماه ها بیشتر است، خاطرنشان ساخت: درابتدا لازم است معنی و مفهوم مواسات شناخته شود. تعابیر بیانگر این است که مواسات همراهی کردن با دیگران و دستگیری کردن از دیگران از موضع ادای حقوق برادرانه و ادای حقوق فردی از جامعه به نسبت فرد دیگری از جامعه است. به بیان ساده تر مواسات نوعی ادای حق مسلمان بر برادر و خواهر مسلمان خود است.
این عضو مجلس خبرگان رهبری بااشاره به این نکته که وقتی در احادیث مربوط به ماه رمضان دقیق می شویم ارزش و بهای مواسات بسیار بیشتر از این خواهد بود، ابراز داشت: در ماه رمضان که دربیان پیامبر گرامی اسلام(ص) می فرمایند: در ماه رمضان نفس هایتان تسبیح و خوابتان عبادت محسوب می شود، دقت کنیم متوجه می شویم که عملی مانند نفس کشیدن که غیر ارادی است و انسان بدان محتاج است و اگر نفس نکشد ادامه حیات ممکن نیست و همچنین خوابی که باعث تعطیلی قوای پنچگانه بدن است و از کار می افتند بازهم برای آن ثواب در نظر گرفته می شود، آنگاه برای مواسات و همدلی که برای انجام آن اراده و فعالیت و صرف هزینه و... لازم است چه میزان ثواب نگاشته خواهد شد.
وی تاکید کرد: اگر به دنبال سعادت دنیا و آخرت خود هستیم باید به موضوع مواسات بخصوص در ماه رمضان بیش از پیش توجه داشته و هر چه در توان داریم و برایمان مقدور است در این راه صرف کنیم. این کار با ثواب بسیار مضاعف و به تعبیر اینجانب "اضعاف مضاعف" است.
وی متذکر شد: نباید از مواسات در ماه رمضان غفلت شود چون این غفلت باعث خسران و زیان است. مومنین باید موضوع را جدی بگیرند و به صدقه محدود اکتفا نکنند. تا اندازه ای که وسع و توان وجود دارد و متناسب با توان و دارایی است، باید در این زمینه کوشا بود. خدمت کردن بخشی از بندگان به بخشی دیگر یکی از تکالیف الهی است. امیدوارم توفیق داشته باشیم تا به تکالیف و وظایف خود بیش از پیش عمل کنیم.
انتهای پیام/
نظر شما