به گزارش قدس آنلاین، خبرگزاری فارس به نقل از دیلیمیل نوشت:
تلسکوپ فضایی هابل ناسا عکس خیره کنندهای از کهکشان مارپیچی NGC ۳۲۵۴ گرفته که به عنوان نیروگاه کهکشانی شناخته میشود.
کهکشان مارپیچی NGC ۳۲۵۴ در دسته کهکشانهای سیفرت قرار میگیرد که یکی از دو گروه بزرگ هستههای کهکشانی فعال، همراه اختروشها هستند.
کهکشانهای سیفرت تقریباً ۱۰ درصد از کهکشانها را تشکیل میدهند، آنها هستههای فوق العاده فعال دارند و حاوی سیاهچالههای عظیم هستند؛ سیاهچالههای کلانجرم سیاه چالههایی هستند که جرمی بین یک میلیون تا یک میلیارد برابر بیشتر از یک سیاهچاله معمولی دارند.
کهکشان مارپیچی NGC ۳۲۵۴ در صورت فلکی لئو مینور است که تقریباً ۱۱۸ میلیون سال نوری از زمین فاصله دارد نخستین بار در مارس ۱۷۸۵ توسط ویلیام هرشل، منجم کشف شد.
بر اساس بیانیه ناسا، کهکشانهای سیفرت که تقریباً ۱۰ درصد از کل کهکشانها را تشکیل میدهند، دارای هستههای فوق العاده فعال هستند.
ناسا توضیح داد، در ابتدا به نظر میرسد کهکشان NGC ۳۲۵۴، کهکشان مارپیچی معمولی است، اما در واقع یک کهکشان سیفرت است که به بهترین وجه در نور خارج از طیف مرئی مشاهده میشود.
دوربین میدان باز ۳ تلسکوپ فضایی هابل که توانایی رصد در طیف فرابنفش، نور مرئی و طیف نزدیک فروسرخ را دارد، عکسی ترکیبی از مشاهدات اعماق آسمان خود در نور مرئی و فروسرخ به نمایش گذاشته که کهکشان مارپیچی NGC ۳۲۵۴ را با جزئیات زیاد نشان میدهد.
نظر شما