تحولات منطقه

مدیر عامل اتحادیه مرغ تخم‌گذار خراسان رضوی گفت: متاسفانه دولت اصلا به فکر ۶ ماه دوم سال نیست و مطمئنا با این وضعیت بازار تخم مرغ، در آینده نزدیک باید شاهد مشکلات زیادی در تولید و توزیع تخم مرغ باشیم. متاسفانه در حال حاضر صنعت مرغ تخم گذار استان روزانه ۱ میلیارد و ۴۴۰ میلیون تومان ضرر می دهد.

ضرر روزانه ۱ میلیارد و ۴۴۰ میلیون تومانی صنعت مرغ تخم گذار خراسان رضوی
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

 سید حسین موسوی نژاد مدیر عامل اتحادیه مرغ تخم‌گذار خراسان رضوی در توضیح وضعیت بازار تخم مرغ به خبرنگار قدس آنلاین گفت: نرخ مصوبی که برای تخم مرغ اعلام شده بود کیلویی ۱۶ هزارو ۹۰۰ تومان بود در حالی که هر کیلو تخم مرغ در بازار به قیمت ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان به فروش می رسد که باید گفت دلیل این اتفاق چیزی نیست جز بی تدبیری و عدم حمایت دولیت از تولید کننده است.

وی ادامه داد: این وضعیت بازار نشان دهنده این است که متاسفانه دولت اصلا به فکر ۶ ماه دوم سال نیست و مطمئنا با این وضعیت بازار تخم مرغ، در آینده نزدیک باید شاهد مشکلات زیادی در تولید و توزیع تخم مرغ باشیم. متاسفانه در حال حاضر صنعت مرغ تخم گذار استان دارد روزانه ۱ میلیارد و ۴۴۰ میلیون تومان ضرر می دهد.

موسوی نژاد افزود: نرخ ۱۶ هزار و ۹۰۰ تومان طبق قانون ستاد تنظیم بازار کشور و با هماهنگی و همکاری انجمن حمایت از مصرف کنندگان تنظیم و اعلام شد هر چند همین مبلغ هم مورد قبول تولید کنندگان نبوده و نیست دلیلش هم این است که در سال گذشته که این نرخ اعلام شد از آن جایی که هیچ همخوانی با هزینه های مرغداری ها نداشت و تصمیم گرفته شده با آنالیزهای قیمتی که ما ارائه دادیم هیچ همخوانی نداشت. زمانی که تخم مرغ در مرغداری ۱۴ هزار تومان خریداری می شد برای تولید کننده بیش از ۱۵ هزار تومان در هر کیلو هزینه بردار بود. این در حالیکه است که قیمت هر کیلو تخم مرغ با توجه به هزینه های موجود باید برای مصرف کننده کیلویی ۱۹ هزار تومان باشد.

مدیر عامل اتحادیه مرغ تخم‌گذار خراسان رضوی بیان کرد: متاسفانه تصمیم گیری برای قیمت گذاری نرخ تخم مرغ یک تصمیم گیری سیاسی بود نه یک تصمیم گیری کارشناسی و منطقی. با همه اینها امسال هم که با همه افزایش هزینه ها که در بخش های مختلف از جمله حقوق و دستمزد کارگران، نرخ داروها و ویتامین ها و...افزایش داشته ایم نرخ سال قبل که بروز رسانی نشد هیچ دولت هم تکلیف قانونی خودش را  که براساس قانون نظام جامع دامپروری که مکلف است در زمان کاهش قیمتی خرید تضمینی داشته باشد را هم اجرایی نکرد.

موسوی نژاد اضافه کرد: ما بارها به مسئولین دست اندرکار هشدار دادیم که اگر از مرغداری ها و تولید کنندگان حمایت نشود با توجه به هزینه های موجود مرغداری ها مجبورند دست به کشتار مرغ هایی بزنند که باید تولید کننده تخم مرغ باشند. ما بارها گفته ایم که تخم مرغ ارزان ترین پروتئینی است که مردم می توانند استفاده کنند و این روند باید حفظ شود ولی متاسفانه مرتب دارند وقت کشی میکنند.

وی در پاسخ به این سئوال که وضعیت صادرات تخم مرغ چگونه است بیان کرد: من بارها گفته ام که اگر نتوانید تخم مرغ بخرید و پشتیبانی اموردام آن را  فراوری کند در زمان پیک مصرف مثل زمستان و پاییز  بازار را دچار مشکل خواهید کرد. درخصوص مجوزهای صادرات تخم مرغ هم بارها هشدار داده ایم و گفته ایم که آقایان بیایید الان که با توجه به گرمی هوا و شیوع ماه مبارک تخم

مصرف و قیمت تخم مرغ کاهش یافته است کاری بکنید ولی عملا خبری نیست. الان که دولت دارد برای تخم مرغ عوارض صادراتی میگیرد یعنی نگرانی برای برگشت ارز ندارد چه اشکالی دارد تخم مرغ تولید بشود ولی متاسفانه دارند وقت کشی میکنند و هیچگونه اقدامی برای خرید تخم مرغ و مجوزی برای صادرات تخم مرغ نمی دهند. البته نه اینکه کلا مجوزی جهت صادرات وجود نداشته باشد ولی شروطی را اعلام کرده اند که کسی جرات ورود به این قضیه را پیدا نمی کند.

وی در پاسخ به این سئوال که چه مشکلاتی بر سر راه صادرات تخم مرغ وجود دارد گفت: طبق دستورالعمل وزارت خانه باید مرغدار برای صادرات کارت بازرگانی داشته باشد و زمانی می تواند صادرات داشته باشد که بالای ۲۰۰ هزار مرغ داشته باشد. این در حالی است که ما درحال حاضر مرغداری که ظرفیت فعال بالای ۲۰۰ هزار مرغ را داشته باشد را در استان خراسان رضوی که یکی از بزرگترین استان های تولید کننده ی تخم مرغ است نداریم به این قضایا اعتراض کردیم بعد آمدند و آیتم دیگری ایجاد کردند به این شکل که مراکز بسته بندی و صادر کننده باید بیاید و به اتحادیه مرغداران کشوری تضمین بدهد که در زمانی که تنظیم بازار نیاز به تخم مرغ دارد دوبرابر مقدار تخم مرغی که میخواهند صادر کنند را به تنظیم بازار کمک کنند در ازای این تضمینی که میخواهند بدهند برای هر ۱۰۰ تن صادرات تخم مرغ ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان ضمانت نامه ی بانکی بدهند که این نشدنی است چرا؟ چون یا این فرد باید در بانک اعتبار داشته باشد یا سندی در رهن داشته باشد یا ...که با این وضعیت به نظر می رسد این دستورالعمل صرفا برای چند دانه درشت نوشته در سطح کشور نوشته شده است که فقط همان ها بتوانند صادرات داشته باشند.

وی در توضیح وضعیت تولید نهاده ها نیز افزود: همان عدم حمایت هایی که دولت در سال گذشته داشت و مشکلاتی را برای نهاده ها در ۶ ماهه اول سال ایجاد کرد و باعث شد که مرغداری ها رغبتشان را برای تولید از دست دادند و امروز در زمان مشابه سال قبل ما ۲۵ درصد کاهش تولید داریم.

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.